joi, 4 aprilie 2013

Turtite "japonesti" cu leurda


 Domnitza, nu va dau niste leurda? 3 pungute la 2 lei! Este proaspat culeasa!
 Hmm.... ok! Va rog sa imi dati, dar am nevoie doar de o punguta, ba nu.. fie.. doua!
   O cumpar.. si in drum spre casa imi zic: iar ai cumparat leurda corino, si o sa duhnesti 2 zile numai a usturoi! Plus ca e destul de multa si in salata nu poti manca chiar asa de mult.. Ce niezo o sa faci cu restul? Ultima data am pus-o la deshidratat,si am zis ca o voi folosi ca si condiment. Dar acum... ce fac cu leurda?
Stiu!!! Fac turtite! Tanaaaaammmm....
  Am pus la hidratat niste seminte si migdale.. fara nici o reteta anume in gand.. Ce sa fac, cum sa fac... lupului sa-i vin de haaac? Stiu!! ( cam multe stiu asa-i? :))))) ) Voi face niste painici. Cu leurda, ca n-are cum sa nu iasa bune!
  Sa trecem la treaba zic!

Ingrediente:
250 gr seminte de floarea soarelui
200 gr migdale ( eu am avut fara coaja)
4 linguri tarate de psyllium
jumatate legatura de patrunjel
1 rosie deshidratata taiata foarte marunt
1 lingura suc de lamaie
2 maini de leurda bine spalata si maruntita
apa- dupa nevoie

Preparare:
Am pus semintele in apa intr-un castron in frigider. La fel am procedat si cu migdalele. Au stat la taclale in piscina toata noaptea. Apoi a doua zi le-am salutat si le-am scos pe uscat, aruncand apa in care au sezut. Am pus intai semintele de floarea soarelui cu patrunjel, o mana de leurda, lamaie si cam o canuta cu apa in blender. Am pornit masinaria si am oprit-o numai cand toata aceasta chestiune s-a transformat intr-o crema finuta si draguta! Am luat un castron si am pus acolo tot!
Am pus mai apoi migdalele in blender cu rosia deshidratata, cealalta mana de leurda ramasa, apa cat a acoperit nivelul migdalelor. Si ia ciuleandra la bataie... Adica pornisi blenderul iar pana cand a transformat tot in crema. Am mai turnat cate putintica apa cand am vazut ca nu mai invarte. Am pus apoi aceasta compozitie peste pasta din seminte de floarea soarelui si am amestecat cu o lingura de lemn. Am gustat si am mai adaugat sare, apoi tarate de psyllium in ploaie torentiala :))) Am amestecat usor si apoi am lasat totul sa se aseze putin si psyllium sa intre in actiune!!
  Am luat apoi foaie de copt, am pus pe tavile de la deshidrator si am purces la modelat painici. Cu tact, rabdare si drag! Am taiat fasii foarte subtiri din frunzele de leurda si am ornat painicile.
Am scris cate o poveste pe fiecare tava.. Povesti de dragoste, nebunesti si pasionale, glume piperate, poate si nesarate... dar adevarate! Jur! :)))))


Ah.. m-am luat cu vorba si am uitat de la ce am pornit. Bun. Am facut painicile si le-am pus la deshidratat. Cam 12 ore. Au rezistat cam 20 de ore. Pana au disparut de pe fata pamantului!!!

Maine fac iarasi! Cum sa zic la revedere in japoneza?
Aaa.. da.. Saionaraaaa!! 
  
  

2 comentarii:

  1. minunata esti Corina! daca nu avem deshidrator..merg la cuptor? la cate grade?
    multumesc ca imparti cu noi:)gratuit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei emilie..
      Hmm.. merg si la cuptor, nu zic nu.. dar crezi ca il poti seta la 45 de grade? Asta sa nu pierdem nutrientii. Si in plus, tre sa mearga vreo 12 ore. Dar poti sa incerci la cuptor, probabil vreo 20 de minute la foc cat mai mic ( si vezi cum se comporta). Si mananci painicile cu o salata maaare cu multa leurda, sa compensezi nutrientii pierduti la turtite! ;) Gustul turtitelor va fi foarte bun!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...