joi, 26 februarie 2015

Si ca tot a fost ziua mea....

Se spune ca dupa ce implineste 30 de ani, femeia are dreptul sa isi declare varsta pe care o doreste. Pe buna dreptate!  Desi certificatul de nastere spune ca am venit pe lume acum 35 de ani, mintea mea s-a oprit undeva pe la 25.  Poate daca as fi avut un copilas  sa imi reaminteasca in fiecare an ca el creste si eu imbatranesc, lucrurile ar fi stat altfel. Sau poate nu (!?).  Cand te lepezi de tot ce e lumesc, de infatisare, conceptii si stai asa gol, in sinea ta, doar cu mintea si spiritul.. cat ani ai simti ca ai?  Eu cred ca toti oamenii se opresc undeva intre 25 si 35 de ani.  Pana si mama mi-a zis ca se simte de 30 de ani, viguroasa si indragostita de tot ce o inconjoara.  Desi viata si experientele isi pun amprenta asupra noastra, in suflet ramanem tineri. Oglinda ne este prieten si dusman totodata pentru ca doar ea ne arata varsta ce o avem in buletin. Grijile, problemele, stresul isi pun semnatura pe chipul nostru de-a lungul timpului ... Si ce daca? In suflet suntem tineri, vrem sa salvam lumea, sa cucerim Everestul, sa traim cu pasiune si sa facem doar ceea ce ne place. Vedem viitorul plin de realizari, bucurii si oameni dragi alaturi. Prezentul incercam sa il traim la intensitate maxima, chiar daca asta inseamna sa stai o zi tintuit in fata calculatorului.  Ne putem simti din nou copii in orice moment: cand vedem un fluture primavara, cand mirosim o zambila, cand apare curcubeul dupa ploaie, cand desenam fara sa ne gandim ce, cand vedem o vulpe ce tocmai ce a insfacat o gaina de pe marginea drumului (a fost darul universului de ziua mea) ... Putem sa ne intoarcem si sa ne simtim copii oricand, in orice clipa.  Asta este bucuria vietii si nimeni nu ne-o poate lua. Primavara vietii tine toata viata. Ramanem aici pentru totdeauna.

 Ce am facut eu de ziua mea? I-am multumit mamei ca m-a adus pe lume.


 

 .... si m-am cinstit cu niste jaghermaistar!! :D


 Si pentru ca primavara acestui an bate la usa, va doresc campuri verzi, copaci infloriti,  adieri calde prin par, iubire si ghiocei! Si oleaca de jagermeister ca doar n-o fi foc!


PS: daca is nascuta in 15 feb 1980, vinerea la ora 15.26 .... ce ascendent am? Ca ma macina curiozitatea! :))))

4 comentarii:

  1. La multi ani, draga Corina! Tinerete vesnica in inima, sanatate trupeasca si sufleteasca, noroc si inspiratie! :-)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Leu cred. Pe unele site-uri iti poate da altceva. Am folosit un calculator in engleza, search "calculate your rising sign".

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...