vineri, 29 martie 2013

Multe bucurii si un mango

Lucrurile incep sa se aseze, si imi doresc cel mai mult sa pot reveni aici, sa scriu cat de des am posibilitatea. Nu vreau sa ma repet, dar cred ca am mai zis-o: oameni buni, imi e dor de mine, de eu cea veche, proaspata raw vegana, doritoare sa cucereasca lumea cu vise marete!!!  Nu v-am spus-o, dar v-o repet! :))))
  In ultima vreme, scriindu-mi bucurile in fiecare zi, am descoperit ca am  foarte multe motive sa fiu fericita, multumita si recunoscatoare!

Iata cateva bucurii, enumerate pe facebook, cu drag asternute si aici pentru cei ce nu ma urmaresc acolo:
Martie 21 .
1. Am mai deslusit din misterele universului si ale pamantului, in drum spre bucuresti
2. Am petrecut o zi fantastica alaturi de oameni uimitori, pasionati, plini de iubire si compasiune, minunati.
3. Mi-am "branduit" pe piele 269.

 Martie 22
1. Azi am fost printesa, regina, zana maseluta, broasca si .... pix. Am fost transformata in toate acestea de o mogaldeatza mica cu numele de Vanessa. Tot cu ea m-am reintors in timpul copilariei si ne-am jucat amandoua cu magii, vraji si oglinzi fermecate. Am descoperit ca am ramas la fel de indragostita de printese si zane precum eram in copilarie.
2. M-am intalnit cu o persoana draga, la o cafea in bucuresti si am mancat un hummus delicios.
3. Am zabovit o vreme in gara, privind la oamenii grabiti, am lipit un afish cu 269 in KFC ( ta naaa naaaaaaam). Daa.. am stat acolo un pic la o cafea, caci aveam de asteptat putin, timp in care am inceput sa citesc o carte a lui Deepak Chopra ( devorat 120 de pagini, ramas inca atat). Life is wonder full!



Martie 24
1. Mi-am imbratisat mama astazi si am descoperit ca este foarte imbratisabila si capul meu se aseaza perfect pe umarul ei. ♥ Mama mea este cea mai calda persoana din univers - si la propriu si la figurat!
2. Am mancat ciorbita de cartofi, orez si ciuperci, facute cu drag de mazeer.
3. M-am bucurat de aceasta masa alaturi de sotul meu, in compania draga si vorbareata a mamei.

Acum sa detaliez partea a doua din titlu postarii.
In urma cu ceva vreme, sedea pe facebook o poza cu un mango zemos si colorat! Fara sa stau pe ganduri am comentat: Sa imi aduceti si mie unul, de la el de acasa!  Fotografia era postata de un cuplu drag mie ce au mers in tailanda si au stat acolo cateva luni. Le-am admirat fotografiile, clipurile... pana intr-o zi cand sunt sunata sa merg intr-un loc, fara sa mi se dea prea multe detalii. Evident ca am mers si am avut surpriza zilei, a saptamanii si chiar a lunii: un mango din tailanda!!!!! A venit cu o poveste, cu energie pozitiva si multa bucurie! Pe langa acest mango am primit si filmuletul cu momentul in care a fost cules din copac. Apropos... cum se numeste copacul in care creste mango? Ia sa imi incerc norocul... mango...tier? :)))))
    Am luat mango si intr-un zambet am mers pana acasa! M-am laudat la toata lumea ca am primit un mango! Un mango din tailanda!! Un mango adus de aceste persoane in bagajul lor, in drumul lung catre casa!Un mango care nu a fost cules mecanic, ambalat si stropit cu diverse chimicale sa reziste drumului, asezat langa alte tone de mango, in containere imense, pe vapoare ce transporta pe oceane marfa.
 


Dar povestea nu se opreste aici! Am ajuns acasa si am zis sa fac cateva fotografii mango-ului. Il scot din geanta si supriza!!! Un calator voiajor, fara tichet... BUSTED! Cele mai multe persoane ( inclusiv eu, cu ceva ani in urma) ar stramba putin din nas sa auda ca din mango a iesit un viermisor! Dar acum stim cu totii ca viermisorii sunt un CERTIFICAT de CALITATE si constatare a faptului ca acel produs este pur, bio si organic! Viermisorii nu stau in produse stropite sau modificate genetic! Asa ca nu am putut decat sa ma bucur ca mango primit era    pur si curat! Am pus mango la locul de fotografiat si m-am uitat fascinata la viermisor! Ce solduri ondulate avea... si cum se misca el asa, scotand cate un sold si apoi altul.. si apoi altul.. si apoi altul pana cand poc... cade jos de pe mango! Eu repede, mai sa fug in cinci directii in acelasi timp, sa iau repede aparatul de fotografiat si sa imortalizez momentul. Probabil lipsesc vreo cateva secunde si cand ma intorc surpriza: un al doilea viermisor iesea pe portita, tot  miscand alene din solduri... Fac cateva fotografii, dar nu se focalizeaza bine, ma aplec sa bag o veioza in priza si revin la "studioul foto"  Viermisorul nr 1 era deja la 4-5 cm distanta ( lungimea lui fiind de cel mult jumatate de centimentru). Il iau cu mana usor si il pun sub mango si ma uit atenta la el... Eheee.... Si acum constat minunea: viermisorul se ondula ca un arc si tzac.. sarea in sus ,schimbandu-si totodata directia, la vreun centimentru departare! INGENIOS! Eu cred ca in drumul lor catre casa si-au dat seama ca sunt transportati de un sensei si i-au furat din maiestrie! 

  Am curatat mango si m-am bucurat precum un copil mic de craciun de culoare, de miros, si apoi de gust! Sunt ele multe soiuri de mango dar acesta era incredibil de bun: foarte "tamaios" in aroma, cremos si dulce. Semana puntin cu aroma pepenelui galben, in combinatie cu dovleac placintar... O nebunie! Era atat de fraged incat il puteam faramitza fara sa folosesc dintii... Cunoasteti cu toti expresia: se topeste in gura!


 A fost odata un mango....  A fost bun. 


6 comentarii:

  1. M-am bucurat sa-ti citesc postarea:) Asa e,viata e minunata si e super ca-ti notez toate lucrurile frumoase!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. I'm agree with you: a little worm in the fruit is the best quality label.
    Nice blog, as ever!
    Don't give up!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you honorio! Glad to have you here! Dont worry, i will never give up!
      Hugs from romania! ;)

      Ștergere
  3. Corina, ce inseamna sau la ce se refera 269? E ceva codificat? Si hei, intre timp, de cand te urmaresc aici, te-ai casatorit :-)...felicitari si casa de piatra! Multa, multa iubire iti doresc in casnicie si in viata! Sunt in cursul unui tratament recomandat de tine, inca e devreme pt rezultate, dar am rabdare si stiu ca in cateva luni iti voi da vesti bune. Pe mine, personal, ma inspira mult blogul tau si iti multumesc ca scrii cu atata devotament si sinceritate.

    Sa ne auzim cu bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana, iti multumesc tare mult! Tot am zis ca o sa scriu un articol si despre nunta mea acompaniat de cele mai frumoase fotografii.
      269 este un mesaj de solidaritate si compasiune pentru toate animalele care sunt chinuite si ucise in fermele unde se cresc pentru asa ceva. Este o miscare la nivel mondial ( www.269life.com ) Pe site gasesti mai multe informatii. Nu sunt vegana doar pentru corp armonios, sanatos ci si din motive de etica si dragoste pentru animale, ce le consider egale noua. Multa sanatate iti doresc. Cu siguranta tratamentul va da rezultatele dorite si chiar m-as bucura sa imi scrii cum functioneaza si cum te simti!
      Te imbratisez cu drag!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...