tag:blogger.com,1999:blog-9175637978826780562.post6748166205496221372..comments2023-10-10T06:30:11.831-07:00Comments on Simplicity of life: Tort cu ananasCorinaBacaluhttp://www.blogger.com/profile/07866935611265597870noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-9175637978826780562.post-63123926690716162482012-02-04T13:39:19.137-08:002012-02-04T13:39:19.137-08:00Asa este.. si acum ca mi-ai spus, nu tre sa mai da...Asa este.. si acum ca mi-ai spus, nu tre sa mai dai inapoi, ca te faci de rusinica :)))<br />Masa de fructe este minunata dar tre sa tii cont de cateva reguli:<br />1. Ideal este sa consumi doar un tip de fruct la masa ( adica mananci doar mere, sau doar portocale.. etc)<br />2. Fructele sunt indicate sa le consumi dimineata, pe stomacul gol, pentru a impiedica fermentatii ce pot aparea de le combini cu alte alimente! <br />Treaba cu mierea e deja un mare pas inainte.. Si incet.. sa introduci si smoothie-uri! Sunt fantastice!CorinaBacaluhttps://www.blogger.com/profile/07866935611265597870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9175637978826780562.post-74723140044962336892012-02-03T03:13:21.379-08:002012-02-03T03:13:21.379-08:00Multumesc frumos, Corina. Am inceput cu pasi mici,...Multumesc frumos, Corina. Am inceput cu pasi mici, sa am cel putin o masa de fructue pe zi. Am inlocuit deja zaharul cu mierea. Incep sa fac mici diferente si in meniul baietilor. Te voi mai deranja cand am nevoie de ajutor. Dar voiam sa-ti spun ca atunci cand impartasesti cuiva schimbarea, te ambitionezi mai tare. Asa ca, ma bazez pe tine! Multumesc, Roxanaroxanahttps://www.blogger.com/profile/02967926483937872809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9175637978826780562.post-46343254450638415412012-02-01T14:59:30.243-08:002012-02-01T14:59:30.243-08:00Buna Roxana! Iti multumesc frumos pentru cuvintele...Buna Roxana! Iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase, si ma bucur enorm ca pot fi de folos.<br />Asadar.. nu trebuie sa devii 100% raw. Treaba asta nu este ca o religie ce trebuie sa o adopti in totalitate ori deloc. Este insa ideal sa introduci in meniul tau ( si mult mai important, in meniul copilului tau) cat mai multa hrana vie. Incetinel, cu pasi marunti, poti avea mai mult de 50% din mancare la o masa hrana cruda. Vei oferi copilului tau sansa sa isi construiasca o imunitate puternica si va sta departe de multe boli ale copilariei, si nu numai. Sotului tau poti sa ii pui o salata maaare langa bucata de carne. Poate la inceput se va uita mai ciudat, dar de insisti, se va obisnui si chiar va incepe sa ii placa! Nu pune cartofi sau orez.. ci salata. Sau pune mult mai putini cartofi si muuult mai multa salata! Nucile, fructele uscate si uleiurile (cacao si cocos) le cumpar de pe www.driedfruits.ro. Intra pe site si compara preturile. Unele sunt cu mult mai ieftine decat le gasesti in magazin .Iar de mai gasesti cateva colege sa comande si ele cate ceva, si adunati suma de 500 ron, transportul va fi gratuit, prin curierat!<br /> Voi tine cont de rugamintea ta privind costurile, si cand voi avea timp, le voi asterne pe hartie, respectiv pe blog! Nucile, sunt intr-adevar mai scumpe, si tocmai de aceea trebuiesc consumate mai rarut. Baza este pusa pe frunzele verzi, legume si fructe. Mai apoi nucile si uleiurile, chiar de sunt presate la rece! ;)CorinaBacaluhttps://www.blogger.com/profile/07866935611265597870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9175637978826780562.post-4083238027955798622012-02-01T06:47:42.130-08:002012-02-01T06:47:42.130-08:00Buna, am descoperit blogul tau de cateva zile si e...Buna, am descoperit blogul tau de cateva zile si e absolut incredibila experienta ta. De multa vreme incerc si eu sa abordez acest stil, sincer nu cred ca pot in proportie de 100% intrucat sotul meu e carnivor, plus ca am si un baietel de 5 ani pentru care trebuie sa gatesc in stilul clasic. M-ai convins intrucat povestea ta e foarte reala si credibila, plus ca sunt prezentate niste retete normale, ca sa le spun asa, necomplicate. Vreau sa incerc incet-incet, tentandu-i pe baietii mei intai cu dulciuri. Te-as ruga sa postezi neaparat si costurile unei alimentatii de acest gen, tinand cont ca semintele si nucile si cam tot ce e in magazinele naturiste nu e ieftin deloc. Eu nu voi putea cumpara doar ingrediente raw vegan, trebuie sa cumpar si chestii clasice pt cei din familia mea. Astept sfaturi. Multumesc, Roxanaroxanahttps://www.blogger.com/profile/02967926483937872809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9175637978826780562.post-2210405644225603832012-01-28T08:22:13.592-08:002012-01-28T08:22:13.592-08:00Tortul trebuie tinut la congelator pentru a se int...Tortul trebuie tinut la congelator pentru a se intari si sa poti sa il scoti usor din forma. O data ce l-ai scos din forma, il poti tine in frigider maxim 24 de ore ( poate si mai mult, dar enzimele incep sa lucreze si probabil ca va incepe sa isi schimbe gustul ( nu neaparat in rau). Tot la frigider el sa va dezgheta incet, iar atunci cand il servesti va fi racoros si cremos.. fara sa aiba textura inghetatei. La temperatura camerei probabil ca va ramane ferm, daca este o temperatura maxima de 20 de grade. De este mai mult e posibil sa inceapa sa se pleosteasca, iar de il tii la 40 de grade.. se va topi. Nu cred insa ca va rezista atat fara sa fie mancat :PCorinaBacaluhttps://www.blogger.com/profile/07866935611265597870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9175637978826780562.post-79893844996893062492012-01-28T08:19:23.351-08:002012-01-28T08:19:23.351-08:00Uleiul de cacao este acelasi lucru cu untul de cac...Uleiul de cacao este acelasi lucru cu untul de cacao. Cand il tii la rece devine solid, iar la temperatura de 40 de grade devine lichid. Merge foarte bine si fara extract de vanilie. Eu am vrut sa accentuez gustul de vanilie si atunci am pus si pastaie si extract. Dar poti adauga portie dubla din miezul de vanilie si o sa fie perfect! <br />Multumesc pt cuvintele frumoase!CorinaBacaluhttps://www.blogger.com/profile/07866935611265597870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9175637978826780562.post-55441144693435869032012-01-28T07:34:40.510-08:002012-01-28T07:34:40.510-08:00Sper sa nu intre mesajul de doua ori.
Arata super!...Sper sa nu intre mesajul de doua ori.<br />Arata super! Intrebare: unt de cacao=ulei de cacao? Trebuie topit inainte de utilizare? Cum? Si inca una: daca tin tortul la congelator e un fel de inghetata sau doar se solidifica si va ramane asa la temperatura camerei? Multumesc anticipat.luccahttps://www.blogger.com/profile/12195587477188477340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9175637978826780562.post-82655117363454338722012-01-28T02:30:04.155-08:002012-01-28T02:30:04.155-08:00Foarte frumos arata! Daaa... I need help! Ulei de ...Foarte frumos arata! Daaa... I need help! Ulei de cacao =unt de cacao? Cum il fac lichid? Fara extract de vanilie nu merge? Nu se poate doar cu pastaie( eventual pastai?)<br />Oricum ...Ma bucur ca existi in Blogosfera!Multumesc!luccahttps://www.blogger.com/profile/12195587477188477340noreply@blogger.com