luni, 29 octombrie 2012

Seminar nutritie si demonstratie culinara 2 nov.

 A venit toamna... şi o dată cu ea câteva probleme ce nu sunt chiar pe placul nostru: viroze, răceli, frig, tremurici şi alte simptome de gripă. Eu insă privesc gripa ca o portiţă de ieşire a toxinelor acumulate in plămâni, aşa că o intâmpin cu bucurie, o susţin cu multe lichide şi vitamina C. Vitamina o iau insă din fructe şi superalimente (ex: pudra de camu camu). Să  fie clar!  In caz că nu ştiaţi, boala este metoda corpului de a atrage atenţia asupra stilului de viaţă ce il ducem şi, de cele mai multe ori, o cale de ieşire din  această situaţie – cum deseori se intâmplă in cazul răcelilor. Eliminăm prin excesul de mucus viruşi, bacterii, toxine. Si nu doar fiind mucoşi scăpăm de ce e rău.. ci şi prin respiraţie, transpiraţie, urină. Corpul este in alertă maximă, punându-şi la bătaie toate armele proprii. Una dintre ele este ridicarea temperaturii pentru a elimina viruşii. Este total greşit să ne indopăm cu medicamente când febra se ridică  la peste 37 grade. Trebuie să stăm la căldură, in pat, să consumăm ceaiuri calde, să nu mâncăm dacă nu simtim nevoia si să lăsăm corpul să isi facă mendrele si să scape de răceală cât mai repede. Dacă temperatura urcă peste 39 de grade, este indicat să ne infăşurăm in prosoape sau in cearceafuri ţinute in apă rece. Si dacă avem frisoane, să ne infofolim bine.
In cazul meu, răcelile vin şi pleacă in maxim 2 zile. De ce? Deoarece nu am foarte multe “rele” de eliminat – dar ca orice Pământean “colectionez” şi eu toxine şi alte elemente chimice din tot ce mă inconjoară. Aşadar da.. răcesc şi eu de câteva ori pe an. Debutează cu durere in gât şi dificultate la inghiţire.  Adicătelea, migdalele mele, pardon – amigdalele mele se inflamează deoarece simţălesc ceva rău in corp şi trec la atac. Eu nu pot decat să mă bucur şi să imi fac repejor o limonadă cu sucul de la o lămâie, un linguroi extrageneros de miere şi vreo douăj de  picături de propolis. Si beu cu inghiţituri mici. De cele mai multe ori, durerea dispare până la terminarea limonadei miraculoase! Fantasticuş, nu-i aşa?
Despre astfel de trucuri va voi vorbi mai pe larg la seminarul de nutritie din data de 2 noiembrie, de la ora 19, la restaurantul Simplicity! Str. Nicopole 34A.
Also, vom vorbi despre mancare sanatoasa, cateva superalimente foarte bune acum in prag de iarna. Vom vorbi despre dulciurile care nu ingrasa si ne pot astampara "foamea" de ceva dulce chiar si atunci cand vrem sa slabim.
Si ca sa va convingem ca hrana vie este usor de preparat si chiar si mai usor de mancat, facem si o demonstratie culinara cu degustare pe indelete!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...