miercuri, 12 noiembrie 2014

Salata cu arome mediteraneene


Zau ca nu imi trece prin cap niciun nume fistichiu pentru aceasta salata. Dar nici nu are nevoie. Este atat de faina ca am mancat cateva zile la rand numai asta. Imi aduce aminte de vremea petrecuta in italia, la doi pasi de mare si trei de munte. Si mai multi de casa.
Era un deliciu sa merg in mercato, la sectorul de cruditati, si sa vad preambalate tot soiul de amestecuri de salate verzi, frunze de toate culorile si formele, doar ca sa le scoti din punga si sa le pui in castron, alaturi de niste rosii cherry, busuioc verde si masline. Atat de simplu era.

Fusai intr-un magazin, zilele trecute, la doi pasi de casa mea si am vazut aceasta punga cu salata de toate felurile. Si, desi pretul nu era unul mecutz, am decis sa o cumpar si sa ma bucur de ea. Si am mai adaugat in cos niste rosii cherry. Ca iarna imi par un pic mai aromate decat celelalte rosii care arata de un plastic mai putin imbietor. Si am mai adaugat cate ceva si pas repede catre casa, ca urla foamea in mine rau de tot!

Ingrediente:
10 rosii cherry
o jumatate punga de mix salata verde ( radichio, salata creata, valeriana, etc)
o jumatate de dovlecel
cateva frunze de busuioc proaspat culese din ghiveci
6 masline verzi
1 lingura ulei de masline
sucul de la jumatate de lamaie
sare dupa gust.


 

Ii simplu tare de facut, dar arata spectaculos de bine. Si gustul a fost unul bun. A doua zi am mai adaugat pe langa cele prezentate si vreo 2 ridichi si o treime de batz de telina apio. Arome peste arome. Sa va tina mai mult de foame puteti sa aruncati si o mana de seminte de floarea soarelui hidratate. Sau de dovleac. Sau nuci braziliene. You name it!
Era cat pe ce sa uit cum am preparat-o. Greu tare! Am taiat rosiile in doua sau in patru, dovlecelul l-am curatat de coaja si l-am taiat cuburi, maslinele intregi, cateva frunze de busuioc maruntite si salata din punga spalata si scursa bine. Am presarat sare, ulei de masline si lamaie. 

 Am mancat tot, ca un copil ascultator si bun ce sunt si am primit si desert mai tarziu: o banana!


Cat despre mine va spun ca sunt bine. Dupa tot felul de aventuri culinare vegane si vegetariene, am revenit la cruditati si doar atat. Si cu multe fructe, ca asta simt nevoia sa mananc. Cat mai multe si cat mai dulci. Tind catre o dieta fructivora. Iar cand imi e pofta de sarat, imi fac o astfel de salata, sau mananc niste masline verzi mai putin sarate, bune de te lingi pe degete. Ii dau cu sucuri de citrice si polen crud, cate putina spirulina ici colo si pomelo. Sa o numim o faza. Vedem cand trece si daca trece.

Va doresc soare parfumat si calduros. Si aroma de citrice!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...