duminică, 9 octombrie 2011

Rockafella Candy


Aceste batoane le-am facut special pentru o persoana intalnita de curand, pasionata de stilul de viata al anilor 40-60. Atunci oamenii erau parca mai frumosi ( nu ca nu ar fi si acum), erau veseli, bucurosi. Iar femeile... erau superbe: feminine, elegante, finute, apetisante, minunate ce mai! Imi place mult ceea ce promoveaza si sustine ea (Ana) , si va invit si pe voi sa descoperiti minunata lume Rockabilly .

Reteta de fata arata ca prajiturile negrese facute de parintii nostrii, insa au gustul foarte apropiat de batoanele Bounty din comert. Cine adora gustul de cocos si ciocolata, le va iubi instant. Si daca va spun cat de usor sa fac.. nu o sa va vina sa credeti. Trebuie insa sa aveti la indemana ingrediente de buna calitate. De faceti compromisuri, se va simti mult la gust. Deci, sa scurtam vorba lunga si sa trecem la reteta!

Ingrediente:
1/2 cana curmale taiate marunt
1/2 cana fulgi de cocos bio ( cei f fini din comert nu prea au gust)
2 linguri de ulei de cocos
1 lingura ulei de cacao ( se poate omite)
1 lingura de pudra de cacao
2 linguri de apa.

pt tavalire:
2 linguri cacao
2 linguri pudra de capsuni deshidratate

Se pun toate in robot si se amesteca bine. De nu aveti robot, cred ca merge si amestecate intr-un castron cu mana. Apoi dupa procesare, se ia amestec cat sa va incapa in mana, se strange ca pentru formarea unei galuste, si apoi se da o forma de baton. Se pot face si bomboane, si prajituri. Si compozitia se preteaza si la alcatuirea unei cruste pentru tarte ( in acest caz e musai ca umplutura sa nu fie foarte lichida - eventual sa fie ferma cu ajutorul taratei de psyllium)

Batoanele Rockafella au fost tavalite prin cacao, iar pe partea de deasupra am pus pudra ( observati ca nu este foarte marunta) de capsuni deshidratate. Cine nu are, poate pune tot cacao, sau cocos.

Le-am dat la congelator vreo doua ore. Apoi le-am scos, le-am ornat cu goji si le-am pus intr-o caserola pentru a le oferi cu drag Anei.

Mi-au iesit ~ 10 batoane cam de 4 cm lungime si 1-2 cm latime.
Bune domle.. da cam putine.. :)))

Tot la fel facute:

Bomboane cu crema de ciocolata - deshiderea centrului Wellnes

Tarte cu crema de capsuni (crusta)

8 comentarii:

  1. Multumim pentru reteta, mutumim pentru lumea ce alegi sa o imparti cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am gasit fulgi de cocos buni la un magazin naturist, marca Sanovita - nu sunt fini, ci aromati, cu continut mai mare de ulei decat cei obisnuiti din comert. Cel putin, asa mi s-a parut dupa utilizare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Rockabilly.. placerea este de partea mea!

    Sideris.. inca nu am gasit marca Sanovita. Probabil ca se aseamana cu cei ce ii cumpar eu. Si probabil ca sunt putin mai ieftini.. O sa ma interesez de ei. Multumesc de informatie.

    RăspundețiȘtergere
  4. ooo , chiar interesant ...sa incerc si eu !

    RăspundețiȘtergere
  5. Corina, esti geniala. Faci niste lucruri minunate. Multumim ca le imparti cu noi. Am facut cateva retete de pe blogul tau pana acum si au fost foarte bune.
    Eu incerc incet incet sa trec pe raw, dar inca nu mi-a reusit in totalitate pana acum.
    Ce parere ai despre super pudre gen maca, mesquite, lacuma, camu-camu? Tu le folosesti? Eu imi pun dimineata in smoothie cate o lingurita, mai putin camu-camu care pun 1/2 lingurita. Crezi ca e ok sau nu ar trebui sa le amestec?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Coco... musai sa incerci!

    Roxana, iti multumesc. Ma bucur sa aud ca ti-au placut cele scrise de mine si facute de manutza ta. Consum si eu maca, dar nu zilnic. O pun in smoothie cu curmale si cacao cand merg la sala, pentru energie. Lucuma si mesquite pun la prajituri iar camu camu inca nu am luat ca e destul de scumpa. Nu vad de ce nu ar fi ok daca le amesteci. Sunt produse vegetale (radacina si fructe) si efectele nu pot fi decat benefice.
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc mult pentru raspuns si mai ales pentru retetele minunate.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...