duminică, 10 octombrie 2010

Cel mai usor mod de a slabi sanatos! Da.. Exista!

Slabeste acum! Iacata cum!

Am promis postare despre slabitul meu de cand am inceput sa fiu raw vegan. Asa cum am spus si initial, nu am devenit asa expres pentru a slabi, ci pentru a fi sanatoasa!
Incerc sa imi amintesc cum a debutat meniul meu, ce mancam in fiecare zi. Pai sa vedem:
Dimineatza la 8 trezirea, apoi stresat una bucata iubit somnoros cu zgomotul neprietenos al blenderului din bucataria lipita de dormitor. Ce se blenduia? In primul rand spirulina cu chlorella. Apoi se dadea pe gat. Stomacul meu era multumit cu 500 ml de lichid in el, asa ca nu mai mancam nimic.
- Inainte de a merge la serviciu totusi imi faceam la acelasi blender zgomotos un smoothie din frunze verzi (patrunjel, marar, salata, varza creata, frunze de telina, de ridiche) plus o banana/mar/para/gref/portocala. Ce era pe stoc in camara. Imi puneam bautura intr-un recipient si o luam la munca. In pachetelul de serviciu mai adaugam legume pentru salata de pranz: rosii, castraveti, salata verde, varza, ceapa, usturoi, ardei rosu sau capia, ciuperci crude, seminte de floarea soarelui, de dovleac. Tot la munca imi luam o mana de migdale hidratate de cu o seara dinainte.
- Cum ajungeam, imi puneam in fatza smoothie-ul. Dupa ce degustau din el toate persoanele curioase, il sorbeam pe tot incetisor. Asta era cam pe la ora 11. Era cam 500 ml lichid de consistenta nectarului de fructe. Stomacelul meu era fericit. Asta pana pe la ora 13-14.
- La pranz imi luam legumele ( nu toate cele enumerate mai sus o data - tot in functie de ce aveam in stoc) si mergeam in bucatarie unde ceream castron si cutit. Taiam tot, adaugam seminte/nuci, puneam ulei de masline/catina/in/porumb (adus de acasa) si sare roz de himalaia ( tot de acasa) Observati ca ingredientele sunt de inalta calitate, cat mai pure si nerafinate. Imi iesea un castron imens de salata. Cat pentru 3 persoane. Puneam castronul pe bar si nu ma coboram de pe scaun pana nu mancam tot.
- Pe la ora 17, ma lua iar cu foame. Ca deh... cum legumele sunt alcatuite in cea mai mare parte din apa, mergeam la toilet de cate ori si gata. Ca si gustare, scoteam migdalele hidratate ( se ia o mana de migdale CRUDE si se pune seara in apa plata. Ele vor absorbi apa si isi vor dubla volumul. Gustul devine mai placut si se pot decoji cu usurinta). Cu o migaleala iesita din comun ( lucru ce ma caracterizeaza de altfel) curatam de coaja fiecare migdala si o mestecam bine. Evident ca ma saturam. Si de migdaleala si de migdale. :)))
- Pe tot parcursul zilei, aveam langa mine o sticla de 2 l cu apa plata. Si de cele mai multe ori, o beam pe toata pana la sfarsitul programului de lucru.
- Ajunsa acasa, ma schimbam rapid si imi luam ghiozdanul de mers la sala, cu hainele de sport.
De pe la ora 18 lucram minim o ora. Lucram in fiecare zi alta grupa de muschi. O zi picioare, o zi brate si piept, spate si triceps, o zi abdomene. Dupa sala daca mai imi era foame mancam un mar, o salata usoara, o banana, sau beam un ceai cu miere.

Cam asa decurgea o zi obisnuita din viata mea. La serviciu contaminam lumea cu zambete si veselie. Si nu ma mai saturam sa le povestesc cat de bine ma simt si ce frumoasa este viata!
Am inceput sa slabesc destul de bine. In medie 4 kilograme pe luna. Stiu ca dupa doua luni in care nu prea am mai dat pe acasa pe la ai mei, cand m-a vazut fratele meu, a ramas socat. El ma stia bucalata si plinuta. Si acum eram slaba. Prea slaba zicea el. Am slabit in 3 luni 12 kilograme. Si asta fara sa rabd de foame, fara sa fac exercitii epuizante fara sa tin diete imposibile si radicale. Ce-i drept, cu atata energie in mine, dupa ce terminam sedinta de fitness, eram in stare sa o iau de la capat. Primeam parca si mai multa energie de la sport.
Dupa o vreme am rugat instructorul sa imi arate un program de lucru, sa nu mai fac eu "dupa ureche". Ajunsesem pe la 55 de kilograme si am zis ca vreau sa ma "modelez" putin. Sa imi definesc forma corpului. Sa se vada patratelele la abdomen, sa imi sculptez frumos umerii si bratele. Asa ca mi-am spus oful si mi s-a dat un program adecvat. Tot in acest timp am inceput sa imi iau la sala ENERGY DRINK-ul Andreei. (contine maca, guarana, suma root, lucuma, cacao, vanilie, scortisoara). La gust este fenomenal. Ofera energie si in acelasi timp ajuta la modelarea musculaturii, etc, etc... Plus vitamine si enzime din legume si fructe, proteine din ciuperci, nuci si spirulina. Corpul meu a inceput sa isi defineasca o forma armonioasa. Si asta intr-un timp relativ scurt. Nu imi venea sa cred cand imi incordam bratul si vedeam conturat bicepsul, sau patratelele de pe abdomen. Increderea mea era la maxim. Si dadeam pe dinafara chiar! Eram mandra de mine si de performantele mele.

Acum m-am oprit la 53 de kilograme. Uneori am si 52.. depinde de efort si de ceea ce mananc. Garderoba am schimbat-o de cateva ori. Acum blugii primiti cadou de la o prietena imi sunt mari. Sunt marimea 36. Dar sunt largi la fund si musai le trebuie curea. Altfel cad de pe mine. Unii imi spun ca am slabit prea tare, ca la varsta mea ar trebui sa am vreo 60 de kilograme. Eu insa cred ca limita ti-o definesti tu. Si e bine sa te opresti acolo unde simti ca trebuie. In goana nebuna de a pierde kilograme, uneori uiti sa te opresti. Cand aveam 72 de kilograme, imi doream sa ajung la 60. Era visul meu suprem. Cand am ajuns la 60, imi doream 55. Mi-am promis ca la 55 kilograme ma fac blonda ( pentru prima data in viata mea). M-am facut la 57 de kilograme. Dar am ajuns repede la 55. Credeti ca am vrut sa ma opresc la 55? Nope. Acum am in medie 53. Si parca as vrea 52. Dar incerc sa ma stapanesc. Ma uit in oglinda si sunt multumita cu ceea ce vad. Mai am putin de lucru la modelare. Dar asta cu ajutorul sportului.

Despre celulita. Toata lumea uraste celulita. Acel aspect de coaja de portocale de pe fese si picioare, uneori chiar si pe brate, spate si burta. Asta in functie de greutate. Evident si la mine a fost o problema. Am incercat multe metode de a scapa de ea. Dar nu au functionat. Uleiuri, creme, masaje, tratamente.. Toate sunt bani aruncati pe apa sambetei. Asta s-a intamplat pana am inteles cu adevarat ce este celulita de fapt! Va spun pe intelesul vostru si al meu ce e acest dusman inestetic al corpului nostru.
Ei bine.. Putem incepe cu "a fost o data ca niciodata" o fata Corina, ce avea o alimentatie ca tot omul de rand: mancare gatita, prajita, supe, dulciuri, fast food. Si aceasta Corina nu facea miscare deloc. Statea pe scaun cu ochii priponiti in calculator toata ziulica. Si ea avea celulita. Celulita nu avea nimic impotriva :)))
Ea nu avea habar de ce se intampla in corpul ei dupa ce manca. Nu stia de fapt ca organismul ei se lupta pentru sanatate. Clipa de clipa, fara odihna. Dupa ce mancarea ajungea in stomac o armata interna pornea la atac. Se prelua din alimente putinele vitamine si enzime de la o salata verde. Si cam atat.Asta daca exista in meniu. Colesterolul, grasimile nesanatoase, toxinele ( pesticide, metale grele, antibiotice si medicamentele date animalelor sacrificate, hormoni de crestere si hrana artificiala tot de acolo, adrenalina rezultata din frica animalelor de moarte) din alimente insa mergeau in alta directie. Pentru a proteja organele interne de aceste pericole reale, aceste toxine erau depozitate in forma de grasime, in celule. Aceste celule erau duse cat mai departe de organele vitale. Erau arhivate si stocate pe brate, pe spate, pe burta, pe fese, pe picioare.
Aceste celule pline cu grasime toxica poarta numele de CELULITA.
De ce credeti ca si persoanele foarte slabe au celulita???
Acum intelegeti de ce nu scapati de celulita indiferent de modalitatea externa de abordare? Degeaba cheltuiti milioane pe tratamente si creme. Daca dupa masaj mananci fast-food, degeaba ai indurat tot chinul unui masaj dureros. Trebuie lucrat din interior. Acele toxine trebuiesc inlaturate total din alimentatie. O data ce corpul nu le mai primeste, incepe sa se reorganizeze si sa se ocupe de el. Sa scoata din depozite tot ce este rau, si sa scape de tot. Imaginati-va ca aveti o casa superba, spatioasa, cu vedere la mare.. dar este plina de gunoaie si va impiedicati de ele. Primul lucru ce trebuie sa il faceti e sa aruncati tot si sa eliberati spatiul. Sa lasati aerul sa circule liber! Asa si cu celulita noastra.
Sa revenim la Corina, personajul nostru din poveste. Ea a incetat sa mai manance carne si produse de origine animala si corpul ei a inceput sa lucreze. A mai primit o armata de lucratori sub numele de vitamine, enzime, antioxidanti, proteine si impreuna au inceput sa dea afara tot ce era rau si nesanatos. Muschii au fost si ei pusi la munca, prin exercitii regulate la sala si in scurt timp, Corina a scapat de celulita!! Piciorul ei nu a fost niciodata atat de suplu si fin. Nici macar la 17 ani cand avea 45 de kilograme.
Regret acum ca nu am facut poze inainte si dupa. Dar eram ingrozita de reflexia mea in oglinda. Daraminte sa ma mai si pozez. Si-am incalecat pe-o sa, si v-am spus povestea asheaa!

Dragelor, prin urmare, este foarte usor si distractiv sa slabesti, sa scapi de celulita. Sa fi mereu energica, pozitiva si cu zambetul pe buze. Trebuie doar sa vrei acest lucru. La mine totul este posibil. Si la tine la fel. Indrazneste numai! Si apoi viata ta nu va mai fi niciodata la fel!

38 de comentarii:

  1. Foarte frumos ai povestit, in general mi-a plcut blogul tau foarte mult! Si eu pot sa confirm tot ce ai spus, desi eu eram slaba si pe vremurile cand mancam normal, aveam si eu celulita, iar acum, desi am ceva ani buni in spate, picioarele arata iar ca la 20 de ani......Cu hrana vie e totul posibil!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mimi! Intr-adevar, totul este posibil cu hrana vie! Si nu e vorba numai de aspectul fizic, ci de faptul ca te transformi total! Devi alta persoana. Si in exterior, dar mai ales in interior!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos Corina, felicitari. Imi place ce citesc. Intrebare: cum poti trece de la mancare nesanatoasa la mancare sanatoasa? Direct? POate nu o sa reusesc sa mananc asa cum mananci tu.. dar as fii curioasa sa incerc, deci...cum? Mercic mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea, doar tu poti hotara daca faci trecerea directa sau treptat. Eu in prima faza am renuntat la carne, apoi dupa 6 luni, direct, am taiat si pestele, oua si laptele. Nu mi-a fost greu deloc. In primul rand tine doar de vointa ta personala si cat de tare iti doresti sa fi sanatoasa! Retete vegane crude sunt pe net cu sutele, timp si ingrediente sa ai! Si ce e si mai important: NU trebuie sa renunti in totalitate la carne si produse gatite. Asta in prima faza :)))
    Raul este cu mult diminuat daca micsorezi cantitatea de carne si mananci sa zicem maxim de doua ori pe saptamana si EXTREM de important ca la fiecare masa sa ai minim 51% din cantitate cruditati ( salate, supe crema, etc) Enzimele din cruditati vor ajuta mult la digestie si vei primi si vitaminele de care corpul tau are nevoie. Plus antioxidanti, plus fibre, plus saruri minerale. Plus pupat si strans in brate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos povestit, Corina. Am incercat si eu sa cochetez cu raw-foodismul, dar nu am reusit sa tin mai mult de 3 saptamani la rand.
    Intrebarea mea pentru tine ar fii, cum faci daca trebuie sa gatesti in fiecare zi pentru prietenul tau? Si daca lui nu prea ii place mancarea cruda....
    Multumesc,
    Mirela

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Mirela.
    Cand am decis sa aleg acest drum nu am regretat nici o secunda ca nu voi mai putea manca carne, mezeluri, branza, etc... M-am documentat mult si am citit despre sanatatea ce o castigi in urma acestui stil de viata. Si am simtit din tot sufletul ca acesta este calea ce vreau sa o urmez tot restul vietii. Fara strop de regret. Am luat totul ca o binecuvantare a naturii si o sansa unica de a imi schimba viata.
    De nu poti renunta la produse de origine animala, acorda-ti timp. Tie si corpului tau. Atat cat simti nevoia! Adauga cantitati din ce in ce mai mari de cruditati in meniul tau. Treptat, vei simti din ce in ce mai putina nevoie si pofta de carne. Lapte si branza poti face cu succes din nuci, si sunt delicioase. Asa ca no cheese regrets!

    Recunosc ca am avut un mare noroc, caci nu a trebuit sa gatesc pentru prietenul meu o lunga vreme. Si mi-a fost mai usor, fiind departe de "tentatii". Dupa ce m-am obisnuit cu mancarea vegana cruda, am inceput sa ii mai fac si lui cate o portie de paste vegetariene, cate o omleta, peste, si multe salate :D
    Carne nu i-am gatit. Si-a pregatit el friptura atunci cand a vrut sa manance asa ceva. Eu am stat departe de bucatarie, pentru ca nu mai suportam mirosul. Dar spre bucuria si norocul meu - vazand ca eu arat din ce in ce mai bine si sunt tot mai plina de energie - a decis sa renunte si el la carne. Asa ca acum mananca peste, oua si rar lactate. Lucreaza de dimineata pana seara, in general mananca la servici ( isi comanda de mancare sau merge la parintii lui ce stau aproape de biroul lui) iar seara ii mai fac eu cate o portie de paste vegetariene, sau cu ton. Sau o salata mare. Cand ii gatesc, pun dupa ochi ingredientele si la final ii duc sare sa isi mai puna daca mai e nevoie. S-a obisnuit asa, si pentru ca ma iubeste, ma accepta asa cum sunt. La urma urmei, fiecare dintre noi vrea ca celalalt sa fie fericit. Eu sunt fericita asa, lucru ce il face si pe el fericit.
    Aa... si intr-adevar, nu mananca el tot ce fac eu, dar la prajituri nu imi poate rezista :P

    RăspundețiȘtergere
  7. buna Corina,

    am si eu cateva nelamuriri legate de acest stil de viata raw. povestesti foarte frumos aceasta experienta a ta insa sunt cateva denumiri de ingrediente (adica aproape toate :D) pe care eu nu le cunosc si atunci imi vine intrebarea: de unde Dumnezeu le procuri? cum stii ce sa combini in alimnetatie? cat costa acest stil de viata? lista ar mai putea continua insa ma opresc momentan aici. astept cu nerabdare raspunsul tau.
    multumesc anticipat,
    ela

    RăspundețiȘtergere
  8. Ela.. exact in situatia ta am fost si eu. Citeam de seminte de in, tarate de psyllium, lucuma, maca.. cacao raw.. si ma uitam la toate ca la masini straine. In timp insa am inceput sa citesc de pe net. Din ce in ce mai mult. Am gasit informatii despre proprietati si de unde sa le procur.
    Acest stil de viata poate fi putin mai scump la inceput, pentru ca trebuie sa cumperi cat mai multe, sa le testezi. Unele ingrediente "noi" le vei iubi instant.. altele iti va lua mai mult timp sa le cunosti si apoi sa inceapa sa iti placa si in final sa fi disperata dupa ele! :))
    Un meniu de pranz, alcatuit din legume, costa in medie 6 lei. Daca in meniu pui si niste nuci ( ce sunt mai scumpe), ajungi pe la 8 lei. Iar daca te rasfeti cu o prajitura raw ( ce are unt de cocos/cacao si nuci de caju) ajungi cam la 10-12 lei. Dimineata un smoothie din 2 banane, 1 leg de verdeata si 10 nuci ( iti va tine de foame ore bune), costa vreo 5 lei maxim. Iar seara o salata cu cruditati de sezon.. sa zicem ca ajunge pe la vreo 3 -4 lei. In total.. intre 15 - 20 lei. Si ca bonus primesti energie, sanatate, eliminare toxine, claritate a mintii.. si un "sigiliu" de pus pe usa cabinetului de la doctorul de familie care nu te mai vedea decat daca te cheama sa ii dai sfaturi de viata raw :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. ne poti spune cum se prepara ENERGY DRINK-ul Andreei ?
    multumim tare

    RăspundețiȘtergere
  10. buna Corina,

    multumesc pentru raspuns.
    mai am ceva nelamuriri. de exemplu, cand pleci in concediu cum faci sa-ti procuri/prepari mancarica?
    poti sa-mi recomanzi vreun magazin online pentru ingrediente?

    multumesc,
    Ela

    RăspundețiȘtergere
  11. Narada, din cate imi amintesc, Energy Drinkul continea cacao raw, pudra de roscove, maca, lucuma, suma root, mesquite, guarana, vanilie, scortisoara, sare roz de himalaya, magie si dragostea Unei! Nu stiu insa cantitatile!

    Ela, iti recomand www.crudsisanatos.ro pentru suplimente. In concediu mananc multe salate, fructe si nuci hidratate. Voi pleca in 11-15 iulie la mare, si oi face o postare cu mancarea in concediu!

    RăspundețiȘtergere
  12. admir vointa pe care o ai, m-a uimit....

    RăspundețiȘtergere
  13. Iti multumesc! Viata este frumoasa si daca iti doresti ceva cu adevarat, se va indeplini!
    Sper ca prin exemplul meu, sa pot fi de ajutor si altora!

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi place foarte mult blogul tau,apreciez oamenii ambitiosi si am inceput sa citesc tot mai mult despre alimentatia raw.Sincer,mi-ar placea mult sa devin raw,insa....mi se pare costisitor,iar ingredientele greu de procurat.Nu caut scuze,chiar imi doresc din tot sufletul,dar ma descurajez si la gandul consumarii pe timpul iernii a legumelor si fructelor tot mai pline de chimicale.As vrea un raspuns si poate...incurajari si argumente pro...mi-as dori si sa slabesc.Multumesc celor care posteaza in favoarea sanatatii!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mi-ar placea mult sa postezi un plan de alimentatie pe o saptamana,gen dimineata,pranz,seara...pt ca in lipsa de idei(mai ales ca sunt la inceput) poate ajung sa dau back.Inca o data,ai un blog minunat!

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitari pentru blog (foarte captivant), si pentru reusita ta. Ma intreb daca am vreo sansa sa scap si eu de celulita. Eu am aproximativ aceiasi greutate ca si tine, dar 10 ani mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  17. Iti multumesc. Celulita, bat-o vina! E greu sa scapi de ea. Si o data ce ai scapat de ea, trebuie sa iti mentii un stil de viata cat mai sanatos ( dieta, miscare, lichide). Pentru ca din moment ce nu mai esti atent la aceste lucruri, celulita reapare! De este singura ta problema, atunci iti recomand dieta crudivora, multe lichide ( apa plata si sucuri verzi) si neaparat sport!

    RăspundețiȘtergere
  18. Te rog sa nu te superi pe mine dar corect este serviciu nu servici. Servici nici nu exista in dictionar.

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu ma supar deloc. Iti multumesc chiar. O sa corectez! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  20. Corina,
    am ramas muta de uimire azi cand ti-am descoperit blogul, in sensul pozitiv al vorbelor desigur, si din toate punctele de vedere:)
    As vrea sa te intreb intai de toate in ce forma trebuie sa ne procuram spirulina si clorella...ma gandesc ca nu pastile
    Si de unde?
    Multumesc anticipat ptr raspuns si abia astept sa parcurg blogul tau!

    RăspundețiȘtergere
  21. Ella, sunt tare bucuroasa de descoperirea ta de astazi:P
    Spirulina si chlorella le iau sub forma de pudra. Asa poti lua o doza mai mare, dizolvata intr-o limonada, dimineata pe stomacul gol.
    http://www.beorganic.ro/products/Chlorella-pudra-Raw-Organic-125g.html
    http://www.beorganic.ro/products/Spirulina-pudra-Raw-Organic-250g.html
    Daca esti din Brasov, le gasesti la Paradisul Verde, pe str Sf Ioan, nr 6, in spate la Aro Palace.
    De mai ai intrebari si nelamuriri, cu drag iti stau la dispozitie!
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  22. Suna extraordinar ce povestesti si sunt foarte de acord cu tine.
    Am o singura intrebare: de ce ai ales ca exemplificare a starii tale de sanatate, de iubire, energie si Bine poza cu tine slaba, cu capul rosu, tatuata si facand semnul fiarei? (coarnele celui Rau?)

    RăspundețiȘtergere
  23. Draga anonim, iti multumesc. Nu sunt sfanta si nici nu vreau sa fiu. Ma simt extrem de bine in pielea mea, tatuata, cu parul rosu, roz.. si acum mov. Nu ma consider slaba, ci sanatoasa iar corpul meu este acum cladit armonios, modelat cu ajutorul exercitiilor fizice. Un corp gras este un corp bolnav.
    Nu cred in D-zeu si nici in Diavol, ca tot ai pomenit de semnul fiarei. Cred doar in iubirea infinita ce o am in suflet pentru toate fapturile de pe pamant: oameni, animale, plante. Nu vreau sa intru in discutii si polemici despre religie si spiritualitate. Acest blog l-am creat sa ajut oamenii sa fie sanatosi si sa se intoarca cu inima si sufletul in mijlocul naturii. :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Te intreb:daca prietenul tau munceste de dimineata pana seara,se mai poate tine pe picioare cu ce mancaruri ii pregatesti?

    RăspundețiȘtergere
  25. corina is andreea fata lui carmen vara ta si is
    tare curioasa dieta asta merge si la mn ca zicea tusa domnita ca arati ca un bat vreau si eu sa arat ca tn ca formele sunt prea tare puse in evidenta vreau rasp te roggg

    RăspundețiȘtergere
  26. Anonim, in primul rand, ar fi fost dragut din partea ta sa iti lasi un nume.
    Incearca 2 luni hrana vie si iti vei raspunde singur la intrebare! :)

    Andreea, aceasta dieta este mai mult decat o cura de slabit. Esti tare tinerica tu si ai toata viata inainte. De iti poti schimba alimentatia, consumand hrana cat mai sanatoasa atunci cu siguranta vei slabi si iti vei modela corpul asa cum iti doresti! Spune-i lui Carmen sa iti prepare cat mai multe salate si cat mai multe cruditati! Va prinde bine la toata familia, caci hrana vie va da in primul rand sanatate! Citeste cat mai mult de pe blog, fa sport si totul va fi minunat!

    RăspundețiȘtergere
  27. Corina draga, sincer te admir pentru stilul de viata, imi doresc si eu asa ceva si de ceva vreme ma preocupa acest lucru. Nu am suportul financiar dar am sa incerc, o sa incep cu o cura de detoxifiere si o sa continui sa gatesc mancare ca si pana acum pentru familia mea.
    In ceea ce priveste comentariile de mai sus, eu as zice sa nu mai permiti anonimilor sa comenteze pe blogul tau.
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cori, iti multumesc! Nu trebuie sa investesti foarte multi banuti pentru inceput de nu ai. Cumpara seminte de fl soarelui, legume si fructe, cate putin.. incetinel..
      O detoxifiere este binevenita intotdeauna!
      Cat despre anonimi.. mi-am facut cateva setari la blog si pe langa moderarea comentariilor nu mai permit celor ce aleg sa fie anonimi sa posteze pe blog.
      Te pup si eu cu drag!

      Ștergere
  28. Corina, imi place mult blogul tau si faptul ca stii ce iti doresti de la viata. Am o intrebare pentru tine. Si mie imi place ideea de a manca cat mai sanatos, si de a elimina carnea din alimentatie. Ceea ce fac pana acum in acest sens este doar sa consum dimineata pe stomacul gol fructe crude. Dar despre altceva vreau sa te intreb. Cum iti dai seama si constientizezi ce iti doresti de la viata, care este menirea ta in aceasta viata? Eu ma confrunt momentan cu o "criza existentiala" si nu stiu incotro vreau sa ma indrept :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Raluca. Greu de raspuns la intrebarea ta. Si in acelasi timp foarte simplu. Gandeste-te ce iubesti sa faci. Si indreapta-te in acea directie, cu pasi marunti. Daca iti doresti indeajuns de mult, acel lucru se va intampla. Eu am pornit de la solista vocal, apoi am facut fotografii la nunti.. apoi am fost secretara. Toate au fost ok... dar le faceam pentru ca trebuia. Cand am gasit hrana vie am stiut din prima clipa ca asta voi face.. caci imi va aduce satisfactii imense si iubesc tot ce inseamna conceptul asta de hrana si stil de viata sanatos. Sper ca te-a ajutat cat de cat raspunsul meu.

      Ștergere
  29. buna, vreau sa te intreb daca in perioada in care ai slabit, adica cea de inceput al vietii raw vegane ai mancat numai salate (pe langa nuci si smothies), totusi nu ti s-a acrit de aceleasi ingrediente zilnic sau aceeasi treaba???

    adica in orice salata pui rosii sau castraveti, nu? sau ce salate mancai?
    si iarna cum faceai cu legumele ca sunt toate pline de chimicale si legume de la tarani practic sunt disponibile doar cateva luni (vreo 3) din an.

    eu nu prea reusesc sa slabesc ca mor de pofta , mai ales ca am copil mic si nu prea am timp sa stau sa prepar diverse, asa ca uneori iesim la plimbare si eu mor de foame pe acolo si uite asa mananc un covrig, branzoaice sau alte tampenii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga alina.. in perioada in care am inceput aveam in cap un scop foarte bine definit: SA SLABESC. Cand ai de respectat retete de tot felul, cu gramaje si cine stie ce alte treburi crezi ca este mai usor? Nu este. Si chiar de pare mai usor, la o dieta standard de slabit, dupa ce slabesti N kilograme, cand revii la alimentatia normala surpriza!!!!! Te ingrasi din nou. Si te saturi si de acele mancaruri ( am fost acolo, am probat)
      Asadar.. spre marea bucurie nu m-am saturat niciodata de salate. Si asta pentru ca nu imi faceam exact aceeiasi salata in fiecare zi. Salata se poate face din toate verdeturile si legumele pamantului ( rosii, ciuperci, castraveti, ridichi, ardei gras, ardei capia, masline, gulii, brocoli, conopida, avocado, patrunjel, marar, salata verde, varza - cu toate soiurile ei, telina apio, andive, spanac, stevie, leurda, loboda, morcov, sfecla rosie, telina, radacina de patrunjel, pastarnac, dovlecel, rucola, valeriana, salatica, untisor, germeni de lucerna, germeni de ridichie, germeni de trifoi, germeni de brocoli, germeni de varza rosie). Doar cateva exemple de legume si salate. Si mai poti adauga nuci hidratate ( migdale, caju, braziliene, macadamia, nuci, alune de padure), seminte ( susan, in, seminte fl soarelui, seminte dovleac, canepa decorticata, hrisca, grau incoltit). Stii.. chiar de faci EXACT aceeiasi salata in fiecare zi si la dressing ii pui lamaie si ulei obtinut din: fl soarelui, masline, ulei dovleac, ulei canepa, ulei susan, ulei de in, ulei de catina, ulei de germeni de grau, ulei de porumb, etc, etc.... salata va avea mereu alt gust? Ia un tip de legume, un tip de frunza, un tip de radacinoasa, un tip de nuci, seminte, germeni si ulei.. si fa socoteala cate salate ies? Iti zic eu.. cel putin cateva zeci de feluri! Si toate au alt gust!
      Mno... acum te invit sa experimentezi si tu aceste salate grozave! :P

      Iarna am mancat ce am gasit in supermarket. Nu m-am gandit la chimicalele din ele, dar am incercat sa mananc produse facute in Romania. Am consumat mai multi germeni, ce abunda in nutrienti cat toate salatele din vara la un loc :)

      Vezi la ce anume ai pofta. Daca e de dulce, consuma multe fructe. Si de obicei pofta vine la dulce. Ca sa nu mai consumi covrigei si branzoaice cand iesi la plimbare, indeasa-ti in desaga fructe spalate si sterse, ca atunci cand te paleste foamea sa scoti repede o banana sau 1 mar.. sau orice alt fruct iti doreste sufletelul si sa mananci. Si uite asa trece foamea si nu mai esti tentata sa cumperi tot felul de mancaruri nesanatoase!
      Mult succes!

      Ștergere
  30. Buna Corina,
    De ceva vreme am inceput sa-ti citesc blogul, si ma pregatesc incet, incet sa merg pe urmele tale.
    Sunt vegetariana de 1,5 ani, si imi pare tare bine ca am ales sa nu mai mananc carne.
    Am cateva intrebari/ propuneri :-) care cred ca au mai fost mentionate pe blog.

    Unde, pe drumul tau spre o silueta de vis, ai inceput sa introduci si altceva decat salate/ seminte si smoothies?
    Cu ce ai amestecat spirulina si chlorella ca sa-ti iasa un smoothie de 500 de gr?
    Ai putea sa faci un meniu cam pentru o saptamana sa avem o ideea de cum ar trebui sa decurga o astfel de dieta?
    Ai putea sa faci o lista cu ingredientele *Must Have* in dieta si dupa (pentru prepararea mancarii).

    Eu nu sunt in Romania, si caut acum pe net de unde pot sa cumpar Spirulina si Chlorella, si mi-ar fi tare de folos o lista complete de ingrediente ca sa le pot comanda toate odata si sa pornesc in aceasta calatorie de redescoperie.

    Stiu ca am tare multe intrebari, dar sunt nerabdatoare, cum am si mai sus, sa-ti calc pe urme.

    Multumesc mult.

    P.S: Areti superb si emani o energie pozitiva extraordinara.

    RăspundețiȘtergere
  31. Felicitari ptr. blog , si ptr. ca investesti timp si rabdare sa inveti si pe altii , asa ca mine, acest stil sanatos de viata.

    RăspundețiȘtergere
  32. Draga Corina, sunt niste luni bune de cand v-am descoperit blogul, si multe altele, dar pe acest blog minunat, ma sint cel mai bine si am mai multa incredere. V-am citit pe "toate fetele". Am o problema cat un MUNTE sa slabesc, fiindca sunt decisa sa renunt la alimentatia "carnivora" impusa de sot, care consuma cam un kilogram de carne pe zi... M-am casatorit slaba, in plina forma si in 24 de ani de casnicie am ajuns la 110 kile. Pe o parte este alilentatia "impusa" de sot, pe de alta parte este marele stres din cauza problemelor grele cu care ma confrunt. Aceste "adorabile 110 kg" ma fac sa ma simt foarte prost si in pericol cu sanatatea. Decisa sa incep o alimentatie pe cat se poate crudivora, mi-am cumparat niste aparate de sucuri, blender... Imi ramame doar sa fiu bine incadrata, bine sfatuita cum sa incep sa slabesc si sa ajung la o greutate normala... daca se poate... desi, totul de poate. Va multumesc daca imi puteti da niste sfaturi clare tinand cont ca am de slabit intre 30-40 de kile.
    Succes in tot ce faceti !

    RăspundețiȘtergere
  33. m-i facut sa imi fie foame...de o salata imensa din fel de fel de buruieni pe care pana nu de mult nici un le vedeam in piata sau in magazin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hoorraayy! Sa facem o salata asadar din buruieni si sa topaim in jurul ei! <3

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...