duminică, 23 octombrie 2011

Pufosenie

Te uiti la ea.. si-ti creste glicemia! :)))) De o mananci insa, glicemia va ramane de neclintit! :P

De cand am vazut episodul cu robotzi cu pufosenia nu ma pot stapani sa gasesc tot felul de pufosenii in jurul meu. Pufosenii, frumushenii, dragashenii.. si tot asa!
Si iata ca a venit si timpul sa fac o prajitura ce intruchipeaza pufosenia absoluta! Este atat de racoritoare, parfumata si pufoasa ca parca te duce la cer pe cel mai frumos, alb, durduliu si evident pufos norishor! Awwww.....
Am incercat tot felul de creme de-a lungul incercarilor mele raw de prajiturit dar niciodata nu am incercat o crema de lamaie. Nush ce a fost in capul meu.. ma gandeam poate ca iese prea acrisoara.. habar nu am.. Dar astazi i-a venit randul. Mi-as da o castana(de ar fi pufoasa si ea) in cap de ciuda ca nu am mai incercat-o pana acum! Asadar... Pe locuri, fiti gata...... gooo plaaaneeet!!!

Ingrediente "blat"
100 grame migdale albe ( sau caju)
2 linguri de ulei de cacao
2 linguri de miere

2 linguri de fulgi de cocos dati prin rasnita (optional)

1 lingura de fulgi de cocos din aceia din comert (optional)

jumatate de lingurita de lucuma (optional)
1 lingura de apa


Ingrediente crema lamaie
50 grame caju hidratat cateva ore sau nu :P
3 linguri de suc de lamaie

sucul de la jumatate de portocala
1 lingura de miere

1 lingura de ulei de cacao/cocos

1 lingurita de tarate de psyllium rasnita


Preparare blat:
Se pun migdalele in robot, se fac cat mai marunte. Apoi se adauga restul ingredientelor. De nu se leaga, se pune 1 lingura de apa. Sau doua.. De compozitia devine lipicioasa este perfect.
Am folosit o forma de biscuiti rotunda. Am pus o folie transparenta pe masa, apoi forma si am pus din compozitie in cerc. Apoi am invelit in folie si am dat la congelator.
Am repetat procedura inca de 3 ori ( pt a obtine 4 "blaturi")

Preparare crema:
Se pune caju-ul scurs in blender cu apa cat sa il acopere nitel. Apoi se proceseaza pana cand se face crema. Apoi se adauga sucul de lamaie, de portocala, mierea. Apoi uleiul de cocos. Gustam si de mai trebuie dulce, mai punem miere. La sfarsit punem taratea de psyllium, mai procesam putin cat sa se incorporeze si apoi rasturnam totul intr-un castronel si dam la frigi putin.

Ansamblare pufosenie:
Se ia cu mult drag o portocala si se spala. Apoi se taie cateva felii.
Scoatem de la congi blatul si il asezam pe farfurie. Peste blat punem cu lingurita crema de lamaie. La nevoie lingurita o trecem prin apa (face crema sa se aseze mai bine). Apoi asezam o felie de portocala fara coaja.
Luam o alta felie de blat si punem crema de lamaie. Apoi punem cocos ras desupra. Asezam peste stratul de baza (cel cu portocala) iar deasupra asezam un motz portocaliu! De nu am explicat bine, se poate vedea in poza!

"Pufosenia asta este atat de dulce incat imi vine sa ma iau in brate si sa ma strang pana nu mai am aer...Zahar inmuiat in miere ii sarat pe langa ea.. Ar putea exploda de dulce ce ii!"

Si daca vorbiti frumos.. va dau si voua pufosenie!!


Hai.. ti pup ti pup!

9 comentarii:

  1. Chiar pufusenie, nu gluma!!!! Dar o pufusenie delicata si delicioasa!
    Te pup si o saptamana cat mai insorita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Servus Corina. Oare gasesc undeva in Brasov sa cumpar tort raw?Sau macar un tort fara zahar, lapte, oua?Sambata este ziua fetitei mele, implineste 1 an si nu as vrea sa cumpar un tort,, clasic''. In cazul in care vrea sa poata si ea sa guste. Multumesc.Iris
    Felicitari pentru toate bunatatile pe care le pregatesti. La urmatoarea intalnire poate ajungem si noi

    RăspundețiȘtergere
  3. Iris, trimite-mi un email si poate iti fac eu un tort pentru fetita ta! Sa iti traiasca si sa fie sanatoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Gratziela, coco.. va pup tare si va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Corina, tare bine arata pufosenia! :) Abia astept sa o fac si eu! Felicitari din suflet!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Klara! Este foarte pufoasa si racoritoare!

    RăspundețiȘtergere
  7. Corina, mi-a iesit cam gretoasa. Poate am pus prea mult ulei de cocos ? (de fapt era de consistenta untului).
    Nici aspectul nu m-a dat pe spate ptr ca atunci cand o mananci, iese crema, portocala in toate partile, nu e usor s-o inhati :)
    Multumesc,
    Florina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Florina, poate ai pus prea mult unt de cocos.. Altfel nu imi explic de la ce ar fi gretoasa ( doar e crema cu lamaie). Eu am facut-o si am lasat-o in frigider de pe o zi pe alta, si s-a asezat foarte bine cremele si portocala. Si s-a mancat foarte usor, ca orice prajitura, fara sa iasa vreo crema afara!
      Trebuie sa iasa bine.. nu te lasa ;)
      Pupici!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...