sâmbătă, 1 septembrie 2012

Puterea corpului

Dupa detox, m-am simtit fantastic. Niciodata nu mi-am simtit corpul atat de curat in interior. Desi incepuse sa mi se faca fomica, tare mult as mai fi stat doar cu lichide din pricina simtamintelor ce le traiam. Bine zice Robert Morse, ca ajungi sa simti niste treburi asa, mai iesite din comun.
  Vreau sa mai trec in revista repejor cum am iesit din detox, pentru ca este o etapa la fel de importanta ca si detox-ul in sine. Din a 16-a zi am inceput sa consum fructe bogate in apa. Adica doar pepene rosu. Stomacul fiind mic, mancam doar o jumatate de felie de pepene la masa. A doua zi, pe langa pepene si un mar, am incercat si un pic de salata de varza. Am luat de 3 ori cu furculita din salata si nu am putut manca mai mult. Desi creierul ar fi digerat instant tot bolul cu varza, stomacul a zis gata dupa cateva inghitituri. Vreau sa mai specific ca am mestecat varza pana aproape s-a facut lichid si apoi am inghitit. A treia zi fructe, brocoli si varza. O salata de varza mai mare ( ce se pune la restaurant ca salata - 100 gr). Va puteti imagina ca am facut febra musculara la maxilar? Ma dureau falcutele :)))Mi-am ascultat cu atentie stomacelul cel mic si cand am simtit ca e plin, m-am oprit. Cu toate astea, am aut usoare dureri ( probabil ca a trebuit sa se reobisnuiasca cu fibrele din varza)
 Vineri ( a patra zi) am consumat tot fructe si salata. Iar de sambata am mancat salate si mancare gatita: orez, paste, salata greceasca, paine prajita cu telemea si rosii. Stiu ca am dat putin cu bata in balta, dar nu am rezistat. Este dezolant cand vezi in meniurile restaurantelor doar salata de rosii si castraveti sau doar de varza (pentru cei ca mine). Suntem o natie de omnivori si peste tot erau numai carnuri si fripturi. Am servit eu salata greceasca fara sos si fara telemea o data.. de doua ori... si gata! S-a adjudecat. Am trecut la o portie de paste cu ulei si ardei.. Si mi-am facut si pofta de o pizza margherita. De fapt, jumatate de pizza. Mancarea gatita ingrasa, asa ca am pus usor 2.5 - 3 kg pe mine. Am ajuns la 52-53 kg. Adica in grafic.


   Astazi, in linii mari, as dori sa scriu despre puterea ce a castigat-o corpul meu in autovindecare sau detoxifiere ( inca nu stiu exact ce s-a intamplat). Vineri, inainte cu o zi de a pleca la mare, m-am trezit cu amigdalele umflate si dureroase. Mai apoi a inceput sa imi curga nasul, sa stranut. Dar cel mai tare ma deranjau amigdalele. In urma cu cativa ani, as fi alergat fara sa stau pe ganduri la prima farmacie sa cer antibiotice. Acum insa nu am facut absolut nimic. Apoi m-am gandit asa: am curatat colon, rinichi.. a venit timpul si plamanilor sa se detoxifice, asa ca am inceput sa mucesc si sa stranut ( ce sunt forme de eliminare a toxinelor din plamani). Sambata dimineata am mai avut doar usoare dureri de amigdale, ca pana pe la ora 18, sa dispara cu desavarsire ( durerile, nu amigdalele). Am continuat insa sa stranut cateva zile la rand. Asadar... a fost detoxifiere.
   In a 5-a zi de concediu, a trebuit sa fac niste filmari pentru un clip ( detalii cand va fi totul gata). Ne-am imbracat frumos si am pornit spre cazinoul din Constanta. Am simtit un usor discomfort in bazin si o senzatie de arsura in picioare ( in talpi). A batut un vant destul de puternic dar coafura a rezistat :)))) In cateva ore, senzatia de arsura din picioare a devenit din ce in ce mai insuportabila, cu dureri la fel de puternice in bazin. Mai exact, zona vezica, uretra. Mi-am zis "bravo corina, ai intrat ieri cu picioarele in apa rece, ai facut infectie urinara"  In trecut am avut foarte multe infectii urinare ce le tratam cand deveneau insuportabile cu antibiotice. De data asta am zis ca nu o sa iau nicicum antibiotice si nici un alt fel de pastile. Am terminat filmarile si ne-am intors la hotel. Am mers la toaleta si efectiv am muscat din prosop de durere cand am facut pishu. No, pana aici mi-o fost, mi-am zis. Din "arhiva infectiilor urinare" stiam ca durerile vor deveni mai puternice. Mi-am pus langa pat o sticla cu apa de 2 L si am inceput sa beau fortat. Am mers la toaleta din 10 in 10 minute. Si surpriza.. durerile s-au domolit in intensitate si au devenit din ce in ce mai usor de suportat. Pana seara pe la 9, au disparut de tot. Si am stat atunci si m-am gandit.. nu cred ca a fost infectie urinara. Cred ca am eliminat ceva ( o pietricica minuscula sau firicele de nisip... ). Pfffff... ce minune! Si ce durere!!!


  De ieri am inceput sa beau mult suc de struguri. Inca un mic detox ( poate imi ispasesc "pacatele culinare" de la mare). Este foarte puternic. L-am simtit chiar "violent" - imediat mi s-a facut greata, cu stare de voma si dureri de cap. Am baut multa apa mai apoi si m-a mai lasat. Dar s-a repetat si la al doilea suc. Astazi continui cu sucul de strugurei.

La mare a fost superb. M-am odihnit, relaxat si am respirat profund cat am putut de mult. Dimineata la 7.45 faceam exercitii de incalzire, de stretching si de relaxare pe plaja, respirand adanc aerul ce venea dinspre mare. Am imbratisat soarele si i-am multumit cu un zambet generos ( cu toti dintii) pentru razele calde si starea de bine ce mi-o da intotdeauna!

Un comentariu:

  1. Arati grozav si ai o tenacitate cum rar am vazut. Plus starea de spirit asa de pozitiva... Esti un exemplu foarte bun de urmat si o inspiratie, inclusiv pentru mine.
    Eu acum sunt mamica si alaptez, deci nu pot face o detoxifiere asa cum mi-as dori, dar mananc cat mai neprocesat, am si o zi de post negru pe saptamana, iau apa cu argila dimineata, am zile in care mananc doar fructe si legume, etc.
    Ce inaltime ai? Nu stiu dac ai mentionat pe undeva, daca da, nu am vazut si vreau sa aflu :D Ca ne tii le curent cu greutatea, dar nu stiu la ce inaltime s-o raportez. Eu as zice ca ai 1,70 m. Am nimerit?
    Sanatate si o viata la fel de frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...