joi, 17 noiembrie 2011

Pumpkin biscuits


I wanna give it to you as long you give it to me.. Just keep on pumpkin baby... :))))

Intr-o seara am facut pentru doua fete frumoase o supa de dovleac. Voi posta si reteta de sunteti interesati . Ideea este ca mi-a ramas o buna bucata de dovleac placintar si era pacat sa o arunc. Si pentru ca mama me este indragostita de dovleac, am zis sa ii fac niste biscuiti, sa aiba ce rontai la servici, cand i se face foame. Zis si facut.

Ingrediente:
500 gr dovleac - bostan
300 gr seminte de floarea soarelui

20 de curmale

1 mana de fulgi de cocos bio

3 maini de fulgi de cocos din comert, mai putin aromati.

1 lingura de scortisoara


Preparare:
Am pus curmalele la hidratat de cu seara. A doua zi le-am pus in blender cu apa in care au stat ( cam 300 ml) si am procesat pana cand doamnele curmale s-au dizolvat completamente in apa. Apoi am adaugat dovlecelul taiat cat mai marunt si scortisoara. Dovleacul placintar este foarte tare si de aceea este bine sa il taiem cat mai marunt.
Intre timp, am pus in robot semintele de floarea soarelui, hidratate vreo 3 ore. Scurse bine de apa. Am apasat functia pulse pana cand s-au maruntit fin, cat s-a putut. Am adaugat apoi sucul de dovlecel, fulgii de cocos bio si cei din comert.
Am procesat pana cand toate s-au incorporat bine si apoi am luat cu lingura cate putin din compozitie si am format biscuitei: rotunzi, dreptunghiulari, patratei, lungueti, turtureti :))))
Pe foaia de copt evident. Pe care apoi am pus-o pe tavi, in interiorul excaliburului! Buhuhuuu... Dark in there! :))) Da cald si bine totusi!
Ah.. era sa uit.. am decorat cu goji si fulgi de migdale. Goji le-am presat putin in compozitie, integrandu-le in biscuitei, inainte de a incepe deshidratarea.

Am lasat la deshidratat vreo 16 ore cred. .
Then... am desprins biscuiteii si a urmat sa testez. Varianta ne-deshidratata nu mi-a placut deloc.. caci nu prea imi place doveacul/bostanul. Asa ca eram putin neincrezatoare in gustul biscuiteilor.. Desi oricum i-am creat special pentru Mazeer. Dar am gustat. Si am mai gustat.. si dintr-o mushca in alta am realizat ca am mancat 2 biscuiti! Gustul de dovleac era foarte discret, fiind mascat de gustul de cocos! Foaaarte bun!

Am servit cu limonada. Cana este de fapt de 250 ml, nu este o carafa de 1 litru.. de unde rezulta ca biscuiteii sunt mititei, nu gigantici! :)))

4 comentarii:

  1. Arata tare pumpkin, dar si tentant...
    pupici, si un weekend cat mai insorit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am incercat reteta si tot savurand din biscuiti, mi s-a parut ca au asa un iz de turta dulce! Imi plac si ma bucur ca am mai scapat de dovleacul urias :)) Multumesc si pupici voinici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nice photo, could I try it on-line, please? The biscuits looks delicious...

    RăspundețiȘtergere
  4. Hi there! Please, help yourself and eat as much as you can!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...