miercuri, 6 octombrie 2010

RAW VEGAN


Vegana - cazuta din spatiu.

Pe la sfarsitul lunii aprilie, am intrat pe google, sa caut o reteta vegetariana. Habar nu am ce ma interesa pe atunci. Am gasit blogul Inei Todoran (http://floridecires7.blogspot.com/) si m-au cucerit instant fotografiile ei. Am rasfoit cateva pagini, si am gasit un interviu de-al ei, dat unei reviste. Citind interviul, a pomenit la un moment dat ca ii place foarte mult cum scrie Andreea. Nu stiam despre ce Andreea vorbeste ea. Si pentru ca era un link, am clickuit pe el. Am ajuns pe blogul care mi-a schimbat viata! www.bucuriebunastarehrisca.blogspot.com
Am inceput sa citesc postarile ei, si drept va zic, nu ma mai saturam! Eram la servici, imi puneam muzica de relax la casti, si radeam in hohote citind povestirile ei! Pe langa faptul ca ma amuza teribil si ma relaxa total, eram complet absorbita de povestea ei.. de ce se intampla cu ea, prin ce peripetii trece. Are un fel de a scrie, cum nu am mai intalnit! Creaza dependenta!
La un moment dat m-a traznit! Vreau si eu sa devin ca ea! RAW VEGAN! Era un pic extrem pentru mine, recunosc. Pe atunci mancam totusi peste si fructe de mare, oua si produse lactate. Eram putin cu inima stransa ca voi renunta la mozarella... la laptele meu cu cereale dimineatza! Primul gand dupa ce mi-a suras aceasta idee a fost : "my boyfriend is going to kill me" Da... Dragul meu drag imi spunea ca e putin suparat ca nu mai luam amandoi cina, ca nu mai mancam cot la cot ceafa de porc si alte fripturi. O vreme a mers cu pestele.. dar acum?? Acum ce va zice??
Ei bine... Am decis! Incepand cu luna mai, sunt RAW VEGAN. Pentru cei carora acest termen nu le spune nimic, sau este intr-o limba extraterestra.. raw vegan, in engleza inseamna o persoana ce consuma numai fructe, legume, seminte si nuci in stare cruda. Hrana vie in alte cuvinte! Jumatatea mea trebuia sa ma inteleaga si sa ma sustina, nu?
Mi-a fost putin greu la inceput. De cand ma stiu am avut o slabiciune pentru dulciuri, prajituri. Si ca sa fie si mai bine, lucram intr-un restaurant care avea Open Buffet in fiecare zi. Tot felul de merinde pregatite, mirosuri si miresme, culori si arome... Tentatia era mare.. dar dorinta mea de a deveni ca Andreea era si mai mare. Si am biruit!!
De ce am ales aceasta cale? Ei bine.. dupa 30 de ani, incepi sa te gandesti la sanate. La batranete. Nu dramatizati acum, caci nu este cazul. Dar de la aceasta varsta devi matur si incepi sa te gandesti la viitor cu alti ochi. Eu am zis ca vreau sa fiu sanatoasa in primul rand. Vreau sa imbatranesc frumos. Vreau sa fiu ferita de diabet, cancer, boli cardiovasculare, boli cardiace... etc. Vreau sa fiu mereu vesela si sa am energie. Sa imprastii bucurie si pofta de viata!
Nu am ales acest stil de viata pentru a slabi. No way. Eram bucuroasa ca slabeam cate 1 kg pe luna, ajutata si de sport.. dar ce avea sa vina.. ohoo.
Am inceput sa citesc din ce in ce mai mult, sa caut pe net informatii legate de nutritie si sanatate. Topaiam de pe un blog pe altu.. pe diferite site-uri, forumuri... Orele treceau foarte repede si abia asteptam sa revin la servici sa mai citesc. Eram fascinata de acest adevar pur ce imi invada viata. Ma trezeam la viata dintr-un somn adanc... Viata mea prindea culoare si forma, lasand in urma o ceata gri si vremuri intunecate! In sfarsit, vedeam soarele cu adevarat! Un soare stralucitor si fierbinte. Zambetul de pe fata mea era le fel de stralucitor! Radiam de fericire! Vi se pare ca exagerez? Mie nu! Asa ma simt si acum. Asa ma simt in fiecare zi!
Go raw!

Productia proprie de busuioc de pe pervazul geamului din sufragerie.

9 comentarii:

  1. Buna! Sa stii ca asa sunt eu acum, citesc de aproximativ 4 luni numa bloguri raw :)) si de fiecare data cand descopeream unu, nu ma lasam pana nu-l terminam ;;) Am aproape 2 luni in care nu am mai mancat carne, doar peste (e inca leguma pt mine :P) si ma simt extraordinar. Mai combin si cu retete raw. Deci sunt pe drumul cel bun..

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Mihaela draga! Definitely esti pe drumul cel bun! Foamea de cunoastere este maaare. Mai ales in domeniul nutritiei. In ziua de astazi, cea mai buna metoda de a fi sanatos, este sa fi bine informat, asa cum spunea si dr Mecinicopshi.
    Poti intra si pe forumul raw, unde sunt oameni foarte de treaba ce te pot ajuta daca ai intrebari sau nelamuriri!
    Eu am renuntat la restul produselor de origine animala cam la 10 luni dupa ce am lasat carnea. A venit de la sine si nu am facut nici un efort! Si cata bucurie simtesc acuma!
    Multa dragoste iti trimit, verdeata si lumina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna. Ma bucur ca nu sunt singura care renunta asa greu la carne. Deja imi faceam griji :)) De curand am descoperit un site super fain, pacat ca nu avem si noi kale (www.therawchefacademy.com), sper sa fac rost de el, sa-mi fac o gradina in miniatura in balcon :) Vroiam sa te intreb de unde ti-ai luat excaliburul. Sper sa-l achizitionez curand, sunt doritoare de clatitele alea, crackers si de painici :) Mersi pt retetele minunate :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Excaliburul l-am luat de la Andreea Lazarescu ( www.bucuriebunastrarehrisca.blogspot.com )
    Trimite un email si vezi daca au pe stoc. La inceputul vietii raw, poti fara. Dar apoi este foarte util. Este "cuptorul" raw vegan-ului!
    Cat despre kale, da .. este o planta minunata, dar in lipsa ei, avem altele - ca iarba de grau, muguri de floarea soarelui, spirulina..etc
    Si sper sa imi fac si eu o mini gradina in viitor in balcon.
    Te pup si te mai astept pe aici!

    RăspundețiȘtergere
  5. www.bucuriebunastarehrisca.blogspot.com
    am pus o litera in plus mai sus. De la oboseala.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum iti creste, dom'ne, buruianul acela la asa inaltime? Am plantat si noi o jardiniera de busuioc anul trecut, au incoltit repede, iar cand au facut 2-3 cm le-am separat. Eh... si sa te tii, le-am udat, le-am vorbit, am jucat scrabble cu ele, nimic, nimic. S-au oprit la stadiul de 1 (o, una) palma. Si cam gata, le-am folosit la asezonat cateva salatele, am presarat de decor peste niste paste (eram in vremea omnivoriatului) si fuse si se duse. N-am mai plantat busuioc, dar jumatatea mea mai buna si-a gasit vocatia, face horticultura la toate geamurile din casa. Citez "le cresc si apoi ti le dau tie sa le mananci".

    RăspundețiȘtergere
  7. :))))) Stai ca ale mele sunt mici. Maica-mea le-a pus afara la geam si au facut si flori si seminte!!
    Posibil sa fie soiul diferit. Stiu ca e busuioc ce creste ca un manunchi si nu se inalta tare. Pe ce am plantat eu, pe eticheta scria ca se inalta aprox la 25 cm. Ma uit sa vad daca mai am ambalajul sa vad ce soi o fi fost!

    RăspundețiȘtergere
  8. Aha, deci ai renuntat si la peste si fructe de mare. Scuze, dar iau postarile la rand intr-un mod haotic! felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  9. Hehe... am renunta la ele de un an chiar. Si ce ma bucur.. si ce bine ma simt! Intre timp am urmarit cateva documentare despre animale, cum sunt ele sacrificate si am ajuns la concluzia ca daca viata mea va atarna de un fir si prin absurd va trebui sa mananc carne, prefer sa tai firul si sa nu mai fiu. Animalele sunt egale cu oamenii. Eu asa gandesc si asa le iubesc. Ba nu.. le iubesc mai mult decat iubesc oamenii. Sincer.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...