vineri, 21 octombrie 2011

Painici din inulici


Am zis sa pun denumirea acestei postari Flaxwich (flax= sminte in si wich de la sandwich)... ce ma duce cu gandul la o vrajitoooaaare ( fara t-ul de la witch)... deh.. ca tot vine halloween-ul.. :)) No.. ca m-am ametit pana si pe mine cu atatea englezisme! Dar.. acea fatzuca simpatica nu duce deloc a vrajitoare! Ashe-i?
Si sa nu va sperii prea tare am ales o denumire prietenoasa. Painici mititici din inulici! :)))
Asadar, si prin urmare...
Ingrediente:
500 gr faina de in
3 rosii grasance
6 jumatati de rosii deshidratate din ulei ( se poate si fara)

1 ceapa mica rosie

2 catei de usturoi

2 linguri de busuioc verde maruntit ( cred ca merge si uscat)

2 linguri ulei de masline

1 lingura zeama de lamaie

sare dupa gust. piper la fel.


Preparare:
Am pus in blender rosiile grasane taiate mai marunt. Apoi am procesat pana cand s-au facut sos. Am adaugat apoi ceapa si usturoiul taiate marunt, busuiocul, uleiul, rosiile deshidratate, sucul de lamaie, sare, piper. Greu domle.. Mn-asha....

Faina de in am avut gata cumparata vreo 400 de grame, iar restul am macinat la rasnita de cafea. Puteti face la fel (caci este mai ieftin). Ori de nu aveti timp, o cumparati gata facuta.
Am pus intr-un castron faina peste care am turnat sosul si am amestecat bine cu o lingura de lemn pana cand totul s-a omogenizat. Am pus apoi amestecul intins subtire (dar nu prea subtire) pe o foaie de copt, am taiat patrate, apoi triunghiuri si am pus la deshidratat 7 ore pe o parte, si apoi inca 2 ore pe cealalta parte. Si gata!!!

Bun. Aceste painici sunt minunate pentru cei ce sunt obisnuiti cu hrana vie. Painicile sunt oarecum neutre la gust. Merg foarte bine cu guacamole, cu creme si pateuri din legume. Am dus la cativa prieteni si mi-au zis ca nu le place. Am insistat sa le manance pentru ca sunt foarte sanatoase ( bogate in vitamine, fibre, omega 3) si ajuta mult la tractul digestiv. Le-am spus sa le manance cu pate, cu omleta, cu ciorbita, cu orice. ( ei nu sunt vegetarieni) Si sa dea si la baietelul lor de 2 ani, care are usoare probleme cu constipatia.

Am mai dus inca la 2 prieteni, si sunt foarte curioasa de le va placea. Nici ei nu au mai mancat hrana vie si painici crude pana acum. Voi afla cel tarziu marti de au mancat ori ba :P

Vreau sa va mai spun si de unde am preluat aceasta idee/reteta. Eu pana acum faceam painici din in folosind seminte mature de in, seminte aurii si faina. Insa.. la petrecerea aniversara a Ramonei, pe langa toate bunataturile ce le-a preparat a pus pe masa aceste painici triunghiulare din faina de in. Nu erau tari si crocante ci ferme si putin mai moi. Erau neutre la gust si mi-au placut la nebunie. Ea mi-a zis ca a macinat semintele de in pentru a fi mai usor digerate si mi-a parut o idee grozava!!! Asa ca am facut si eu cu ce am gasit prin casa. Data viitoare voi incerca sa le fac mult mai aromate!

Din compozitia de mai sus am pus compozitie pe 4 tavi, si mi-au iesit aprox 80 de triunghiuri.
Astazi am facut papa bun si am zis sa va fac si voua pofta: painici cu guacamole, spanac, ridichi, rosii portocalii, castravete si ardei capia rosu. Voila!! Nu-i asa ca sunt dragalase?

5 comentarii:

  1. Arata delicios, si poza este suuper. Am avut si eu astazi guacamole facut , dar n-am mai avut painici. Asta e data viitoare o sa incerc si combinatia ta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Superbe painici, apetisante sandwich-uri!
    Cu drag,
    gratiela

    RăspundețiȘtergere
  3. Musai de incercat. Aceste painici merg bine cu orice!
    Gratziela, multumesc! Ti pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. cu ce putem inlocui in-ul din aceasta reteta? merge cu ovaz sau alte seminte??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca inlocuim inul nu vor mai fi painici din inulici. Inul este ingredientul principal in aceasta retete. Dar poti pune in loc de in faina de seminte, sau si ovaz, de ce nu. Doar ca mai trebuie sa adaugi putina tarate de psyllium, pentru o mai buna inchegare si sa ajute ca painicile sa nu devina prea sfaramicioase dupa deshidratare. In functie de ce seminte sau cereale vei pune, gustul va fi diferit. In rest, nu are cum sa nu iasa bun!
      ;)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...