vineri, 1 martie 2013

Lapte delicios



Hello dragi mei dragi. Am muncit astazi olecutzica, dar a meritat tot efortul. Am desenat, am pictat, am scris si mi-am pus tot sufletul in ceea ce veti putea admira, citi, si chiar urma, cand veti veni la Ma Cocotte. Ce este Ma Cocotte? Este un nou proiect lansat dupa decizia de a inchide Simplicity. Daca nu stiati, ei bine.. acum ati aflat! Simplicity a fost un vis maret, poate prea indraznet care din pacate a trebuit sa se termine... DAR ... nimic nu este intamplator si orice sut in dos, e un pas inainte. Am invatat foarte multe din greselile noastre, din experientele ( bune si rele) avute si am adunat sfaturi de la toti cei ce ne-au sustinut. De data asta am decis sa schimbam foaia si sa o luam de la capat alaturi de cineva cu experienta in domeniul locatiilor gen restaurant/bistro/pub. Nu voi da prea multe detalii, caci nu isi au rostul acum. Sunt foarte increzatoare in ceea ce va urma si sper din tot sufletul sa imi fiti alaturi si sa veniti la Brasov cat mai des! Iar cei din Brasov sa ne bucure cu prezenta lor in vizite numeroase!


 Postarea din aceasta seara se datoreaza foamei de azi. Am mancat quinoa cu legume pe la ora 11.30 ( dupa ce am terminat antrenamentul), apoi vreo 4 mere fara gust si nitzica apa. Si.. cam ..  atat, ca inspiratia si concentrarea in ceea ce am facut mi-a facut ziua sa treaca ametitor de repede. In drum spre casa, in taxi, in jurul orei 21, mi-am dat seara ca nu am nimic de mancare acasa... Decat niste fulgi de porumb. Am zis ca nu mai mananc porumb ( alaturi de paine si derivate, cartofi ) dar ce aveam sa fac? Am cedat! Dar ma gandeam tot in taxi... Cu ce mananc eu fulgii? Asa goi parca nu prea are farmec. Hmmm.. Evrika!!! Cu lapte!! @_@
  Facui rapid in mintea mea o razie in camara si am vizualizat: fulgi de cocos cu grasime si fulgi de migdale. Sa imi mearga fulgii nu alta!!!! Perfectos! Gust de migdale - semiyuk.. asadar musai sa indulcim. Aoleu.. nu mai este miere!! Evrika 2: curmale. Adjudecat. Am ajuns acasa si m-am pus pe treaba. Vazui pe net, mai de demult, cum o mamica facea lapte de cocos folosind apa calda spre fierbinte si cocos razuit. Si am zis ca ACUM este timpul sa incerc treaba iasta! Nush cat de 100% pur raw o fi acest lapte, daaar imi era tare foame!!

Ingredientos para los leche: :)))))
500 ml apa
4 linguri babane de fulgi de cocos
4 linguri grasane de fulgi de migdale 
6 curmale taiate mai marunt
1/5 baton vanilie

Preparationes:
Am pus apa la fiert, intr-un ibric. Mai apoi am pus fulgii de cocos in apa fierbinte, am stins focul, si am pus deasupra un capac. Am lasat asa vreo 10 minute. Am rasturnat mai apoi intr-un castron maaare din ceramica, sa se raceasca mai repede. Apoi am pus apa cu cocos in blender si am vortexat  vreun minut la viteza maxima. Am adaugat mai apoi si fulgii de migdale, curmalele si vanilia si am vortexat din nou. Am luat un fileu* si am strecurat minunatia! Am gustat si am zis: DA! Este cel mai bun lapte vegan care l-am baut de cand sunt vegana!! Am pus intr-un pahar, am facut cateva poze ( blitzul extern s-a defectat) nu atat de reusite precum as fi dorit, dar sper indeajuns de ispititoare sa va convinga sa incercati si voi acest laptic!
 Ah.. si era sa uit: am turnat acest lapte peste fulgii de porumb. Am mancat tot ca un copilas cuminte ce sunt!
Sa imi fie de bine! 

Lectie de gramatica: Verbul "a vortexa" Se foloseste numai la blender. :)))))
Eu vortexez
Tu vortexezi
El, ea vortexeaza
Noi vortexam
Voi vortexati
Ei, ele, vortexeaza!

 Doh... unde mi-o fi capul? Ca tot e ziua noastra: La multi ani de Martisor dragele mele! Sa fim iubite, alintate, pretuite, cocolosite, giugiulite si si... fericite!!!
Gata, va pup vertiginos! Es ora para dormir! :)))))

2 comentarii:

  1. Felicitari pentru ca ai mers mai departe, Corina. As fi indiscreta sa intreb de ce nu a mers Simplicity? Caci arăta minunat... Ma Cocotte unde o gasim in Brasov?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei Ioana.. Nu esti indiscreta :P. Brasovul nu este pregatit pentru Simplicity. Oamenii nu pot si nu vor sa renunte la alimentatia omnivora, asa ca pragul era trecut de lume din ce in ce mai putin numeroasa, pana cand nu ne-am mai putut sustine afacerea avand doar produse vegetariene si raw vegane. Ma Cocotte este in aceiasi locatie, dar are un meniu total diferit.
      Cand ai drum, sa ma anunti ( sa imi scri pe email) si povestim atunci mai multe! O saptamana frumoasa iti doresc!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...