sâmbătă, 17 martie 2012

Vit C tonic super smoothie

Drept va spun dragii mei, in ultima vreme am cam calcat prin strachini. Adica, ia o tocanita de cartofi "a la mama", mai ia niste paine cu magiun de prune fara zahar.. sau niste "parizer" din soia cu mustar si paine... si uite asa am pus pe mine vreo 3 kilograme in vreo luna. Nu-i mare "branza" dar cred ca va este clar precum mie ca in acest fel, mai pun inca vreo 3.... si inca vreo 3... Daca nu avem grija la ce mancam ( fie ea mancarea si vegetariana) kilogramele se vor aseza comod pe unde vor ele ( nu noi - din pacate). Bineinteles ca timp de sala nu mi-am mai facut si durerile de spate au inceput sa ma deranjeze din nou... Ati inteles da? Hrana vie si miscare. Adica stil de viata sanatos! 4 EVER!!!
Cum primavara bate in prag, vremea se incalzeste si asezam la loc de cinste in dulapior hainutele de primavara - vara, (care mai de care mai decoltate, mulate, scurtate..) ii musai sa facem ceva in aceasta directie.
De mult nu am mai baut mult indragitul meu cocktail de spirulina, chlorella cu lamaie si miere. Astazi m-am dus glont in bucatarie, am scos superfood-urile magice, le-am pus in blender, si cu nostalgia si bucuria de acum (mintenas) 2 ani, am mirosit putin combinatia minune ( sa imi aduc aminte) si cu mana la nas, am baut tot.
Apoi mi-am zis.. parca as mai bea ceva bun.. Zis si facut.

Ingrediente:
4 portocale rosii ( da, am gasit in piata la cineva, aduse din Sicilia)
1 banana
1 lingurita camu camu
2 lingurite pudra de orz verde
1 lingurita de miere
100 ml apa ( optional)

Preparare:
Am facut mai intai suc din portocalele rosii, apoi l-am pus in blender impreuna cu apa, banana, camu camu, pudra de orz. Si arata cam asa:

Apoi am mixat olecutzica si pentru ca portocalele erau acrisoare, am mai pus 1 lingurita de miere. L-am asezat in pahar sa ii fac poza artistica :P si apoi am transferat tot continutul blenderului intr-o halba ( 500 ml), pe care am baut-o cu inghitituri mici.
Acum "zac" cu burta mare, dar ma pregatesc imediat de o plimbare, ca ii prea frumos afara de stat in casa! Si poate merg si la sala putin.. ;)

Despre camu camu puteti citi aici
Despre orz verde aici si aici.
Fantastice aceste superalimente!!!!

Va tzuc.. si va doresc o zi calda!

3 comentarii:

  1. Nu stiu cat de bine se digera amestecul, tinand cont ca portocalele sunt acide, iar bananele sunt bazice. Din cate am observat, asta produce o digestie ineficienta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti dau dreptate sa stii. Ii cel mai corect sa evitam aceste combinatii acide bazice.. Dar acum ca am baut.. nu mi-o facut rau, ci numa bine :P Daca ne pricopsim cu cateva gaze, numa bine ca mai lucram putin musculatura de la poponeatza :)))))
      Am pus banana sa indulceasca putin. Dar pentru cine doreste mai acrisor, se scoate banana si tot ramane un smoothie super delicios si sanatos!

      Ștergere
    2. Buna Corina, si eu sunt din Brasov, nu mananc raw-vegan si nici macar vegetarian, dar cu carnea, lactatele, ouale am rarit-o mult de tot. Sunt la faza in care citesc mult, ma informez de peste tot si timid asa incep sa-mi mai prepar si eu bunatati crude publicate pe site-uri. Am inceput sa beau multe sucuri de legume si fructe dimineata pe stomacul gol si multe alte schimbari (alimentatie si miscare). Vreau sa te intreb de unde iti procuri semintele si nucile dar si fructele (portocale rosii ....bun)? Eu ptr seminte si fructe am gasit o sursa la Bucuresti in piata Matache (cand mai merge sotul pe acolo) dar poate ceva mai aproape de casa. Astept cu mare nerabdare deschiderea restaurantului tau. Mult succes!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...