miercuri, 2 octombrie 2013

Teddy's raw "bear"fast


 Ce mananca un raw vegan dimineata? Un pahar cu apa.
Si apoi? Fructe!
Si apoi? Atat!
Ei na... dar ceva mai complicat? Mai fancy? Mai consistent? Mai asemanator cu un mic dejun cum vedem pe la tv si prin reviste? Ceva de genu?
Ei bine, fie... Isi face muesli. Adica o adunatura de seminte, nuci si fructe uscate. Fara gluten, ca n-am facut nimic. Se poate adauga insa dupa bunul plac fulgi de grau sau de ovaz.
Pentru acest tip de muesli avem nevoie de deshidrator. Daaaar.. se poate si fara. Mai intai va povestesc cum se face cu deshidrator si apoi fara. Reteta o am de la Teddy.. evident!  Cel din imagine!

Ingrediente:
200 gr hrisca verde, cruda
150 gr seminte de floarea soarelui
100 gr caju
50 gr goji
50 gr merisoare
200 gr curmale
3 banane coapte
50 gr cocos - fulgi
2 linguri de cacao pudra
fructe de padure congelate ( optional)

Preparare:
Hrisca se pune la inmuiat in apa plata. Se lasa 2 -4 ore, sau peste noapte in frigider. Apoi se spala in multe multe multe ape, sa ramana curata. Semintele de floarea soarelui se pun si ele in apa. Si caju-ul. De preferat in vase separate. Le punem tot in frigider, de seara pe dimineata.
Incercam sa aruncam "camasile" de la semintele de floarea soarelui. Ele se ridica deasupra si le putem lua cu o sita de ceai. Caju-ul doar il clatim. Asa.
Goji punem in apa vreo 2 -4 ore. Si punem si merisoarele. Ori in acelasi loc, ori separat. Curmalele le verificam de samburi si le punem in alt vas la hidratat cu apa cat sa aiba de hidratat din plin. Tulai veta, ce de-a castroane o sa aveti cu apa prin frigider! :))))
Sa revenim la procedeu.
Punem in robot semintele de floarea soarelui si de caju si pulsam de cateva ori, sa fie doar putin maruntite. Le rasturnam mai apoi intr-un castron maaare si asezam peste semintele de hrisca, bine scurse. Tot in acelasi castron asezam si goji, merisoarele, fulgii de cocos. Si amestecam usor, cu o lingura de lemn, sau cu mana.


Intre timp facem maglavaitzul de legatura intre compozitia de mai sus.
Punem in blender curmalele cu apa in care au stat ( suficienta cat sa le acopere), apoi bananele, si pudra de cacao. Blenduim pana se face tot o crema omogena, dulce si parfumata. Sosul se pune peste "cereale" si se amesteca iar cu lingura de lemn sau cu mana. Apoi se ia o foaie de copt, se pune pe gratarul de la deshidrator si se formeaza "biscuiti". Apoi se pun la deshidratat 12-24 de ore, cat sa putem dezlipi biscuitii de pe foaie si sa nu mai fie umezi. Asta ca sa reziste bine in timp. Oricum cel mai bine se tin in frigider.

Putem pastra muesli asa, sub forma de biscuiti, sau ii putem rupe si pune in cutii de plastic. Oricum este bine. De ce biscuitei? Daca intinzi compozitia pe toata foaia de copt, o sa se deshidrateze mai greu si o sa se desprinda la fel de greu. Facand forme mici ( rotunde, patrate sau cum doriti) se vor usca mai repede si se vor dezlipi mai usor de pe hartie. Tadaaaaaa....
Ah.... and you got biscuits!!! Usor de luat la pachet si de rontzait oricand aveti nevoie!

Punem 3 biscuitei pe care ii rupem in bucatele mai mici intr-un castron, cu lapte cat sa acopere. Si lasam asa vreo 20 de minute. Ca laptele sa patrunda in "cereale", sa le hidrateze si sa le inmoaie putin. Puteti adauga fructe de padure congelate. Vor da o aroma proaspata micului dejun si o gramada de antioxidanti. Sau puneti fructe proaspete, de care aveti in casa! ;)


Acum sa va spun cum sa faceti daca nu aveti deshidrator. Puneti la hidratat cerealele, asa cum am mentionat mai sus, in vase separate. Repetati tot procedeul pana la etapa de deshidratare. Adica faceti amestecul cu cereale si sostul din curmale, banane si cacao. Si aveti compozitia de baza.
Cand poftiti muesli, puneti dupa bunul plac si pofta in farfurie si turnati peste lapte ( in cantitate mai mica, evident). Si gata!
Mno.. si pentru ca ati facut o cantitate mai mare, puneti pe cantar in pungute de unica folosinta cat credeti ca mancati la micul dejun ( 150-200 gr) si puneti la congelator. Si cand va este pofta de teddy's muesli, scoateti punga din congelator, o lasati in frigider peste noapte si dimineata aveti cereale. Mai puneti un pic de lapte vegan cald si voila! Aveti mic dejun raw vegan sofisticat, complicat si asemanator cu ceea ce mananca cei de la tv si reviste!
Sa aveti o zi minunata!!!! In fiecare zi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...