joi, 6 octombrie 2011

Varza a la Bruxelles


Dupa o scurta pauza de bloggerit, revin cu cateva retete fresh, sa va bucure ochii mai intai si mai pe urma, dupa ce le incercati, sa va bucure toate simtamintele.
Intr-o scurta plimbare printr-un market, ochisorii mei cei verzi au zarit o punguta cu niste varzuci mici tare.. Si-am zis: ale mele sunteti! Muahahhaa.. evil me :P
Le pusai in cos ( au fost la oferta - 3.50lei juma de kil) si am pornit sarind dintr-un picior pe altu spre casa (apropos... ati mai facut acest lucru de cand sunteti oameni mari? Eu da.. si e asa de fain :))))

Recunosc, varzica cumintica a asteptat in frigider cateva zile pana cand i-a venit randul sa o asez la casa ei, in farfuria me adica. Deja ma gandeam la o mancare de papusi barbie, cu toate in miniatura si cu varza de Bruxelles in rolul unei varze normale. Stiind ca este tare si are nevoie de muschi masticatori bine dezvoltati am zis mai intai sa o marinez. Zis si facut. Despre procesul de transformare scriu acusica, mai jos.

Ingrediente:

250 gr varza de bruxelles
3 - 4 linguri ulei de masline

2 linguri suc de lamaie
sare dupa gust.


Preparare:
Am curatat varza cat sa ajung la primele frunze curate si deshise la culoare de dedesubt. Apoi am luat fiecare varza si am taiat-o in patru. Am asezat tot intr-un castron si am pus peste uleiul de masline, lamaie si sarea si am amestecat foarte usor. Am introdus castronelul ( pe care am pus o folie alimentara) in frigider si l-am lasat acolo peste noapte.

A doua zi am scos varza din frigi. Am gustat... Mmmmm era buna.. Dar am zis sa o deshidratez cateva ore inainte sa o mananc. Nu avea cum sa faca rau un pic de caldura dupa o noapte la rece :P

Am pus in deshidrator varza pe o farfurie plata si am lasat-o acolo vreo 5 ore, de nu ma insel.
Daca nu aveti deshidrator, puteti renunta la aceasta etapa. Si varza o puteti taia felii subtiri, sa se marineze si mai bine. Sau o puteti taia subtire si o adaugati la salata preferata! Cate nu se pot face!

Am ornat varza cu vlastari de hrisca si o fundita rosie. Din rosie. :))) Ah.. si am mancat varza alaturi de un ardei umplut cu branza de macadamia. Yummy!

2 comentarii:

  1. cum este branza de macadamia ? o faci tu ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Coco.. In primul rand este scumpa :))))) Dar este taare buna. Pun reteta maine. O data ce ai cumparat o punguta, restul este floare la ureche!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...