sâmbătă, 8 octombrie 2011

Flower Power

Aceasta tarta sede cumintica de ceva vreme sa o postez pe blog. Mai egzact din 21 sept, cand am pregatit 4 portii pentru prietena mea draga, Raluca. Stiind ca ii place foarte mult ananasul, am zis sa ii fac o crema cu aroma de ananas.

Ingrediente:
Crusta:
1/2 cana de migdale albe (cumparate gata decojite)
1 cana de curmale
2 linguri ulei de cocos
1/2 cana fulgi de cocos
2 linguri de apa

Crema:
1/4 ananas
200 gr caju hidratat 12 ore
1 lingura de miere
2 linguri ulei de cocos
1 lingurita de Mesquite ( merge bine si fara)
1 lingurita de Lucuma ( idem Mesquite)

Fructe:
- 1/2 nectarina taiata marunt
- 1/2 nectarina taiata felii de-a lungul
- 2 prune
- 1 felie de ananas

Preparare:
Mai intai am pus in robot migdalele si le-am maruntit bine. In paralel am taiat curmalele cat mai marunt cu ajutorul cutitului ceramic. Le-am pus peste migdale, apoi am adaugat si fulgii de cocos, uleiul si apa. De iese prea moale compozitia, mai adaugati fulgi de cocos.
Am luat o forma de tarte, am pus folia transparenta si apoi am format tarta cu mana. Apoi am dat la congelator.

Crema:
Mai intai am pus ananasul in blender si l-am transformat in nectar. A fost bine copt, si taiandu-l maruntel, blenderul imediat l-a procesat. Apoi am pus in nectarul de ananas caju-ul hidratat si am invartit totul pana cand a devenit o crema f(a)ina - galbuie si atat de parfumata!! Apoi am adaugat si restul prafurilor si mierea. Am scos tartele de la congi, am pus bucatele mici de nectarine pe fundul tartei, apoi crema si le-am pus inapoi o scurta vreme la congi. Sa se imprieteneasca aromele.

Intre timp am taiat nectarina felii subtiri, prunele si ananasul. Am ornat tartele cu nectarina la baza, apoi felii de prune si in mijloc ananas. Apoi cubulete de papaya si fulgi de cocos pentru desavarsirea operei florale!

Raluca a fost tare impresionata de tarta. A mancat-o asa de repede ca nu am mai avut timp sa ii fac poza cu ea! Si i-am pus inca 3 bucati la pachet pentru parintii ei si pentru bunica. Ah.. si v-am zis ca a fost de ziua ei? Doh... Iata si cadoul meu pentru ea:

3 comentarii:

  1. Draga Corina,
    Imi spui te rog de unde ai cumparat formele pt mini tarte? (si eu sunt din Bv)

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceste forme sunt mai maricele ( cam 11 cm diametru) si le-am luat din Kaufland. Sunt 5 bucati aproape 30 de lei. Sunt in culorile curcubeului, din teflon (cred) si nu au adancire pe fund.
    Mai gasesti forme de tarte si la Indra ( ultimul etaj in Star). Au si forme mai mari, individuale si au si forme mici de tarte. Si sunt mult mai ieftine. S-ar putea sa gasesti si in Brintex ( e un magazin maaare pe la mijloc cu tot felul de accesorii pentru casa si bucatarie, bune si ieftine)
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult pt raspuns, esti f tare, sa o ti tot asa!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...