duminică, 31 martie 2013

Gary Yourofsky

 Postarea nr 200. Wow! Nu ma gandeam vreodata ca voi ajunge aici. Ca voi deveni o persoana care a ajutat oamenii sa se schimbe, bolnavi sa se vindece ( sau sa inceapa un tratament corect prin schimbarea totala a schimbului de viata), care a reusit sa schimbe cel putin o viata! Wow... Ceea ce mi se intampla este minunat! Am dorit ca aceasta postare sa fie una speciala. Nu mi-am ales in mod special o tema si m-am lasat dusa de val. Pana astazi! Daca pana acum, in cea mai mare parte a postarilor, am zugravit viata raw vegana in culori vii, stralucitoare si aromate, postarea 200 vreau sa fie radicala. Sa va "zguduie" putin din lumea vegana crud(ivora) si rawz si sa va astearna in fata adevarul real si crud. Crud si rau de data asta.


Mereu am spus ca primul meu motiv de a deveni raw vegana a fost sanatatea mea. In final, toti oamenii isi doresc sa fie sanatosi si armoniosi. Cand starea de sanatate este buna, nimic nu iti sta in cale si imposibilul devine posibil. Nu ma gandeam pe atunci la un alt motiv foarte important pentru a deveni vegan: suferinta animalelor -  inmultirea lor in mod abuziv, hranirea fortata, torturarea, maltratarea lor si in final uciderea lor pentru a deveni un "happy meal" pentru o familie fericita! Si asta nu o data pe zi,  saptamana, luna sau an. Asta in fiecare zi, de cel putin 3 ori, 7 zile pe saptamana, 30 zile pe luna, 365 zile pe an.  Daca nu este "Happy meal" este omleta cu bacon (dimineata), ciorba de afumatura cu friptura de porc (la pranz) si salata caesar cu piept de pui si sos de branza (seara). Si daca intre timp se face foame, se consuma un iaurt, un sandwish cu ton sau un hamburger. DAR oameni buni - Karma functioneaza atat de frumos. Cei ce au o astfel de alimentatie pier repede, de cele mai multe ori in suferinta cumplita. Vene infundate ce duc la infarct, diabet, cancer, obezitate, ateroscleroza, osteoporoza, si lista poate continua. Dar acesta nu este deloc un motiv sa ma bucur. Oamenii ar trebui sa fie sanatosi, veseli si sa arate compasiune tuturor fiintelor de pe pamant. Oamenii ar trebui sa fie fericiti, sa traiasca pana la adanci batraneti intr-o stare perfecta de armonie. Oamenii ar trebui sa fie vegani.
    Pentru cei ce au dubii si cred ca vorbesc prostii ii invit sa urmareasca acest discurs de la inceput pana la sfarsit. Sa urmareasca scenele filmate in abatoare si cel mai mult, sa isi deschida sufletul si sa gandeasca cu inima, nu cu stomacul!

De ce NU carne?
De ce NU lapte?
De ce NU branza?
De ce NU oua? 
Ce inseamna cu adevarat toate aceste produse? In ce hal suntem mintiti? Va invit sa vedeti adevarul, sau cel putin, o mica parte din el!

10 comentarii:

  1. Motivul pentru care am devenit vegetariana acum 1 an jumate,a fost din dragoste pentru animale.cand am decis sa renunț la carne,nu m-am gândit o secunda la sănătatea mea,ci doar la viața animalelor. Doar după ce am început sa citesc si sa ma documentez,am aflat cat de sănătos este acest obicei. Sa nu mai mănânci carne!!!!. Dacă pana acum consumam rar brânză si oua,de azi înainte jur ca nu o voi mai face.acest filmuleț mi-a deschis ochii,si de azi înainte voi evita si produsele din comerț care au in compozitie lapte sau oua. In acest film,găsește toate întrebările si răspunsurile referitoare la " de ce ar trebui sa devi vegan"!!! Chiar am sa-l învăț pe de rost,sa fiu pregătită atunci cand cineva imi va spune " dar laptele e bun pentru calciu,tre' sa-l bem",sau alte întrebări de genul acesta! Iti multumesc Corina pentru toate informațiile pretioase pe care le impartasesti cu noi! Datorită tie am început sa mănânc raw-vegan,si sa descopar ca a mânca raw-vegan nu este doar foarte sănătos,ci si foarte sănătos. Iti multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei Rawsome is awsome.... u are awsome!!! speram din tot sufletelul meu sa primesc un astfel de mesaj si iata ca el a venit! Iti multumesc din suflet! My mission is complete! :P Mereu spun asa cand oamenii isi deschid ochii si inima si vad adevarul. Iar cand pot contribui si eu putin la acest lucru, ma simt cea mai importanta persoana din univers ( pt cateva secunde). Apoi revin cu picioarele pe pamant si imi continui drumul si misiunea!
      Sa stii ca nici eu nu aveam raspuns la intrebarea cu ouale. Laptele spuneam ca e facut pentru vitei si ca mananca calciu din oase. Nu stiam ca fosfatul este cel care alcalinizeaza sangele dupa ce consuma proteina animala si calciu il pierdem apoi prin urina.. Iar ouale.. raspunsul este de nota 20!! Voi invata si eu discursul acesta, si mai mult de atat, in 20 martie, in Brasov, in cadrul unui festival, voi folosi multe citate din el cand voi vorbi oamenilor de hrana vie!
      O saptamana awsome iti doresc draga sau dragul meu!

      Ștergere
  2. Felicitari ca ai ajuns pana aici!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga mea! Dorim la fel si tie! Cat mai multe articole minunate pe blog si oameni frumosi ca tine sa te citeasca!
      Te imbratisez!

      Ștergere
  3. Desi discursurile veganilor de obicei sunt pasnice, frumoase, linistite, (pentru ca pana la urma in momentul in care renunti la produsele de origine animala renunti la furia, razvratirea si supararea din sangele animalutzelor fata de cum sunt tratate de catre om), cateodata e nevoie de un discurs a la'Gary Yourovsky ca sa te TREZESTI!
    Si acum imi aduc aminte furia si supararea pe care am simtit-o cand am ascultat/ vazut primul discurs a lui Yuourovsky. Pentru mine a fost momentul in care mi-am pus foarte multe intrebari si mai mult de atat am gasit si foarte multe raspunsuri. Am dat share la acest discurs oamenilor din jurul meu via emailuri personale. Reactiile au fost diferite:
    1.nu pot sa ma uit la filme cu animale maltratate, nu te supara! (Nu ma supar, dar poti sa mananci halca de carne din farfuria ta?)
    2.Lucrurile astea se intampla in America, In Romania animalele sunt tratate cu respect in ferme. (am contrazis verbal aceasta afirmatie, dar nu am avut sorti de izbanda. Dar in scurt timp au venit si dovezile "fizice" Carmen Avram a facut un reportaj care continea exact aceleasi imagini, doar ca se intamplau in Romania, reactia a fost de tacere profunda)
    3.Tipul este prea agresiv, iar mie nu imi place sa primesc mesaje agresive (De ce pentru ca te simti vinovat? Pentru ca constientizezi ca acel om are dreptate?)

    P.S.1 Sunt fan Gary si sunt fan Corina, pentru iubesc "viata" si pentru ca de la fiecare dintre ei am invatat sa iubesc si eu mai mult!
    P.S.2 Cred ca fiecare dintre noi are o misiune atunci cand se naste. Misiunea de atrai frumos si corect, misiunea de trai in echilibru cu tot ce ne inconjoara, misiunea de a trai frumos si de a iubi tot ce a creat universul, caci si noi oamenii suntem creaturi ale universului si nu suntem superiori niciunei creaturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, iti multumesc! Esti minunata! Si ti-am mai zis, si iti repet: te iubesc! ;)

      Ștergere
  4. M-ai cucerit! De la prima citire! La fel cum m-a cucerit si Gary Yourofsky!
    Ii multumesc lui Je pentru ca a pus filmul pe 'emigranti' si iti multumesc tie pentru ca ai inspirat-o sa faca asta.
    Asta am simtit cand am gatat de vizionat documentarul si asta simt si acum - ca viata mea s-a schimbat, ca mi s-a luat un val de pe ochi si ca pot face mai mult bine mie, oamenilor si animalelor:
    "Draga Je,
    am plans in hohote la primul film ce a fost aratat studentilor - atat cat am rezistat sa vad din el. la fel si la cel de la ferma de vaci.
    in ce lume traim si ne crestem copiii?
    minunat vorbitor, minunat discursul lui. am sa incerc sa conving si din cunoscuti sa se uite la el. nu stiu ce impact are filmul asupra unui consumator de carne-lapte-branza-oua dar as vrea sa aflu.
    la carne am renuntat in martie trecut. tot de atunci nu am mai cumparat lapte si derivate dar am continuat sa cumpar ocazional produse de patiserie pe motiv ca sunt dependenta de zahar sub forma de prajituri si altele de genul. acum ma simt aproape la fel de vinovata ca si un consumator curent de produse animale. imi dau seama ca nu exista cale de mijloc si iata ca plang din nou.
    nu am apucat sa citesc si articolul dar vreau sa iti multumesc dinainte din suflet pentru postare."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc Adriana! Nu imi gasesc alte cuvinte de multumire! Iti multumesc din tot sufletul! Ma bucur enorm ca am primit atatea reactii minunate din partea oamenilor! Sunt mandra de voi! De toti care decid sa faca un pas mare si sa renunte la produsele de origine animala!

      Ștergere
  5. Multumesc, Corina ! De pe blogul tau am aflat atat de multe lucruri . Sunt " raw " de cateva zile, cu o mica exceptie, am fost la un restaurant si am cerut o salata, iar la ingrediente era trecuta lamaie, insa ei mi-au pus maioneza. Ceea ce m-a facut sa renunt definitiv la carne( desi nu eram o fana carne oricum) a fost documentarul " Pamantenii" pe care tot tu l-ai recomandat la un moment dat intr-un comment, insa acest interviu cu Gary... m-a facut sa nu mai visez la oua si lapte... Multumesc din suflet , Cori ! Te imbratisez cu infinita recunostinta ! Te iubesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eva, iti multumesc! Spre sa te regasesc si acum cat mai raw! Sa iti fie de folos.. si ori de cate ori poftesti la mancare nesanatoasa, revino la documentar! Ajuta foarte mult!
      Te imbratisez si eu cu multa iubire!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...