vineri, 26 iulie 2013

Salata de rosii cu aroma de picnic


Cred ca am luat-o razna oameni buni! Visez numai ciudatenii ( gen ca ma plimb in natura, pe langa niste case foarte vechi cu o arhitectura uimitoare si vad in dreapta soarele cu luna langa el si in stanga vad un lac imens in care se reflecta apusul unui alt soare, lanuri de canepa, vile moderne... ) .... si sunt sfatuita sa nu mai "fumez" ca cerebelul o ia razna. Asta tot in vis.. sa fie clar da?
Treaza fiind si cu o foame de monstru albastru, imi tai repede niste rosii, pun niste ceapa, seminte de fl soarelui, atunc vreo 4 masline si niste ulei de.... avocado! Gust si nu imi vine a crede! Gust din nou! Iar nu cred! Si a treia oare imi confirm: are gust de friptura la gratar!

O_o

Cand eram mica, mergeam cu familia la "iarba verde". Ne urcam in Dacia lui papa si mergeam langa un rauletz. Noi, copii incepeam sa alergam, sa ne jucam in apa raului, sa adunam frunze si cate si mai cate... Iar mama scotea repede copanelele de pui ( erau preferatele mele) si punea de un foc. Le aseza acolo sa se faca si intre timp alcatuia rapid o salata mare cu rosii, castraveti, ceapa. Taia si o paine in felii grosiere. Si cand era totul gata ne aduna la masa. Punea o fata de masa in mijlocul paturii si ne strangeam cu totii acolo. Cata fericire era pe chipul nostru sa vedem atatea bunataturi!
Fiecare isi punea in farfurie ce dorea. Eu insfacam repede un copanel, si puneam si salata langa. Imi placea tare mult pielita arsa de pe carne. Si cum statea in aceiasi farfurie cu salata, zeama ramasa era o combinatie de legume cu gust de piele arsa de copanel. Inmuiam miez de paine acolo si mancam tot. Burtica mi se facea ca o mingiuca! Dar asta nu ma impiedica sa ma joc in continuare!

2013, 26 iulie.
Inca sunt socata de gustul salatei mele ce pot sa jur ca e acelasi cu cel povestit mai sus! Sa ma bucur? Sa nu? Eu ma bucur! Am regasit gustul picnicului din copilarie in varianta raw vegan! Uleiul de avocado face tot! Ce noroc azi ca am ramas fara ulei de fl soarelui presat la rece! Altfel nu as fi incercat aceasta combinatie!

Reteta? Bine, fie... va zic!
3 rosii
1 ceapa mica ( da rea si iute)
cateva masline
o mana de seminte de floarea soarelui
1 lingurita de ulei de avocado
cateva frunze de patrunjel de decor ( ce au sfarsit prin a fi devorate)
sare roz sau marina, dupa gust.

Cum se prepara? Aici va las pe voi. Cred ca va descurcati! Doar sa stiti ca iese o salata destul de consistenta de rosiile sunt mari ( asa cum le-am pus eu). Dar am mancat tot!
Pofta mare dragii mei! 




5 comentarii:

  1. Te cred pe cuvant,probabil e delicioasa!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. wow Corina, simplu si bun, dar ca sa ma satur mi-ar trebui portie tripla :)), pupici, Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, mi-a iesit o ditamai salata. Iti garantezi ca te saturi din ea! ;) Pupici inzeciti inapoi!

      Ștergere
  3. Buna
    Spuneai candva ca ne vei impartasi rezultatele tratamentului cu diverse tincturi pentru dereglari hormonale.
    Cum a fost?
    Multumesc
    Claudia

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...