luni, 14 noiembrie 2011

Orange Cheesecake

Mereu am trait cu impresia ca cele mai bune creme sunt cele de ciocolata, de capsuni, de fructe de padure.. Ma gandeam ca o crema cu gust de portocala nu m-ar impresiona.. si ar fi fada..
Pentru a nu stiu cata oara a trebuit sa ma crucesc ( si eu nu prea ma crucesc de obicei, fiind nedusa la biserica) de gustul fin si minunat al cremei de caju, facuta cu suc de portocale. Si de Alin ar fi fost dus la biserica mai des ca mine, sigur s-ar fi crucit si el. Spun insa clar si raspicat ca ii buna taaaaare. Da tare buna. Buna buna domle. As putea spune chiar.. extraordinara. Eu, nu Alin. Este si el extraordinar..
Pentru cine nu stie, Alin nu este un ingredient secret al retelor mele. Este insa raw :) si il ador. Este iubi meu.
A fost ziua unei persoane deosebite. Multe femei ar dezaproba respectul si admiratia ce o simt pentru soacra. Stiti voi.. soacra.. poama acra.. tot soacra ii! A mea mai este si scorpion pe deasupra, si din cand in cand.. mai trimite cate o "sageata" inspre mine.. Dar la cat de pufosenie sunt.. nu are nici o sansa. So.. o respect mult pe mama iubitului meu. De nu era ea.. pe cine mai iubeam eu acum?
De ziua ei nu am reusit sa o vizitez, dar am sunat-o si i-am urat toate cele. A fost atat de simpatica.. dupa ce i-am urat toate cele a urmat o intrebare funny: multumesc.. dar cu cine vorbesc? :)))) Mi-am schimbat nr de tel si probabil ca nu il avea pe cel nou. Printre altele i-am spus ca vreau sa ii fac un tort si am intrebat-o de are vreun fruct preferat.. Mai intai a zis sa nu ma deranjez.. apoi a zis portocale.. gref. Am retinut si am mers sa cumpar portocale si gref de la alimentara.
Acestea fiind spuse, am purces la facut tort. Iata ce si cum am folosit:

Ingrediente blat:
200 gr migdale decojite ( din acestea am avut)
150 gr curmale taiate marunt
2 linguri ulei de cacao
50 grame fulgi de cocos bio
3 linguri apa

Preparare:
Am pus in robot migdalele si am apasat functia pulse pana cand s-au transformat in faina ( nu foarte fina de altfel). Am adaugat curmalele, uleiul de cacao, fulgii si vreo 3 linguri de apa. Apa se adauga pentru a "activa" lipiciosenia :)))) curmalelor, sa lege compozitia si sa se faca precum o cocutza buuna tare.
Am luat o forma de tort de 16 cm diametru pe fundul careia am pus o foaie de copt si am rasturnat coca de blat. Cu degetele am apasat si am format blatul. Din cand in cand am udat degetele ( cocutza se lipeste cu incapatanare de deshte)
Am dat blatul la rece pana la facerea cremei :P

Crema:
300 gr caju hidratat sau nehidratat.
2 portocale
6 linguri de ulei de cacao
Coaja rasa de la 1 portocala
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura de miere

Preparare:
Mai intai am stors cele 2 portocale. Mi-au iesit cat 350 ml suc. Apoi am pus sucul in blender impreuna cu caju-ul. Nu am avut hidratat asadar am pus direct din punga. Sucul trebuie sa acopere putin nivelul caju-ului. De este prea mult, mai turnati intr-un pahar.
Zis si facut.. Am pornit blenderul si am dat sa proceseze la o viteza mica. Apoi s-a ingrosat si mergea in gol. Am mai adaugat suc de portocale. Si am procesat din nou vreo 2 minute, pana cand caju-ul s-a transformat miraculos intr-o crema fiiina... Am adaugat mierea, coaja rasa de la o portocala, vanilia, si uleiul de cacao. Precizez ca ulei de cacao am cumparat de aici, unde este la pret foarte bun. Nu stiu de este bio, sau macar organic.. dar este ieftinut si isi face bine treaba intarind cremele la rece. Plus ca nu are un gust pronuntat de cacao, fiind mai degraba neutru. Il recomand cu incredere!


Am scos blatul de la rece, apoi am turnat jumatate din compozitia cremei. Apoi am pus cateva bucatele de gref ( curatat de pielita si nervuri), pentru un efect fain vizual. Apoi am turnat restul cremei, am nivelat usor, am rotit tava ( asa cum faceti cu volanul de la masina, dar mai repede si mai energic) pentru a scoate bulele de aer si a nivela perfect crema. Am dat apoi la congi pana a doua zi.

Am scos tortul din congi, l-am taiat in 8 felii, l-am ornat. Apoi 4 felii le-am pus in frigi, sa fie numa bune cand ajungem sa papam si restul 4 le-am pus in congi ( sa le pape ei mai tarziu de doresc).

Alin, Tudorel si eu am papat feliile de tort dupa servirea pranzului. Stela nu a putut ( trebuia sa astepte 2 ore dupa ce a baut un pahar cu apa si argila). Inca nu stiu de i-a placut ori ba!
Da eu tind sa cred ca i-a placut!
EDIT LATER: tocmai ce am fost informata ca i-a placut la nebunie!! Hooraaayy i saaayyy!

38 de comentarii:

  1. Ah cum arata. Si cred ca mori de bun ce-i. Adica mai degraba traiesti (mai mult si mai bine :D)
    Da' acuma n-as putea sa simt prea mult cum gusta, ca in ciuda hranei raw, am racit. Si ma doare gatu, e umflat, am ceva febra si sunt low.
    Si mi-am amintit c-ai postat tu odata pe FB pe Alimentatia vegana fara foc o reteta pe care o aplici cand racesti, ceva cu propolis... ziceai parca ca te-ai trezit dimineata fara sa mai ai nimic. Am cautat eu pe fb dar intre timp alte cateva mii de posturi s-au adaugat si n-am mai gasit... si nici aici pe blog n-am gasit.

    M-ajuti, Corinuta? Sa ma pot intoarce si eu in lumea oamenilor :) Pliiiiz... O sa tin pagina deschisa ca sa vad imediat raspunsul tau.
    Pup. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabriela, cu mare drag ti-oi spune reteta cu care ma vindec de raceala:
    1 lamaie transformata in suc
    2 linguri generoase cu miere
    20 de picaturi de propolis
    250 ml apa plata.
    Se amesteca toate si se beu cu inghitituri mici.

    Mai nou am luat de la tarani un cocktail cu miere, propolis si polen, 3 in 1!
    Si de ai catina, poti face un supermegaextra drink. Adica pui catina vreo 2 linguri in blender cu 1 pahar de apa. Apoi blenduiesti si strecori. Adaugi apoi lamaia, mierea, propolisul. Si trantesti raceala de podea.. si va fugi cat va vedea cu ochii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah Corina, esti o fata pe cinste! :)
    Multumesc frumos-frumos. Am catina, si asa oi face, cum ai zis!
    Pup si zile frumoase - si sanatoase - sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  4. ... in weekend ma voi infrupta si eu, ca prea arata ispititor...
    Ti-ai schimbat nr de tel? Nu mai e cel pe care mi l-ai dat?
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  5. Pfui...arata demential si cred ca la gust e divin!
    Cat de curand o sa apelez si eu la serviciile tale, poate chiar tortul asta o sa-l vreau :)

    Ieri ti-am descoperit blogul si azi deja eram in magazinele de profil, sa cumpar ce am nevoie (o parte din ingredientele raw le aveam si mai am inca multe de luat).
    Trebuie sa incerc si eu cat mai multe retete, deocamdata am degustat smoothie-uri diverse si cate ceva dulce :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabriela, muulta sanatate iti doresc! Mintenas vei fi bine!

    Luciana ti-am trimis un sms. Sper ca l-ai primit. De nu, iti scriu pe email.

    Diana, apeleaza cu incredere! Ma bucur ca m-ai descoperit si de iti pot fi de folos cu ceva, scrie-mi pe email.

    Va pup pe toate!

    RăspundețiȘtergere
  7. Corina,
    am primit sms-ul, dar am un telefon nou si complicat, cu care inca nu m-am obisnuit si am vazut mesajul abia azi. Multumesc.
    Cu drag,

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata perfect ! As putea spune ca sunt indragostita de cheesecake!! Cred ca e teribil de parfumat nu?? Suna prea tentant ca sa nu-l incerc. O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  9. Te rog sa il incerci.. si te vei indragosti iremediabil de cheesecake-ul raw! Mi s-a mai spus deja, de la iubitori de cheesecake. Si au mancat varianta cu lamaie... Dar cu portocale, zic eu.. este muuuult mai bun!
    Pupicei aromati!

    RăspundețiȘtergere
  10. De cand ai postat reteta tot ma pregatesc sa incerc, asa ca maine e ziua cea mare... keep your fingers crossed for me please :)
    Arata minunat tortul tau :)

    Flory

    RăspundețiȘtergere
  11. O God! Este absolut delicios si am convertit si dintre cei mai critici la adresa dulciurilor raw, care erau prea dulci si consistente!
    E foarte bun, nu este exagerat de dulce si nici foarte foarte consistent.
    Multumesc mult Corina!

    Flory

    RăspundețiȘtergere
  12. Daaa... hooraaayyy... Cred ca acest tort trece cu usurinta toate examenele posibile! Merita incercat! De mai multe ori chiar!
    Tot asa de bun este si cel de lamaie. Planuiesc sa fac unul si cu lime. Sunt ff curioasa cum va iesi..
    Te pup cu drag Flory!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna,

    As dori sa stiu daca ai mai luat de la driedfruits si altceva inafara de untul de cacao. As vrea sa imi fac un stoc mai mare, si chiar daca in ultimul timp mi-am luat seminte,nuci si fructe uscate din piata Matache din Bucuresti si nu sunt bio, am observat ca aici sunt mai ieftine.

    Multumesc in avans de raspuns,
    Gina

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna Gina. De pe driedfruits am luat tot soiul de nuci, seminte, fructe uscate si uleiuri. Sunt multumita de ele. Comanda cu incredere!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ciao Corina,

    Arata ft bine, o sa-l incerc in weekend. Cu ce l-ai ornat?

    Mersi,
    Moni

    RăspundețiȘtergere
  16. Corina draga,
    am uitat sa-ti spun ca l-am facut si tare, tare ne-a placut. Multumim pentru reteta (fiu-meu cel mai mult).
    Pupici,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  17. emona78, tortul l-am ornat cu felie de portocala, papaya confiat, fulgi de cocos bio.

    Luciana, ma bucur tare mult ca v-a placut!
    Pupici muuulti!

    RăspundețiȘtergere
  18. arata demential tortul si abia astept sa-l incerc :D
    ...dar deocamdata n-am ulei de cacao prin casa, si pana oi face rost, ma intrebam daca merge inlocuit de ulei de cocos? ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  19. RaA, merge fara grija. Rolul uleiului de cacao/cocos este sa intareasca crema atunci cand o dam la congelator. Uleiul de cacao ce il am eu e mai putin aromat ( precum cel bio) si il folosesc cu succes la toate cremele. La fel se poate proceda si cu uleiul de cocos neparfumat. Dar si cel parfumat este divin in dulciuri! Poti folosi si untul de palmier ( daca ai bio ar fi perfect, eu una nu ma incred in cel din comert ce se vinde la bidonas de 2 l). Incearca si spune-mi cum ti-a iesit!

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna Corina,

    De curiozitate ai cantarit vreodata tortul sa vezi ce gramaj are?
    Mersi

    RăspundețiȘtergere
  21. Este a 5-a oara cand il fac ... de Revelion a fost votat ca cel mai bun tort...si m-a rugat una din prietenele cu care am facut Revelionul sa-l fac de ziua ei, asa ca inca o data.
    Multumesc mult pentru reteta.
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  22. Yeeeii.. ce fain! Si mie imi este mai mereu comandat tortul cu crema de portocale.. si uneori este acompaniat de crema de vanilie sau cioco.. E bun tare!
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  23. Doamne Corina arata minunat! Cand spui ulei de cacao spui de fapt unt de cacao? Am vazut ca cei de la dried fruits au la kg...pup si multumesc fata dulcica si buna!

    RăspundețiȘtergere
  24. Acum am vazut ca este de fapt unt...cum il topesti sa il aduci la consistenta de ulei? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  25. Ruxy, uleiul si untul de cacao sunt acelasi produs. Atunci cand il ti la rece, este tare, sub forma de unt. Ca sa il transformi magicamente in ulei, il pui pe calorifer, sau intr-un vas cu apa fierbinte, la bain marie ( pui unt intr-un borcan, ce il scufunzi intr-un ibric cu apa fierbinte) Se va topi si atunci il pui cu succes in crema. Pe care o torni peste blat si o dai la congi. Uleiul devine unt si crema se face beton la propriu si la figurat. Apoi dupa o noapte scoti tortul beton si il pui in frigider vreo 4-6 ore si apoi ai orange cake! Taaannnaaaaam!
    Pup u!

    RăspundețiȘtergere
  26. Corina,
    Eu abia astazi te-am descoperit si trebuie sa spun ca sunt data pe spate, atat de blog si retete, de creativitatea ta, cat si de voia buna pe care o emani prin toate cuvintelele :) Eu sunt vegetariana de 11 ani si am trecut prin aceeasi faza cu slabitul cand m-am lasat de carne, deci te inteleg atat de bine.. Acum urmaresc sa adaug din ce in ce mai multa papa raw in alimentatia mea iar blogul tau este o sursa excelenta. Prajiturile tale arata demential (pacat ca esti asa departe, tocmai in Brasov), neaparat o sa incerc si eu! Felicitari si mult succes in continuare! Eu acum ma scuz, am fooooarte multe de citit pe aici :) Cu drag,
    Andie

    RăspundețiȘtergere
  27. Merssssiiiii Pupicei... am primit ieri coletul si azi fac bunutz! Esti tare dulcica!

    RăspundețiȘtergere
  28. Draga mea Andie, chiar azi am intrat pe site-ul tau si iti admiram fotografiile si retetele apetisante! Felicitari! Totul arata minunat! Iata cum cin` se-aseamana, se aduna! :)))
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  29. Chiar ieri cand am vazut postarea cu B1Tv m-am gandit la tine - eu am birourile chiar deasupra televiziunii, iti dai seama ce aproape am fost? :)) Vreau sa spun ca ti-am luat blogul "la mana" in ordinea din arhiva si am o mie de intrebari! Insa cea care ma preocupa cel mai tare in acest moment este... shake-ul cu spirulina si chlorella...a devenit mai baubil in timp? Ma paste gandul sa incerc, dar tinand cont ca ultima oara cand am mirosit alge era sa dau la boboci.. imi e cam teama. Ce ma sfatuiesti? Te pup!!

    RăspundețiȘtergere
  30. Andie.. pentru mine nu a devenit mai placut in timp. In continuare ( atunci cand simt nevoie, caci nu mai consum spirulina zilnic) tot cu mana la nas o dau pe gat. Am facut insa o limonada ( in cadrul unei alte emisiuni bv din BV) cu 1 lingurita de spirulina. Am pus zeama de la o lamaie, 2 lingurite de miere si 1 lingurita rasa de spirulina. Am amestecat bine si apoi am adaugat vreo 300 ml apa. Daca nu stai cu nasul langa pahar si folosesti un pai ( de preferat de vreo 35 cm :)))) ) limonada este chiar delicioasa! Se simte foarte delicat aroma de spirulina, dar nu in asa fel incat sa ti se faca rau. De puneam insa si chlorella, nu mai era aceiasi poveste. Am ales sa fac o limonada light detox.. si toti cei ce au fost prezenti la emisiune ( invitati si gazdele) au gustat din limonada si au constatat ca e chiar foarte buna.. Avand in vedere efectele miraculoase, au zis ca ar putea bea fara probleme cate 2 limonade de acestea zilnic. Mi-a mai povestit o prietena draga ca pune spirulina, chlorella, suc de mere de nu ma insel, multa scortisoara si vanilie pudra. Poti pune 2 lingurita de spiru, 1 chlorella, 1,5 l suc de mere, 1 lingura de scortisoara, un varf de cutit de vanilie.. Si poate nu se mai simte mirosul si gustul de alge. Sau mai poti pune multa menta. Si il consumi in cursul unei zile intregi, printre activitatile tale. Eu mereu am preferat sa imi iau "shot-ul" dimineata cu mana la nas, si apoi sa imi vad de-ale mele!
    Astept cele 999 de intrebari ramase! :)))
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna Corina,
    M-a rugat cineva sa fac un tort raw pentru o persoana care sufera de diabet. Pentru ca nu ma pricep prea mult, te rog pe tine sa ma ajuti si sa-mi spui daca acest tort ( sau altul pe care-l ai in lista ) se preteaza la asa ceva ? Multumesc mult,
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mihaela. Sigur ca poti face acest tort pt o persoana ce sufera de diabet. Doar ca in loc de miere, sa pui extract de stevie, sau pur si simplu indulcesti cu o banana coapta. Daca se consuma cu moderatie, o felie de tort nu va ridica indicele glicemic deloc! Asta o stiu de la cineva care si-a facut test dupa o felie de tort raw vegan ;)

      Ștergere
    2. Multumesc, nu stiam ca stevia poate fi indulcitor natural.

      Ștergere
  32. Ulei de cacao este unt de cacao topit? Si de ce tre sa stea pana a doua zi la congelator?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact. La rece este unt, la cald este ulei. Nu e musai sa il tii pana a doua zi la congelator, dar cateva ore trebuie sa stea, cat sa poti inlatura inelul culinar al formei de tort. Apoi il pui in frigider pana in momentul servirii. ;)

      Ștergere
  33. O incantare descoperirea blogului tau! Felicitari! Cu siguranta voi incerca sa pregatesc si eu cateva dintre ele! La inceput, pe cele care au video de prezentare...asa...pt.incredere. :) Multumesc, Corina! Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, multumesc pentru mesaj! Ma bucur ca iti plac retetele! Vor mai fi si filmulete. Papa bun si repede de manufacturat!
      Te imbratisez!

      Ștergere
  34. Donna, ti-au dat ei 9 in aparenta, sa te impulsioneze sa vrei sa ajungi la zece, dar sunt sigura ca ti-au dat 10 cu felicitari si aplauze la scena deschisa cu bis! ;) Ma bucur ca iti pot fi de folos si te rog sa mai imi scrii! Imi esti tare draga!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...