vineri, 28 septembrie 2012

Feminitate. Probleme. Dezechilibre.


 De cand am asternut aici primul articol, mi-am dorit din suflet sa pot ajuta oamenii. Fie cu un zambet, o vorba dulce, un sfat sau chiar un indemn. Bucuria sufleteasca ce o simt atunci cand primesc mesaje de multumire de la cei ce imi urmaresc blogul si viata, nu poate fi descrisa in cuvinte, oricat de tare m-as stradui sa o fac. Acest lucru merita tot efortul si toata atentia mea!
  Scriam mai de demult ca am ceva probleme de sanatate. De aproape doi ani m-am tot intrebat de ce mi se intampla mie toate acestea.. si de ce acum? Are vreo legatura hrana vie cu asta? Este o problema mai veche ce a fost scoasa la iveala din pricina dietei? Si daca da.. de ce nu reusesc sa ma vindec cu hrana vie?  Stiind ca doctorii nu pot decat sa te imbuibe cu medicamente, recunosc, nu am fost la prea multe consultatii de specialitate. Am sperat ca o sa fie bine, si o sa treaca de la sine. Nu a fost chiar asa, dar pe "drum" am invatat o gramada de lucruri noi care sigur imi vor prinde bine in viata. Nu voi da foarte multe detalii dar ceva informatii tot voi asterne aici. Incep prin a va recomanda  (din nou) sa cititi cartea lui Robert Morse "Sa traim sanatos fara toxine". Este o carte fantastica ce m-a ajutat sa inteleg foarte multe lucruri legate de stil de viata, nutritie, anatomie, metode de tratament, etc.. Descrie schematic si usor de inteles fiecare sistem din corpul nostru, simptome ce ne dau de inteles ca avem o afectiune si chiar schema de tratament pentru vindecare. Deoarece doctorul mi-a descoperit un fibroadenom uterin, am dedus ca am probleme hormonale. Ar fi trebuit sa stiu acest lucru de mult timp - de prin adolescenta stau destul de rau la capitolul mentruatie ( prea abundenta, prea dureroasa, prea vine cand are chef si nu la un interval mai regulat.. ce mai.. prea prea!! ) De unde sa imi treaca mie prin capusor ca de fapt este un dezechilibru hormonal? De unde sa stiu ca ovarele imi secreta prea mult estrogen si suprarenalele sunt lenese si nu fabrica progesteron indeajuns? Cine sa imi spuna? Si mai apoi... cine sa imi recomande ce sa fac sa imi reglez hormonii? Probabil un medic endocrinolog.. dar sigur mi-ar fi dat un pumn de pastile. Asa ca am pus mana si mi-am cumparat eu cateva produse din plante pentru a echilibra acest exces de estrogen. Am cumparat tincturile, am inceput sa le beau si intr-o luna, am scapat de fibroadenom. E adevarat, nu era el foarte mare, dar ideea de a avea ceva strain in corp, nu incanta pe nimeni. Pana si medicul a fost bucuros cand a descoperit ca nu se mai vede pic de nodul la ecografia facuta si mi-a spus ca sunt a doua persoana ce scapa de fibroadenom cu tratament homeopat. Pacat insa ca nu si-a notat pe undeva ce am luat, sa poata recomanda si la alte persoane :P Poate data viitoare!
http://define-beginning.blogspot.ro/2010/05/sistemul-endocrin-iv-glandele.html

 Bucuroasa peste masura de acest rezultat, nu am putut sa ma abtin sa nu impart bucuria si cu oamenii din jurul meu. Si uite asa am primit o gramada de mesaje cu intrebari: ce ai facut? Cum le-ai luat? Imi spui si mie ca mama are astfel de probleme.... etc.. etc. Si cum sa nu ajut eu pe cei aflati in situatia mea? Asadar dragele mele, inainte de a scrie practic ce am luat va recomand sa mergeti la un medic, sa va informati bine. Nu sunt doctor si prin urmare, ceea ce am luat a fost din proprie initiativa, asumandu-mi in totalitate riscurile. Din fericire, in cazul tincturilor si a produselor naturale 100%, nu prea se pot intampla treburicele grave in organism cu efecte negative in timp. Totodata, am primit la randul meu o gramada de sfaturi si vreau sa le multumesc celor ce m-au ajutat cand le-am cerut parerea.

  Dezechilibrul hormonal, din cate am citit si descoperit, are la baza cel putin doua cauze majore: alimentatia nesanatoasa si probleme ( nemultumiri, neindepliniri ) sufletesti. Daca stau sa ma gandesc bine, majoritatea bolilor grave au la baza greutati ce le purtam in suflet si ne apasa, ne trag in jos. Cand am povestit in mare unui domn despre dezechilibrul hormonal, fara sa ii spun nimic, mi-a povestit ca sistemul endocrin este strict legat de o stare de suflet, de ceva ce ma nemultumeste, ceva ce voi gasi in strafundul sufletului meu, in subconstient. Ingrozita mi-am spus.. bine bine... da cum ajung eu acolo???  Cu nitel ajutor, of course. V-am zis ca am fost si la psihoterapeut? A fost o experienta extraordinara si doar in 90 de minute a scos la iveala multe adevaruri, temeri si conceptii despre rolul meu pe lume, ca femeie. Dar asta o tin doar pentru mine :P. Deocamdata.

Tratamentul urmat de mine suna cam asa:
Dimineata: 3 ml tinctura mladite de zmeur
                 3 ml tinctura de cretisoara
                 3 ml de tinctura de ienupar

                 1 varf de cutit de ginseng siberian
                  continutul unei capsule cu astragalus.
Pranz:        3 ml de tinctura de coacaz negru
                  2 ml tinctura cretisoara
                  2 ml tinctura de ienupar ( alt link)
                  1 varf cutit de ginseng siberian
                  1 capsula de astragalus desfacuta in apa
Seara:       2 ml tinctura de cretisoara
                 2 ml tinctura de ienupar
                 1 capsula de astragalus

Sunt plante fantastice pentru reglarea sistemului endocrin in ceea ce priveste nivelul de estrogen marit. Pe langa toate aceste tincturi am inceput sa mananc mai multa varza, brocoli, conopida - alimente foarte indicate in aceste probleme.
Tinctura de ienupar tocmai ce am aflat ca este indicata si in cazurile de piatra la rinichi, cistita, infectii urinare - si uite asa imi explic si eliminarea de la mare a unei pietricele sau fir de nisip prin urina cu durerile aferente .. !!!!
Am descoperit sucul de rosii cu suc de varza, ce nu doar ca este delicios, dar este foarte bogat in antioxidanti pentru combaterea cancerului (resveratrol si licopen). Spun asta ca ajunsesem sa cred ca se intampla ceva urat in organismul meu si ma trage catre aceasta boala. Pe de alta parte, tot in acelasi studiu am citit ca o persoana ce devine vegetariana si preponderent crudivora, in termen de trei ani  de hrana vie isi anuleaza orice sansa de a face cancer in viata! Eh, este grele domle.. dar cu putina rabdare si incredere am descoperit problemele, am facut tratamentul si m-am vindecat!
 Daca dintre voi sunt persoane ce au sangerari anormale intre menstruatii, uneori abundente alteori doar sporadice, le recomand sa isi faca testul Papanicolau. Acolo mi-am gasit si eu sursa problemelor de aceasta natura. Acum o tratez si viata mea va fi din nou normala! Eh.. oarecum normala.. caci tot sectanta raw voi ramane! :)))


Pupicei!
                  






20 de comentarii:

  1. !Pur si simplu esti superba,un om minunat! Iti multumim pt tot ceea ce faci pt noi!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina, iti multumesc! Ma bucur enorm sa stiu ca pot ajuta si recompensa sufleteasca ce o primesc din astfel de mesaje merita absolut tot efortul!
      Te imbratisez!

      Ștergere
  2. Ti pup tu iubita, si ma bucur ca ti-ai revenit si ca ai gasit sursa problemelor tale!! love u!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iubita me, iti multumesc. Te astept dara pe la mine sa povestim!

      Ștergere
  3. Si invers, prentru prea mult testosteron ce se recomanda?
    Multumim pentru informatii :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recomand citirea cartii mentionate mai sus! :P
      Nu stiu sa iti raspund acum la aceasta intrebare insa ma voi informa. Oricum ar fi, daca sistemul endocrin este sanatos, nivelul de hormoni este asa cum ar trebui sa fie: echilibrat si normal. Si ca sa il tinem sanatos trebuie sa avem grija ce mancam si sa fim atenti mai ales stilul de viata ce il ducem, la starea psihica... In ziua de astazi, femeile incep sa devina din ce in ce mai masculine, lucru ce nu este deloc ok pentru noi. Trebuie sa ramanem feminine, pisicoase...

      Ștergere
  4. Buna Corina, M-am bucurat sa citesc despre progresele tale. Este extraordinar ca impartasesti cu noi aceste lucruri!si eu intampin aceleasi probleme ca si tine.Am fost la medic, medici unul mi-a spus ca mi-am creat singura aceste probleme si dezechilibrul hormonal datorita faptului ca am trecut de la dieta obisnuita la hrana vie.M-am speriat, am inceput sa revin putin cate putin la mancare gatita.Dar aceasta nu este solutia pe care mi-o doream. Am inceput sa caut sa citesc sa ma informez.Am gasit un om minunat la un centru medical care trateaza pacientii cu metodele naturale (in principal cu hrana vie).In caz ca mai are cineva nevoie postez contactul. Am asteptat 3 luni pentru programare, este foarte aglomerat.

    Dr. Corneliu Babut
    Centrul de Medicina Integrala Masloc, jud Timis
    Com Masloc, cod 307270,
    Tel - (0040) 0256-231201
    Fax - 0257- 212543
    Numai bine si multa sanatate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adela, iti multumesc pentru mesaj si pentru informatii. Sa fie de folos!
      Te imbratisez!

      Ștergere
  5. Buna Corina,indraznesc sa scriu pentru prima data pe un site dedicat acestui stil de viata datorita interesului ridicat asupra problemei dezbatute de tine...povestea mea incepe din momentul aflarii acestui diagnostic de fibroadenom...de aproximativ 3-4 luni incerc sa adopt stilul de alimentatie vegan datorita faptului ca problema mea medicala(fibroadenomul)nu are legatura cu o problema hormonal...e scurt toate analizele clasice de hormoni imi ies bine...f ciudat...tocmai de aceea indraznesc sa te intreb daca ai mai auzit ceva asemanator deoarece eu sunt cam in dubii...la ce mod ...sunt extraordinar de incantata de "noua" mea viata(asa imi plae sa o numesc)vegana dar mi ar placea sa stiu daca se poate exclusiv datorita stilului de viata sa ai asemenea probleme medicale...plus ca ma confrunt cu lipsa mestruatiei de aproximativ 3 luni(perioada coincide cu trecerea la hrana vie)e ceva normal?
    iti multumesc frumos pentru tot ceea ce faci(ti am citit in tacere fraza cu fraza tot blogul si vreau sa te felicit pentru omul minunat de care dai dovada)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Irina. Iti multumesc ca mi-ai scris si imi cer scuze ca nu am apucat sa iti raspund pana acum.
      De orice natura ar fi acest fibroadenom care il ai, eu sunt convinsa ca vei reusi sa te vindeci adoptand hrana vie si consumand anumite plante medicinale. Mi-ar place mult sa iti pot da un raspuns exact la problema ta, dar din pacate nu pot. Eu nu mi-am facut absolut nici o analiza la hormoni ( cumva tind sa cred ca in tabeluri si cifre, ar fi iesit totul normal). Dar citind simptomele si cum se manifesta acest dezechilibru mi-am dat seama ca asta este problema mea de foarte mult timp incoace. Si atunci am trecut la actiune si am scapat de unul dintre noduli ( cel de la uter). Cel de la san, il am din 2006. Nu a disparut deloc de cand sunt raw vegana. Nu s-a micsorat, nu s-a marit, nu s-a deplasat. Am si uitat ca exista si nu ma gandesc niciodata la el. Ma deranjeaza foarte rar, inainte de menstruatie, cand ma umflu toata ( retinere de apa si nu numai) si atunci ma doare foarte putin ( isi face simtita prezenta). In rest, uit ca este acolo. Doar la inceput m-am speriat, am mers la doctor, mi-a dat creme cu antibiotic si antiinflamatoare dar nu au functionat sub nici o forma. Acum nu ma mai stresez caci am vazut ca e cuminte. Poate asa imi este scris sa am, cine stie.
      Daca nu esti insarcinata, lipsa menstruatiei timp de 3 luni poate ridica ceva semne de intrebare. Eu le asociez insa cu o lupta a corpului de a se regla, de a pune lucrurile in ordine pe plan hormonal si nu numai. Intre timp ti-a venit menstruatia? Se spune ca in mod normal, persoanele ce devin crudivore tind sa aiba o menstruatie cat mai firava, si in timp sa nu mai aiba deloc. Poate parea foarte ciudat dar te-ai gandit vreodata daca este perfect normal ca pentru eliminarea unui ovul nefecundat din uter sa ai sangerari abundente timp de 5-7 zile? Animalele salbatice din natura nu au menstruatie deoarece ovulul eliminat este reabsorbit de catre organism. Chiar si daca nu l-am reabsorbi, menstuatia ar trebui sa insemne maxim o zi de sangerari usoare.
      Anyway, nu te speria de schimbarile ce apar in corpul tau din momentul in care ai adoptat acest stil de viata. Incet lucrurile se aseaza la locul lor si totul va fi din ce in ce mai bine!
      Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  6. Corin, te rog din suflet ajuta-ne si cu o reteta de reglare hormonala, dezechilibru cauzat de testosteron. Eu ma confrunt cu asta de ani de zile, sunt preponderent vegetariana insa niciun rezultat. Datorita acestor dezechilibre am o acnee de toata frumusetea care ma supara maxim.
    Multumesc mult, te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Lavi. Iti recomand in primul rand sa renunti cel putin o perioada de timp la oua, lapte si derivate din lapte. Acestea sunt in primul rand cele mai vinovate pentru acneea care o ai. Apoi iti recomand sa ti o cura de detox ( cu sucuri naturale si foarte multa apa).
      Persoanele ce au acnee, sau mai multe cosuri decat altele elimina toxinele din corp prin piele. Este cea mai rapida metoda de eliminare si cea mai neplacuta din punct de vedere estetic. Fa o lista cu alimentele ce le mananci o saptamana intreaga. Gandeste-te cate toxine si hormoni contin aceste alimente. Ele sunt toate eliminate prin acnee si probleme ale pielii ( uneori cosuri, transpiratie, urat miros al corpului). Iti recomand si tie cartea lui Robert Morse - Sa traim sanatos fara toxine. Acolo vei gasi foarte multe raspunsuri la problemele tale. Daca ai o persoana de incredere la un magazin naturist, poti merge si cere sfatul acolo sa cumperi tincturi ce te ajuta sa iti reglezi acest dezechilibru.
      Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
    2. Si inca ceva... legat de cura de detox.. Incearca sa treci pe cruditati light ( fructe, legume si frunze verzi) fara nuci si seminte o saptamana. Apoi pe sucuri din legume inca o saptamana. Iar la vara, musai incearca o saptamana de post negru, doar cu apa. Pentru asta iti trebuie sa stai undeva in natura, sa te odihnesti cat poti de mult, sa te intinzi pe iarba sau pe nisipul de la mare si sa respiri profund. Sa lasi problemele acasa si sa te bucuri de natura. Aceasta cura te va curata bine de toxine si te va reintineri. Daca poti mai mult de o saptamana, mai tine pana la 10-15 zile. Vezi cum te simti. Si apoi revino foarte usor la alimentatie usoara prin sucuri, apoi fructe foarte zemoase ( pepene, citrice). Si incet salate fara uleiuri, etc.. O sa vezi ca nu poti manca ceva greu oricum, ca ti se va face greata.
      Mult succes si tinem legatura!

      Ștergere
  7. Draga Corina,
    Ar fi frumos ca o persoana crudivora sa-si anuleze orice sansa de a face cancer, dar in realitate lucrurile nu stau chiar asa. Adevarul e ca se anuleaza aproape total orice sansa de a face cancer, dar exista si cateva cazuri de crudivori care au murit de cancer, sau care au facut cancer. Am citit articolele unei crudivore care a facut cancer de piele si cum a reusit sa-l invinga. Ea leaga aceasta experienta de pierderea partenerului de viata. In celelalte cazuri, e vorba de o intoxicatie cu metale grele, expunerea la radiatii, sau toxine puternice, sau alti factori pe care probabil nu-i vom cunoaste niciodata. Steve Jobs a fost crudivor inca din prima tinerete. Avea perioade in care manca doar mere sau facea posturi negre doar cu apa. Eu personal nu cred ca trebuie sa abuzezi de posturi si de detoxuri, pentru ca aceste detoxuri repetate si facute dupa ureche, epuizeaza organismul si glandele suprarenale, si de aici pot aparea si dezechilibre. Revenind la Steve Jobs, se spune ca boala sa e legata de o expunere la chimicale in tinerete, dar e greu de spus. In momentul in care a facut cancer familia sa si-a pierdut increderea in dieta vegana cruda si au inceput sa introduca si peste in dieta si alte alimente. Se spune ca daca nu ar fi fost vegan, nu ar fi trait atatia ani, ca boala foarte invaziva pe care a avut-o a stat in stare latenta multi ani dupa expunere, sau ca a evoluat foarte incet, tocmai datorita dietei sale. Am auzit si de alti crudivori care au facut cancer, dar o sa inchei aici, nu inainte de a face o observatie. Exista multe feluri de a avea o dieta cruda. Hrana cruda superprocesata, sau care nu e mancata imediat, sau hrana deshidratata, sau adaosul de sosuri, siropuri procesate, sau consumul mai mare de zece la suta pe zi de grasimi din nuci, alune, seminte, sau consumul prea mare de zahar natural (cum ar fi din sucurile de fructe sau zaharul din miere sau fructe uscate), sau consumul de prea multe fructe dulci in detrimentul legumelor, sau consumul de sucuri de fructe in detrimentul sucurilor de legume, nu prea constituie o dieta cruda benefica. Uneori o dieta echilibrata cu hrana preparata la aburi poate fi mai sanatoasa decat o dieta cruda cu prea mult zahar, sucuri de fructe acide, sau cruditati superprocesate si cu prea multe grasimi. Deci poate ar trebui sa ne dea de gandit faptul ca si in dieta cruda se pot face greseli si ca mai avem mult de invatat. Poate ne aflam la inceput de drum, si nu stim totul, poate nu e cazul sa spunem ca detinem adevarul absolut si sa incercam sa nu-i judecam pe ceilalti care au ales alt drum.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Corina,

    Legat de probleme de feminitate, daca nu crezi ca este o problema prea intima: ce fel de contraceptie folosesti? As vrea sa folosesc si eu metoda cea mai naturala si mai putin daunatoare corpului.

    Multumesc si multa sanatate!

    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, iti voi raspunde foarte pe scurt: nu folosesc nici un fel de contraceptie. Daca nu vrei sa ramai insarcinata, ia o pastila de vitamina C si tine-o strans intre picioare! :))))
      Lasand gluma la o parte, exista cateva metode de evitare a sarcinii. Ii drept ca nu sunt 100% sigure. Cred ca pe net gasesti multe informatii. Daca ai copilasi, iti poti monta un sterilet ( desi nu sunt de acord nici cu acesta).
      Sanatate iti doresc!

      Ștergere
    2. Corina, pot lua tincturile daca iau anticonceptionale sau ar fi bine sa termin cu contraceptivele si doar apoi?
      Merci mult!

      Ștergere
    3. Ioana, poti lua tincturile in timp ce iei contraceptive. Sau poti sa nu mai iei contraceptive si sa faci tratamentul. Cum doresti tu. Cred ca efectul va fi la fel. Daca ei contraceptive doar pt acnee si chisturi, atunci poti renunta la ele. Nu are sens sa iti muncesti in plus ficatul. Fa o pauza si vezi cum merg lucrurile!
      Te imbratisez!

      Ștergere
  9. Cât timp ar fi bine să le iau? Cât imi ajunge o sticluta din fiecare sau 3-6 luni pana merg la ginecolog sau dispare acneea?

    Îți multumesc mult de tot, o sa te anunt ce rezultate a dat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana, imi e greu sa iti dau un raspuns corect. Daca problema este veche, va avea nevoie de ceva timp sa se vindece. Vindecarea lenta este cea mai indicata si definitiva. Poti lua 3 luni si apoi vezi cum te simti, cum actioneaza, ameliorari, modificari, etc...

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...