marți, 29 noiembrie 2011

Restaurantul Barca


Cat de dor imi era sa scriu aici.... nici nu va imaginati! Nici eu nu imi imaginam acest lucru de eram intrebata acum ceva vreme in urma! Timpul liber a deveni foarte pretios, si nu pot decat sa ma bucur! Lucrez la intensitate mare, cu toata pasiunea si dragostea iar timpul in fata calculatorului a scazul semnificativ.
S-au intamplat multe de cand nu am mai scris, si sper ca incet, sa le trec pe toate in revista.
Astazi vreau neaparat sa va spun cateva cuvinte despre vizita mea scurta in Bucuresti, la restaurantul vegan Barca.
S-a ivit ocazia sa merg la capitala si am zis ca este o ocazie perfecta de a vizita acest restaurant deshis nu de mult timp. Mi-am dat intalnire cu mai multi prieteni virtuali, dar deveniti prieteni dragi in scurt timp. Si apoi reali! :P
Restaurantul se afla intr-o casa, la vreo 10 minute de mers din statia de metrou de la Piata Romana. O sa radeti, dar a fost prima data cand am mers cu un metrou! A fost fascinant! Am facut 1 minut intre statii! Ma intreb cat as fi facut cu masina!
Anyway.. nu este greu de gasit, dar nici foarte usor. De nu ma conduceau doi prieteni, probabil ca mi-ar fi luat mai mult timp sa gasesc locatia!
Atmosfera este placuta si te face sa te simti ca acasa, in sufragerie. Decorul este putin cam "rece". Eu as fi pus multe flori, ghivece cu vlastari de floarea soarelui, iarba de grau.. etc, etc. Apoi mi-a parut putin cam ciudat ( dar recunosc - poate eu sunt ciudata in privinta asta) cele cateva icoane aflate in spatiul unde se preparau bauturile. Nu pot spune bar, caci nu este asa ceva. Am inteles insa ca patronii sunt teologi, asa ca no.. au pus ei acele icoane acolo, pentru linistea lor sufleteasca si pentru zen.
Imi era o foame maaare si am purces repede la comanda. Am comandat o supa de cocos, pate marin cu painici din hrisca si tort cu ciocolata si menta. Apoi s-a mai adus un platou cu sushi din care ma gustat cu totii. Mancarea a fost buna la gust. Eu am insa o problema cu supele raw, pe care.. oricat as incerca.. nu le percep ca supe. Sunt sucuri in castron. Asa le simt, asa le vad, asa le consum. Dar supa asta de cocos a fost buna. Dar nu ca supa mamei de legume. Portia a fost generoasa si aproape ca m-am saturat. Apoi a venit pate-ul marin cu alge dulse. A fost bun, desi eu nu ma omor dupa alge. Eram totusi curioasa de gustul algelor dulse. Nu m-a dat pe spate. Painicile au fost crocante si subtirele. Tortul a fost bun. Mi-a placut tare mult. S-au mai comandat salate, sucuri si tort de ciocolata ( din care am gustat si nu pot spune decat ca este SENZATIONAL) si pentru acest tort voi merge la Barca ori de cate ori sunt in capitala. Ah.. si clar.. as lucra mai mult la decorarea mancarii! Tipic mie! :P

A fost foarte frumos si am vorbit de toate cele, ne-am simtit cu totii bine! Cu siguranta mi-ar placea sa repet experienta cat mai repede!
Va las in compania catorva poze, cu explicatiile de rigoare!

Supa de cocos si painici de hrisca:
Pate marin:
Tort de ciocolata cu menta:
Tort de ciocolata cu ciocolata
Sushi
Prieteni dragi: Irina, Catalina, Alin si Alina.

joi, 17 noiembrie 2011

Pumpkin biscuits


I wanna give it to you as long you give it to me.. Just keep on pumpkin baby... :))))

Intr-o seara am facut pentru doua fete frumoase o supa de dovleac. Voi posta si reteta de sunteti interesati . Ideea este ca mi-a ramas o buna bucata de dovleac placintar si era pacat sa o arunc. Si pentru ca mama me este indragostita de dovleac, am zis sa ii fac niste biscuiti, sa aiba ce rontai la servici, cand i se face foame. Zis si facut.

Ingrediente:
500 gr dovleac - bostan
300 gr seminte de floarea soarelui

20 de curmale

1 mana de fulgi de cocos bio

3 maini de fulgi de cocos din comert, mai putin aromati.

1 lingura de scortisoara


Preparare:
Am pus curmalele la hidratat de cu seara. A doua zi le-am pus in blender cu apa in care au stat ( cam 300 ml) si am procesat pana cand doamnele curmale s-au dizolvat completamente in apa. Apoi am adaugat dovlecelul taiat cat mai marunt si scortisoara. Dovleacul placintar este foarte tare si de aceea este bine sa il taiem cat mai marunt.
Intre timp, am pus in robot semintele de floarea soarelui, hidratate vreo 3 ore. Scurse bine de apa. Am apasat functia pulse pana cand s-au maruntit fin, cat s-a putut. Am adaugat apoi sucul de dovlecel, fulgii de cocos bio si cei din comert.
Am procesat pana cand toate s-au incorporat bine si apoi am luat cu lingura cate putin din compozitie si am format biscuitei: rotunzi, dreptunghiulari, patratei, lungueti, turtureti :))))
Pe foaia de copt evident. Pe care apoi am pus-o pe tavi, in interiorul excaliburului! Buhuhuuu... Dark in there! :))) Da cald si bine totusi!
Ah.. era sa uit.. am decorat cu goji si fulgi de migdale. Goji le-am presat putin in compozitie, integrandu-le in biscuitei, inainte de a incepe deshidratarea.

Am lasat la deshidratat vreo 16 ore cred. .
Then... am desprins biscuiteii si a urmat sa testez. Varianta ne-deshidratata nu mi-a placut deloc.. caci nu prea imi place doveacul/bostanul. Asa ca eram putin neincrezatoare in gustul biscuiteilor.. Desi oricum i-am creat special pentru Mazeer. Dar am gustat. Si am mai gustat.. si dintr-o mushca in alta am realizat ca am mancat 2 biscuiti! Gustul de dovleac era foarte discret, fiind mascat de gustul de cocos! Foaaarte bun!

Am servit cu limonada. Cana este de fapt de 250 ml, nu este o carafa de 1 litru.. de unde rezulta ca biscuiteii sunt mititei, nu gigantici! :)))

luni, 14 noiembrie 2011

Orange Cheesecake

Mereu am trait cu impresia ca cele mai bune creme sunt cele de ciocolata, de capsuni, de fructe de padure.. Ma gandeam ca o crema cu gust de portocala nu m-ar impresiona.. si ar fi fada..
Pentru a nu stiu cata oara a trebuit sa ma crucesc ( si eu nu prea ma crucesc de obicei, fiind nedusa la biserica) de gustul fin si minunat al cremei de caju, facuta cu suc de portocale. Si de Alin ar fi fost dus la biserica mai des ca mine, sigur s-ar fi crucit si el. Spun insa clar si raspicat ca ii buna taaaaare. Da tare buna. Buna buna domle. As putea spune chiar.. extraordinara. Eu, nu Alin. Este si el extraordinar..
Pentru cine nu stie, Alin nu este un ingredient secret al retelor mele. Este insa raw :) si il ador. Este iubi meu.
A fost ziua unei persoane deosebite. Multe femei ar dezaproba respectul si admiratia ce o simt pentru soacra. Stiti voi.. soacra.. poama acra.. tot soacra ii! A mea mai este si scorpion pe deasupra, si din cand in cand.. mai trimite cate o "sageata" inspre mine.. Dar la cat de pufosenie sunt.. nu are nici o sansa. So.. o respect mult pe mama iubitului meu. De nu era ea.. pe cine mai iubeam eu acum?
De ziua ei nu am reusit sa o vizitez, dar am sunat-o si i-am urat toate cele. A fost atat de simpatica.. dupa ce i-am urat toate cele a urmat o intrebare funny: multumesc.. dar cu cine vorbesc? :)))) Mi-am schimbat nr de tel si probabil ca nu il avea pe cel nou. Printre altele i-am spus ca vreau sa ii fac un tort si am intrebat-o de are vreun fruct preferat.. Mai intai a zis sa nu ma deranjez.. apoi a zis portocale.. gref. Am retinut si am mers sa cumpar portocale si gref de la alimentara.
Acestea fiind spuse, am purces la facut tort. Iata ce si cum am folosit:

Ingrediente blat:
200 gr migdale decojite ( din acestea am avut)
150 gr curmale taiate marunt
2 linguri ulei de cacao
50 grame fulgi de cocos bio
3 linguri apa

Preparare:
Am pus in robot migdalele si am apasat functia pulse pana cand s-au transformat in faina ( nu foarte fina de altfel). Am adaugat curmalele, uleiul de cacao, fulgii si vreo 3 linguri de apa. Apa se adauga pentru a "activa" lipiciosenia :)))) curmalelor, sa lege compozitia si sa se faca precum o cocutza buuna tare.
Am luat o forma de tort de 16 cm diametru pe fundul careia am pus o foaie de copt si am rasturnat coca de blat. Cu degetele am apasat si am format blatul. Din cand in cand am udat degetele ( cocutza se lipeste cu incapatanare de deshte)
Am dat blatul la rece pana la facerea cremei :P

Crema:
300 gr caju hidratat sau nehidratat.
2 portocale
6 linguri de ulei de cacao
Coaja rasa de la 1 portocala
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura de miere

Preparare:
Mai intai am stors cele 2 portocale. Mi-au iesit cat 350 ml suc. Apoi am pus sucul in blender impreuna cu caju-ul. Nu am avut hidratat asadar am pus direct din punga. Sucul trebuie sa acopere putin nivelul caju-ului. De este prea mult, mai turnati intr-un pahar.
Zis si facut.. Am pornit blenderul si am dat sa proceseze la o viteza mica. Apoi s-a ingrosat si mergea in gol. Am mai adaugat suc de portocale. Si am procesat din nou vreo 2 minute, pana cand caju-ul s-a transformat miraculos intr-o crema fiiina... Am adaugat mierea, coaja rasa de la o portocala, vanilia, si uleiul de cacao. Precizez ca ulei de cacao am cumparat de aici, unde este la pret foarte bun. Nu stiu de este bio, sau macar organic.. dar este ieftinut si isi face bine treaba intarind cremele la rece. Plus ca nu are un gust pronuntat de cacao, fiind mai degraba neutru. Il recomand cu incredere!


Am scos blatul de la rece, apoi am turnat jumatate din compozitia cremei. Apoi am pus cateva bucatele de gref ( curatat de pielita si nervuri), pentru un efect fain vizual. Apoi am turnat restul cremei, am nivelat usor, am rotit tava ( asa cum faceti cu volanul de la masina, dar mai repede si mai energic) pentru a scoate bulele de aer si a nivela perfect crema. Am dat apoi la congi pana a doua zi.

Am scos tortul din congi, l-am taiat in 8 felii, l-am ornat. Apoi 4 felii le-am pus in frigi, sa fie numa bune cand ajungem sa papam si restul 4 le-am pus in congi ( sa le pape ei mai tarziu de doresc).

Alin, Tudorel si eu am papat feliile de tort dupa servirea pranzului. Stela nu a putut ( trebuia sa astepte 2 ore dupa ce a baut un pahar cu apa si argila). Inca nu stiu de i-a placut ori ba!
Da eu tind sa cred ca i-a placut!
EDIT LATER: tocmai ce am fost informata ca i-a placut la nebunie!! Hooraaayy i saaayyy!

joi, 3 noiembrie 2011

Supica de telina


Dupa ce am facut aceasta mancare din telina.. mi-am declarat dragoste eterna acestei radacini cu proprietati magice, miraculoase, fantasmagorice, mirabolante .... ..... ..... ......
Sa va mai spun ca uneori cand imi tai cateva bucatele de telina si le mananc asa goale.. ceva in creierasul meu se conecteaza ciudat si telina capata instant gust de cocos? Nu de cocoş.. ci de nuca de cocos! Sirius!
Mno.. si m-am gandit eu sa exploatez gustul acesta minunat si sa incerc pe langa mancare de telina o supica delicioasa!
Am luat telina de la piata si am venit tzantzosha cu ea in plasa, gandindu-ma la supicaaaa cea delicioasa ce urmeaza sa o fac. Aveam restul ingredientelor in casa, asadar totul fu.. telina la ureche!

Ingrediente:
2 cani de telina
1 cani apa
1 mar
1 sfert cana caju hidratat 2 ore sau seminte de floarea soarelui ( cum zice si Luciana mai jos :P )
un sfert ceapa
4 linguri ulei masline
1 lingurita tarhon uscat
suc de la 1/2 lamaie
un catel usturoi
sare si piper dupa gust

Preparare:
Luam telina si o curatam de coaja si o taiem cat de marunt putem. O punem in cana cu apa si cu sucul de lamaie, pentru a ramane alba, neoxidata. Apoi o punem in blender, cu tot cu apa. Si mixam bine. Pana cand telina nu mai este. Adica este.. dar devine crema, si nu se mai vede. Adaugam apoi caju-ul hidratat, mixam bine. Apoi merele, ceapa, usturoiul, sare, piper, tarhon si ulei de masline. Mixam vreo 3 minte pana cand absolut toate ingredientele devin una cu supica.

De acum, egzista doua variante: putem strecura lichidul si obtinem supica. Pulpa ( lasam putin zeama totusi) o putem papa ca si piure de telina, la felul doi. De nu o strecuram, obtinem o supa crema de telina.. Iata cate variante numai dintr-o incercare!!

Supica eu am servit-o cu bucatele mici de rosii, fara seminte, conopida si ceapa verde. Si cu painici raw. Sau neraw.. :))) Cum doriti.
De puneam si cateva frunze de spanac, supica imi iesea verde, si nu va mai induceam in eroare crezand ca e de fapt lapte, nu supa. Dar stiti ce? Ii putem spune si lapte de telina. Asa.. In lumea raw, totul este posibil si nimic nu ne mai surprinde.
Sa va dau reteta de lapte de telina? O aveti mai sus...
Ah.. si de nu va place supica sau laptele de telina, puteti incerca un suc de telina. Reteta? O aveti mai sus!

Gata.. Am zis!

Enjoy!

marți, 1 noiembrie 2011

Raw Sweets Delivery



Dragii mei pofticiosi, va stau la dispozitie pentru a va prepara dulciuri si torturi raw pentru aniversari si alte ocazii. Voi imi scrieti pe email ce fel de tort va doriti, pentru cate persoane iar eu va trimit detalii si sugestii pentru a va da musafirii pe spate literalmente! De nu doriti tort, facem alte dulciuri numai bune de savurat fara nici un pic de vina. Ce spuneti de asta?
Oferta este doar pentru cei ce locuiesc in Brasov. Cei ce locuiesc prin oraselele mici de pe langa Brasov pot comanda fara probleme, doar ca trebuie sa vina ei dupa preparat.
Torturile, precum si alte dulciuri, se pot face pentru copilasii de la minim un an, pana la strabunicii de 102 de ani.
Also, pentru a avea timp de hidratat/deshidratat nuci si cumparat ingrediente, va rog sa ma anuntati cu minim 2 zile inainte de eveniment. Pentru un platou cu diverse dulciuri ar fi minunat sa stiu chiar cu 3 - 4 zile inainte (pentru a avea timp sa pregatesc toate cele).
Torturile le fac doar pe baza de comanda, asadar nu am nimic "pe stoc" si nu pot pregati o comanda (tort) in cateva ore.


Pentru torturi aniversare ma ajuta sa stiu pentru cate persoane le doriti. Asadar, sa va faceti o idee, pot prepara tort chiar si pt 2 persoane. Apoi crestem numarul de portii la 4,6,8,10,12,14,16,18. Pot face si mini torturi pentru o persoana sau minitort etajat mai generos tot pentru o persoana. Preturile sunt modeste, avand in vedere calitatea ingredientelor, valoarea nutritionala si timpul de preparare al acestora.

Mai pot prepara prajituri, tarte, clatite si bomboane.
Ca si materie prima pentru manufacturarea torturilor folosesc: pt blat migdale (sau  alune de padure, nuci, nuci braziliene, caju) , curmale si ulei de cacao/cocos, iar pentru crema caju, ulei cocos/cacao, miere si fructe. Daca sunteti alergici la un anumit tip de nuca ( alune de padure, migdale, caju, nuci de-ale noastre) sau la miere, va rog sa specificati acest lucru cand faceti comanda. Mierea poate fi inlocuita cu alt tip de indulcitor, la fel si nuca ce va provoaca alergie ( la cerere, pot prepara tort fara nici un tip de nuca).

De aveti intrebari, va astept la comentarii, sau pe email: bacalu.corina@gmail.com
Variante de tort mai puteti gasi si aici, in cartea mea de retete. Desi... combinatiile si posibilitatile sunt infinite!

Iata cateva din comenzile onorate:

Tort cu crema de lamaie si mango
Tort cu ciocolata si crema de portocale
Tort cu crema de lamaie
Tort cu ciocolata si vanilie
Tort cu crema de portocale, vanilie si blat cu afine
Tort capsuni cu blat cacao
Tort cheesecake de portocale

Platou prajituri cu morcov si mere, crema de vanilie si cocos
Platou cu clatite ( crema de vanilie si crema de ciocolata)
Tort cu ciocolata si cirese
Tort cu vanilie si capsuni
Tort irezistibil de ciocolata ( cu bucatele de capsuni)
Tort de ciocolata ( din nou) - ce sa-i faci daca e asa de bun???
Tort pt 1 persoana alergica la nuci, capsuni, polen.. si mai era ceva da am uitat. Aaa.. praf! :P A fost comandat special. Ceilalti au papat tort clasic ( cu nuci)
Tort cu afine si crema de portocale
Tort cu mere, gutui si nuci
Tort cu portocale si vanilie
Tort marmorat cu afine si zmeuraTort cu afine si capsuniTort cu afine si vanilieTort motzikoTort cu ciocolata si mentaPachetel rasfat ( tiramisu, rawfaelo, rockafella, tarta cu crema de fructe)

Tort cu vanilie si zmeura si crizanteme

Tort raw cu ciocolata, vanilie, fructe.
Bomboane, batoane, rulada, biscuiti.
Iarasi tort

Va multumesc pentru increderea acordata si pentru ca imi permiteti sa fac parte din momentele fericite ale vietii dvs!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...