joi, 10 mai 2012

Bem si noi ceva?

 

 A trecut iacata ceva vreme de cand nu am mai scris aicisha. Ii drept ca sunt un pic ocupata cu pregatirile pentru restaurant dar ii si mai drept ca ar fi fost totusi dragut sa mai scriu si cate putintel despre ce se mai intampla cu mine, pe plan personal. Si nu o sa scriu despre viata mea personala, ci despre viata mea de sectanta raw.
  Ehe, dragii mei... totul este roz si minunat cand esti sectant si le faci pe toate ca la carte. Adica - muuulte sucuri verzi, legume si fructe de sezon, cat mai putine nuci si fructe uscate, si mancare raw cat mai simpla cu putinta. Dar una e sa zici.. si alta este sa faci. Este foarte greu, chiar si pentru o persoana cu vechime in domeniu sa se tina batz si sa refuze toate aceste ispite nesuferite ce fac fal-fal din gene lungi la tot pasul.

Stim cu totii ca acest stil de viata m-a ajutat enorm - am slabit, am devenit o persoana fericita, implinita.. pasiunea mea a devenit o afacere - fara sa ma laud - de succes. Dar exista si o parte mai putin roz in toata aceasta situatie. Nu dau vina pe hrana vie, ci dau vina pe mine, deoarece nu am mancat corect. Cutting to the chase ( adica sa trecem la subiect) - am avut probleme cu hormonii cam de cand ma stiu ( ce sa le faci.. daca sunt zabauci ca si mine) . S-au manifestat prin dureri ingrozitoare la menstruatie, un fibroadenom la san, durata de timp de 30-40 de zile intre menstruatii, chisturi ovariene ( un ultim cu diametru de 5 cm). Nu sunt probleme grave, dar sunt totusi deranjante. In primul an de raw food, totul a fost ok. Partea fantastica este ca am scapat de chisturile ovariene si o anexita veche, de vreo 5-6 ani. Dar de prin 2011 au inceput sa apara alte mici probleme. Sunt totusi prea personale sa le scriu aici pe blog. Unde vreau sa ajung insa este ca am inceput sa imi pun niste semne de intrebare, si din suparare si frustrare, am inceput sa mai pap cate o bucatica mica de telemea din piata de la tarani, cate o pizza margherita cu mozarella, cate o inghetata din comert.. Bineinteles ca un rau nu vine singur, si mai adaugam la toata reteta de mai sus si lipsa miscarii ( am luat o pauza de la fitness) si uite asa am asezat pe coapse, fund si mijloc vreo 4 kilograme de pufosenie. Nu este o tragedie nici acest lucru.. Si sigur o sa ziceti.. bine mai.. 4 kile.... ce e aia? Ei bine.. dupa 4 vine 5, apoi mintenas se face 10.. si numai bine ce te trezesti la 20. De kilograme in plus, nu ani!
  Evident ca pentru problemele de sanatate am fost la doctor, am facut analize costisitoare si urmeaza sa aflu in curand care este "necunoscuta" din ecuatie, din punct de vedere medical, si cum o pot rezolva - de preferinta cu cat mai putine medicamente si cu tratamente alternative naturiste.

   Este foarte usor sa cedezi o data ce ai pasit putin "pe langa". Cei apropiati au fost bucurosi ca am mancat o bucatica de telemea.. S-au simtit probabil usurati ca totusi nu sunt acea sectanta cu ochelari de cal, ce o tine doar pe a ei. Dar dupa acea bucatica de telemea, a venit si un pic de cas cu rosii. Nu regret absolut deloc ca am mancat branzeturi, si nici nu mi-am facut sute de mustrari de constiinta dupa aceea. Stiu in adancul sufletului meu ca laptele si derivatele sale nu sunt sanatoase pentru om. Voi mai manca vreodata telemea? Cine stie.. poate da.. Dar de data asta voi incerca sa compensez cu multe sucuri verzi, spirulina si miscare fizica. Nu vreau sa imi impun nimic, deoarece acest lucru nu tine si sunt prima ce incalca aceste reguli in privinta mancarii. Sunt o persoana relaxata, deschisa si ma simt bine in pielea mea. Daca acum 2 ani as fi jurat ca nu mai consum lapte in viata vecilor mele, acum lucrurile stau altfel.. Imi ingadui mai multe... dar sunt perfect constienta de riscuri.

M-am decis sa tin o cura cu lichide. De vreo 7 zile. Si 8 nopti  :))  Pentru a scapa de kilogramele in plus, pentru a face un usor detox, pentru a da un concediu stomacelului ( il merita pe deplin).  Este greu, nimeni nu zice ca este usor, chiar de ai idee de dieta cu sucuri, chiar de ai mai incercat cate o zi, doua... Cel mai greu ii este creierului sa se obisnuiasca. Iti va cere mancare.. vei pofti toate mancarurile ce le vezi la tv, in poze.. pe net..  Este foarte greu cand mergi la cumparaturi si te loveste foamea.. Dar de rezisti atunci, esti pe drumul cel bun. Este bine sa ai mereu la indemana un suc, sau macar o apa plata.Nu suc din comert, ci din acela preparat de manutzele tale, acasa, in blender.

Astazi sunt in a patra zi de sucuri.. Recunosc, nu pot spune ca am micsorat cantitatea de lichide.. Beau destul de mult si poate ar fi trebuit sa nu fie asa. Dar sunt ok.. sunt multumita. Mi-am facut smoothie-uri verzi cu frunze si fructe, lapte din canepa, lapte de susan, "supa" de rosii cu castraveti, usturoi si ceapa.. Iar la mama, am consumat o supa crema de cartofi. Adica am rugat-o sa imi puna o portie de ciorba de cartofi in blender si sa mi-o dea asa. A fost ireal de buna, mai ales cand iti este foame. Asadar, lichidele ce le-am consumat eu nu sunt in totalitate raw. Dar sunt lichide. Sunt usor de digerat si stomacul are o treaba foarte usor de facut. Rezultatele sunt bune.. ma simt mai usoara, plina de energie si da.. am si slabit deja 1.2 kg. Ar trebui sa beau mai multe sucuri verzi, fara dulce... Adica frunze fara fructe, eventual cu suc de castraveti, sfecla rosie.. Dar nu imi plac :D Uof... Dar in curand voi deschide restaurantul, voi avea acolo aparate performante de suc, si atunci voi testa cat mai multe sucuri verzi, fara fructe. Gustul se educa.. si al meu trebuie educat.

Pe de alta parte, este foarte simplu sa nu te mai gandesti ce sa iti faci de mancare in ziua ce urmeaza.. Este atat usor sa pui in blender ce ai in cosul de fructe si legume, adaugi putina apa.. si gata micul dejun.. si pranzul.. si cina.. De as putea trai doar asa, m-as declara foarte fericita.. As economisi o gramada de timp ce l-as petrece in alte moduri mai placute, interactive.. eh... Indraznesc doar sa visez :P

 Dieta cu sucuri este foarte sanatoasa. Fiecare persoana ar trebui ca macar 1 zi pe saptamana sa consume doar lichide..sau 1 saptamana la 2 - 3 luni.. sau o data la 6 luni poate tine chiar si 20 de zile doar cu lichide. Consecutive. Pentru cei cu "tupeu", pot tine post negru, adica pot consuma doar apa. Dar atunci este bine sa ai timp de odihna, deoarece unele zile pot fi de-a dreptul oribile. Desi poate parea ceva dur si extrem, acest post negru ne poate vindeca de boli grave. Dar pentru asta va invit sa cautati mai multe informatii pe internet ;)

Nu inchei inainte de a va spune ca sunt suuuper incantata de restaurantul meu raw. De fapt este al nostru.. si al vostru.. este restaurantul tuturor interesati de un stil de viata sanatos!
Si va las sa va incantati ochisorii cu cel mai frumos copac cu flori din Brasov ( acum plin de corcodele mici)


   
Un copac cu flooooooriiii... si un colt uitat de ceeeer....
Un copac cu flooooooriiiii... este tot ce iti ofeeeeer....

18 comentarii:

  1. Vezi,de asta te iubesc eu!
    Gindesti frumos,scrii frumos,Esti deosebita.Mi-as dori foarte mult sa te intilnes.Cind vei deschide restaurantul am sa fac tot posibilul sa ajung la tine.Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aura, de ma iubesti, sa stii ca iti intorc iubirea inzecit :P. Din iunie, te astept cu drag la restaurant. Sa imi scrii pe email, sa te astept cu papa bun, si sa povestim cate in luna si stele la un pahar de smoothie!

      Ștergere
  2. frumos canti :)
    iubesc amestecurile de suc de fructe , legume , seminte , iaurt etc...eu nu sunt sectanta...doar ciudata :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Coco.. imi place mult sa cant :P Si mai ales voua, cei dragi mie! Te pup!

      Ștergere
  3. Bine ai revenit!!! Mi-a fost dor de tine. In alta ordine de idei... perfect e doar Doamne-Doamne... asa ca orice pas pe loc sau inapoi e perfect uman si compensabil cu doi pasi inainte. Si... prea multa uniformitate si rutina devine plictisitoare, nu crezi? Cred ca o mica abatere nu face decat sa te motiveze si mai mult, so... Te pupacim, ai grija de tine si de cei din jurul tau si... sper sa ajung vara asta prin Brasov si sa pap ceva bun facut de tine. Gilda

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Drga mea Gilda, e prima data cand te semnezi pe bloguletul meu :P Ma simt onorata!
      Este perfect adevarat.. orice pas inapoi se compenseaza cu doi inainte. Daca in urma cu doi ani, aproape ca imi schimbam parerea despre cineva care ar fi scris ca mine mai sus, acum lucrurile stau altfel. Suntem oameni si din cand in cand cedam tentatiilor. Si asa e foarte ok.. Nu suntem de fier. Trebuie sa le simtim pe toate ca apoi sa ne dam seama cum este mai bine. Astazi am muncit la restaurant mult, am spalat pe jos, am dat cu matura, efortul fizic a fost destul de intens. Nu am mai rezistat si am mancat niste paine cu zacusca si ceapa verde. Apoi am mai facut smotru cateva ore... Asa cum spuneam.. suntem oameni!
      Sper si eu sa ajungi in vara asta prin Brasov. Restaurantul va fi absolut superb si merita vizitat. Iar eu te voi astepta cu bratele deschise si clar.. papa bun. Si o limonada cu o vorba buna langa ea! Te pup!

      Ștergere
  4. Hei Corina!

    Restaurantul de care povesteai este deschis deja? Care este adresa lui? Succes maxim!!

    Laura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei Laura.. restaurantul inca nu este deschis. Lucram de zor sa facem treaba buna. Il deschidem prin 27 mai.. Voi anunta pe blog! www.rawveganbrasov.blogspot.com Aici gasesti mai multe detalii.
      Te imbratisez!

      Ștergere
    2. Se simte cata pasiune si iubire pui in ceea ce faci si cu siguranta va iesi ceva MINUNAT! Sunt din Brasov si astept cu nerabdare deschiderea restaurantului!!! Sunt la inceput de drum in ceea ce priveste RAW FOOD, dar beneficiile sunt absolut fantastice (chiar si atunci cand reusesc sa mananc sanatatos doar pentru o zi).
      Incerc tot felul de retete si unele sunt incredibil de gustoase. L-am descoperit de curand pe Matthew Kenney (i-am cumparat aproape toate cartile) si tipul este absolut genial. Sper sa fac tot mai multi pasi pe drumul asta.

      Iti doresc succes maxim si sper sa ne cunoastem dupa deschiderea restaurantului!

      Te pup,
      Laura

      Ștergere
    3. Yeee.. ce frumos mi-ai scris. Pai draga mea Laura, si eu abia astept sa ne cunoastem la restaurant! O sa ma uit si eu dupa retetele lui Matthew Kenny, ca ma facusi curioasa!
      Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  5. Iti multumesc pentru ca ai impartasit cu sinceritate si aceasta experienta a vietii tale. Multa sanatate si gandeste-te ca prietenii sunt alaturi de tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Irena, iti multumesc mult! Va simt aproape si ma simt extrem de fericita! Te imbratisez taaare tare tare!

      Ștergere
    2. Corina, si eu te imbratisez!

      Ștergere
  6. Hei!! :) Eu in iunie nasc, asta daca nu se hotaraste Praslea sa vina pe lume mai devreme. Asa ca la deschidere nu voi putea ajunge, dar foarte curand te vom vizita in formula completa. :) Vara asta ajungem neaparat la tine, il aducem pe flacau la aer de munte, sigur o sa ii placa si lui.
    Ma bucur mult ca aproape ai reusit sa iti implinesti visul cel mare, iti citesc blogul de mai bine de 1 an si m-a inspirat de multe ori. Sunt convinsa ca vei fi o minunata gazda la Simplicity!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Klara, iti multumesc tare mult! Iti doresc o nastere usoara si da.. ii musai sa il aduci pe flacau la aer curat de munte. Pe mamica o vom rasfatam cu cele mai bune delicatese raw, iar el va fi dragalit de toata lumea. Sa ii pui ceva rosu pe el, sa nu fie deocheat. Te astept cu toata dragostea sa ne treci pragul!
      Te imbratisez!

      Ștergere
  7. Buna Corina,
    Multumesc pentru cuvintele frumoase. Onoarea e de partea mea. Dar altceva am vrut... Off topic...m-am uitat putin la retetele tale de tort si n-am vazut nicaieri agar-agar folosit ca intaritor-gelifiant. Mentionai undeva tarate de psyllium sau faina de caju, doar atat. Eu am incercat agar-ul si mi-a placut, seamana cu gelatina, doar ca nu e raw( trebuie fiert inainte)dar e vegan.Ce parere ai? Multumesc si...spor la toate.Gilda

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Gilda. Nu am folosit agar agar caci imi parea putin complicat. Am facut o data un fel de budinca cu agar, si a fost ok, dar nu m-a impresionat. Apoi am facut o greseala imensa: am facut un tort de ananas si am zis ca deasupra sa pun ananas felii si peste sa torn agar facut gelatina. Si am facut greseala ca apoi sa il pun inapoi in congelator vreo cateva ore. A inghetat agarul de nu iti poti imagina. Tortul s-a dezghetat complet, aproape ca se topea, dar gheata agarita era mai ceva ca la polul nord. Asadar am invatat lectia ca agarul se pune dupa ce tortul se dezgheata, dar cat este inca in inel. Apoi trebe cumva indepartat cu grija, sa nu ia dupa el si crema din tort. Si am mai patito la un tort - am facut o spuma din capsuni, am pus agar gel, miere. Am pus peste tort. De data asta nu am mai pus la congi, si a fost ok. La gust insa nu mi-a placut neam. Simteam acel gust de capsuni dar un gust de clor pe langa ele destul de pregnant. A.. si am incercat si "crema de zahar ars" a oliviei steer, exact ca in reteta ei, dar nu mi-a iesit deloc. Nu s-a inchegat si a ramas lichid in forma. O sa mai incerc, dar in varianta de aspic cu legume. Poate o sa imi placa mai mult asa. Mai este o varianta cu algele irish moss. Am acasa o punga, dar sunt nush ce tip, si inca nu am experimentat sa vad cum functioneaza. O sa incerc si o sa scriu aici cum a iesit!
      Te imbratisez tare!

      Ștergere
  8. Tic-tac, timpul trece fuguta fuguta si mai doar putin pana la deschidere. Felicitari si bafta cu pregatirile... Abia astept sa ii trec pragul.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...