marți, 11 iunie 2013

Batoane cu cocos si cioco ( video)


Cum sunt? Bune de te lingi pe degete! Eu iubesc cocosul, ciocolata, curmalele, untul de cocos! Adica fiecare ingredient din aceste batoane. Daca nu aveti chef de batoane, le puteti face bomboane! Gustul este acelasi, parol!


Ingrediente:
200 gr curmale
200 gr fulgi de cocos bio
2 linguri ulei de cocos extravirgin
1 lingura de apa
80-100 gr unt de cacao
2 linguri pudra de cacao bio
1 lingura pudra de roscove
3 linguri de miere
goji sau alte fructe uscate pentru decor

Preparare:
Curmalele se verifica de sambure si se maruntesc cu ajutorul cutitului. Se pun in blender impreuna cu fulgii de cocos si se proceseaza impreuna olecutica. Adica vreun minut. Apoi se adauga untul de cocos si lingura de apa. Mixam din nou bine si verificam compozitia intre degete. Daca este bine lipicioasa atunci putem face batoane. De nu, mai adaugam 1 lingura de apa.
Luam compozitie in mana ( asa cum luam mamaliga si o faceam soldatel in copilarie) si apoi incercam sa ii dam forma de baton. Incercam.. ca de nu iese, nu e o tragedie. Putem sa facem ovale de cocos, sau rotunde de cocos.. oricum ar fi, sunt la fel de delicioase!  Dupa ce terminam, ne apucam de ciocolata!
 Topim la bain marie untul de cacao, adaugam pudrele si indulcitorul si amestecam usor pana totul este omogenizat si nu avem cocoloase. Putem lasa ciocolata sa se mai intareasca putin ( 5 minute la rece), sau chiar si in camera, de e mai racoare. Apoi cu ajutorul unui cutit, tartinam fiecare baton ( sau oval, sau rotund, romb, patrat sau doamne ia-ma ce forma geometrica v-a iesit din manuta ). Ornam cu fructe si dam la racoare. De vrem sa avem batoane mai mult timp, atunci le punem frumos intr-o caserola in congelator. Si cand ne loveste pofta, stim unde sa ne infingem!

4 comentarii:

  1. Ador retetele tale!Multumesc ca ne tot inspiri!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Curmalele nu trebuie puse la hidratat inainte?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana, curmalele le punem la hidratat doar daca vrem sa obtinem pasta din ele si sa o folosim ca indulcitor, sau le punem in vreun smoothie ceva. In blat, daca sunt hidratate, vor inmuia prea tare compozitia si va iesi ca o pasta lichida, mult mai greu de modelat la batoane. Se pun uscate, si apoi cu putina apa la final, ele se "activeaza" si devin lipicioase. Ca dulci sunt deja! :P

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...