Ca sunt eu mai cu motz, hotarai sa ii zic Rawldorf. Ca ati mancat salata Waldorf si seamana oleaca cu asta, ii pura coincidenta.... ori nu. Pentru ca salata asta ii toata cruda cruduta, si crocanta, satioasa si aromata. Eu zic ca va tine de foame cel putin vreo 2 - 3 ore. De la nuci si de la sos. Ca astea se digera mai greu si vor tine stomacul ocupat ceva vreme, numai bine cat sa va ganditi ce mai mesteriti in bucatarie pentru cand foamea va lovi din nou.
Ingredientele sunt simplute si le gasim cu usurinta in comert. Da hai sa va scriu pe scurt de ce ii buna salata asta!
1. Telina apio ( pentru ca asa o gasim ca denumire in magazine) :
- se pastreaza bine in frigider - chiar si o luna
- este afrodisiaca .......... stimuland potenta si dorinta sexuala. Ioi tulai!!
- are un continut mare de apa prin urmare este un bun aliment depurativ
- are multa fibra, deci ajuta tranzitul intestinal si previne constipatia
- are un continut ridicat de calciu si potasiu - bun tare pentru oase, lucru pe care il spune si prin forma sa
2. Nucile
- ofera un continut bogat de potasiu si fosfor, pe langa care mai contine magneziu, calciu, zinc, fier si seleniu.
- este bogata in acizi grasi omega 3 si consumul lor poate duce la scaderea colesterolului.
- stimuleaza memoria, combat depresia, te ajuta sa dormi mai bine, fortifica si ajuta la regenerarea parului, previn imbatranirea prematura a pielii
- va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral
3. Mere
- merele sunt mere domle...
4. Salata verde
- are putine calorii, multe fibre si apa, deci ajuta bine la slabit
Prin urmare, dupa ce ca e buna la gust, culmea.. mai e si sanatoasa! Auzi tu... asa ceva?
Dar gata, sa iti scriu cum se face, ca poate poza nu spune chiar 1000 de cuvinte. Sau spune dar sunt prea imbarligate ....
Ingrediente
A) Sos
100 gr caju pus in apa vreo cateva ore
75 gr apa plata
1 lingura de mustar
1 catel mic de usturoi ( merge si fara)
1/2 lingurita drojdie inactiva ( also merge si fara)
B) Amestecul de diverse diferite
1 bat de telina sau doua - daca iti place mai crocantica asa
1 mar baban sau zdravan - de care soi iti doreste inimioara ta
100 gr nuci hidratate ( musai 48 de ore in frigider, cu apa schimbata la fiecare 12 ore)
1/2 salata verde. Dar merge si iceberg, varza chinezeasca, lolo creata, etc...
Mno... la sos ii cam greu sa puneti 100 gr de caju in blender si sa mixeze bine. Ca ii cam putin. Si atunci exista mai multe variante si variatiuni!
1. Faceti faina din caju si amestecati restul cu o lingura de lemn, ca la o maioneza - gustu-i bun, dar nush cat de fina va fi crema
2. Puneti cantitate dubla in blender si procesati la viteza maxima vreun minut si ceva. Ce va ramane puneti la congelator, sau la frigider pentru maxim 3 zile. Gustu-i bun si crema fina. Si merge mancata si cu stick-uri din legume.
Asezati sosul deoparte si va apucati de diversele diferite: mar, telina, nuci si salata.
Adica marul taiat in cuburi, telina in felii subtiri, nucile rupte sau maruntite putin si salata taiata julien ( cred ca o fi fost vreun iubit de julieta si doar asa ii taia legumele fetei)
Si puneti pe o farfurie salata, apoi telina, nucile si merele. Si turnati deasupra sosul de caju. Maiestuos, miraculos si mariminos. La corazon. Ca sa dai si la altii, nu sa tii doar pentru tine!
Spor la bucatareala si sa imi dai de stire cum ti-a iesit! Roger and Rawldorf. Out!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu