duminică, 16 iunie 2013

Delicii cu mere ( video)


Un desert bun, echilibrat si extrem de bogat in fibre. Cu siguranta indragit de cei ce iubesc placinta cu mere, sau gustul aromat al scortisoarei. Prajiturile acestea sunt minunate cand le consumati a doua zi, ca toate aromele sa se imprieteneasca si textura sa devina mult mai omogena intre straturi. Este aproape aceiasi reteta cu prajitura cu mere facuta de mine la inceputurile mele in bucataria raw vegan. Va recomand sa consumati multa apa dupa acest dulce, ca fibrele din psyllium sa nu va dea de furca.


Ingrediente:
200 gr migdale
150 gr curmale
50 gr stafide
1 lingura unt de cocos ( optional)
1 lingura de apa

4 -5 mere medii
putina apa
2 -4 linguri tarate de psyllium
2 linguri de miere
1 lingurita de scortisoara


Preparare:
Migdalele se maruntesc in robot. Se adauga mai apoi curmalele curatate si stafidele. Se omogenizeaza bine si se adauga untul de cocos si 1 lingura de apa. Se proceseaza din nou pana cand compozitia devine lipicioasa.
Se ia o forma de prajituri rotunda si se formeaza un strat de blat. Se formeaza in continuarea cel putin inca 3. Sau cate ies. Mai apoi se pun merele curatate de coaja si miez in blender cu putina apa, miere si scortisoara. Cand totul devine crema, se varsa intr-un castron si se adauga taratea de psyllium in ploaie. Se lasa putin deoparte cat sa se intareasca putin. Mai apoi se pune crema peste blat, apoi bucatele de mar, iar blat crema si capacel de mar!
Daca omiteti migdalele si folositi fulgi de cocos, devine un desert si sarac in calorii.
Sa aveti pofta dragilor! 

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...