luni, 30 mai 2011

I love my job.

Find a job that you love and you will never have to work a day in your life.
Aceasta zicala mi-a ramas bine intiparita in minte atunci cand am auzit-o prima data. Mereu am incercat sa o pun in aplicare, dar nu mi-a reusit.... pana acum.

De-a lungul timpului am cantat la evenimente, apoi am facut fotografii, am lucrat ca si secretara la o firma. Mi-au placut ( niciodata nu am putut sa fac ceva ce nu m-a atras si nu mi-a placut). Dar nu pot spune ca am iubit ceea ce am facut.. Acum insa iubesc ceea ce fac. Din tot sufletul.

Pe scurt, am devenit "bucatareasa" raw. Cand inchid ochii ma vad pregatind mancare raw pentru oameni dragi. Ma vad inconjurata de fructe si legume... si de mult caju :))) Din 19 mai am inceput sa prepar pranzul pentru angajatii unei firme de imobiliare. Initial am crezut ca voi gati pentru sefi, pentru cateva persoane... nu mi-a trecut prin cap ca voi gati pentru 30-35 de oameni, zi de zi.
Am acceptat aceasta provocare cu toata dragostea. Este o sansa unica in viata.

Fara sa ma intind la vorbe, vreau doar sa multumesc lui Silviu Rotariu si Marius Galusca deoarece s-au gandit la mine si s-au gandit sa faca ceva diferit, sa ofere o masa sanatoasa zilnic angajatilor. Doresc sa multumesc colegilor ca mananca mancarea ce o prepar :)) si ca primesc mereu laude de la ei.
Satisfactia este enorma. Sunt colegi ce nu ar fi mancat o salata sub nici o forma, iar acum imi spun ca s-au indragostit de mancarea vegana si desi nu vor renunta la carne, mi-au zis ca au inceput sa reduca consumul de carne. Una dintre colege mi-a marturisit ca s-a hotarat sa renunte la carne, fiind convinsa de postarea mea cu "drumul carnii" ca intr-adevar carnea nu este deloc sanatoasa.
Ma amuza cum isi fac ei drum prin zona bucatariei, aruncand un ochi sa vada ce prepar. Sau cand eu ma intorc si ii prind cum imi fura o bucata de castravete sau ardei capia, asemenea unor copii mici. Reactiile colegilor la mancarea raw vegan sunt diferite. Am colegi ce au mancat absolut tot ce le-am preparat, chiar au cerut portie dubla.. Altii sunt putin sceptici si desi ma admira pentru stilul meu de viata, vad pe ei ca le merge cam greu pe gat mancarea. Sunt colegi care in ruptul capului nu ar renunta la carne, lucru ce nu ma deranjeaza deloc de altfel. Astazi un tip mi-a zis ca mancarea mea e dubioasa, dar a cerut si el portie dubla.. :))
Sunt foarte incantata de ceea ce fac, chiar daca acest lucru inseamna uneori chiar si numai 3 ore de somn pe noapte!
Va atasez cateva poze cu meniul din prima mea saptamana de lucru.

Luni: Legume marinate cu rosii umplute cu pate de seminte de floarea soarelui
Marti: "Orez" din conopida cu frigarui marinate de legume.
Miercuri: Shaorma vegana cu salata racoritoare cu seminte de canepa

Desert: Bomboane Raffafa

Joi: Paste din dovlecel cu sos de rosii, sos din caju cu rosii deshidratate si "parmezan" din fulgi de drojdie inactiva
Desert: Inghetata din banane cu cacao si menta:

Vineri: Breakfast - Budinca cu banane, mere, scortisoara.

Radacinoase cu sos de menta si ghimbir, ciuperci cu sos cu rosii deshidratate si patrunjel si salata verde proaspata.


Acum fug la nani, caci imediat este dimineata si am ceva restante la somn. Va imbratisez!

11 comentarii:

  1. Uau! Am ramas masca. Iti urmaresc de o vreme fascinata blogul dar nu indraznesc sa spun nimic pentru ca nu ne-am "cunoscut" :D. Azi am vrut sa intru sa spun si eu un la multi ani mamei minunate!

    Si acum... uau! Atata efort din partea ta, mi se pare incredibil! Si sa ma gandesc ce meniu sa fac ar fi un stres enorm pentru mine. Apoi sa gatesc asa mult si sa ornez asa frumos fiecare fel de mancare! Jos palaria! Si mult respect pentru acei sefi care au trecut peste idei preconcepute s-au gandit sa le ofere o sansa la sanatate si energie angajatilor!

    Am ramas masca. Si ma bucur ca daca tie nu ti se pare stresant, inseamna ca pentru tine s-a implinit ce ai spus in prima propozitie. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Raluca. Imi pare bine de cunostinta!
    Iti multumesc. Incantarea si fericirea de pe chipurile colegilor face cat toti banii din lume la un loc. Satisfactia este garantata! :*
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  3. e minunat ce faci tu acolo, felicitari,
    sper sa ne mai arati bucatele tale alese
    La multi ani mamei tale !

    RăspundețiȘtergere
  4. BRAVO! iti doresc multa putere de munca si de convingere :) pentru carnivori mai ales :) nu ai nevoie de un ajutor? ma ofer voluntar doar pentru a exersa retete :D as gati incontinuu bunatati raw dar n-am atatea guri de hranit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Wauuu. Corina. Bestiala mancarea. O ador. Iti doresc succes si cand deschizi primul bistro raw vegan... pune-ma pe lista. Super !

    RăspundețiȘtergere
  6. super:X:x...felicitarile mele,,tine-o tot asa ..iti urez bafta in tot ceea ce faci...te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Oare cati oameni pot spune din tot sufletul: "I love my job!"? Desi job-ul ne ocupa mai mult de 1/3 din timp, cei mai multi dau bucuria de a munci ce si unde le-ar place, pe asa zisa siguranta a zilei de maine. Felicitari si spor la treaba! Astept cu rabdare rawstaurantul tau!
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  8. Awww.... va multumesc din toata inima!

    AFS: intr-adevar este minunat! Si cu drag o sa va mai arat ce prepar.

    Mihachu: sa stii ca de am nevoie de ajutor, te trec pe lista. Eu nu incerc sa ii conving sa renunte la carne. Chiar deloc. Incerc sa ii conving ca hrana vie este deosebit de gustoasa si sanatoasa si ar trebui sa fie zilnic pe masa lor. Tu esti din Brasov?

    Lore: ai o masa rezervata!

    Anzu: Iti multumesc tare mult. Te pup si eu.

    Luciana: de spus poate or mai spune oameni ca isi iubesc slujba, dar eu ma intreb oare cati simt asta cu adevarat in suflet?
    Rawstaurantul va veni si te voi astepta cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari Corina,

    Ce frumos se combina la tine arta fotografica cu arta de a gati raw. Bravo!
    Ma inscriu si eu pe lista in caz ca ai nevoie de ajutor...sa le pregatesti intr-o zi hamburgeri din fulgi de ovaz, seminte de in, de susan, de floarea sorelui...cu reteta asta i-am cucerit pe ai mei. Iar fetita ii mananca cu placere cu un sos de rosii si ceapa, apoi castraveti acri si mustar.
    o seara faina, gabriela

    RăspundețiȘtergere
  10. Gabriela, iti multumesc. Suna tare bine reteta ta de hamburgeri. Trimite-mi un email la bacalu.corina@gmail.com si lasa-mi nr tau de tel. Poate iesim la un fresh sa ne cunoastem, ca tot suntem din brasov.
    Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...