In ultima vreme m-am concentrat foarte tare pe sport. Lucru observat si in postarile mele. Daca este sa regret ceva in viata ( inafara de faptul ca nu am descoperit hrana vie mai timpuriu) este ca nu am descoperit bucuria de a face sport din vremurile liceului. Dar niciodata nu este prea tarziu sa te apuci de miscare si sa te bucuri din plin de beneficiile sale. Cu siguranta, te vei simti precum un superman. Sau superwoman.
Sportul merge foarte bine cu hrana vie. Sunt foarte multi sportivi cu o alimentatie vegana, ce nu duc lipsa de nutrientii necesari unei vieti sanatoase. Avem calciu, proteine, fibre, vitamine, si un nivel ridicat de fericire si recunostinta ce rar sunt gasite la o persoana care consuma foarte rar alimente crude ( da, exista si astfel de persoane).
Viata este frumoasa, colorata si plina de savoare. Si asa este si reteta ce doresc sa v-o prezint. Sa purcedem la treaba.
Bineinteles ca am putea consuma fructele ca atare, fara sa ne mai pierdem timpul si sa le preparam cu migala in straturi colorate. Dar uneori vrem sa ne complicam, sa impresionam pe cineva, sau pur si simplu sa aratam ca din cateva fructe putem crea o opera culinara. Mai mult ca sigur va imaginati ingredientele acestui desert, dar eu o sa fiu vocea care tasteaza pe panza internetului gandurile voastre. Hihi... ce pompos a sunat!
Ii destul de complicat sa va spun ingredientele pentru o singura portie. Daca tot va apucati de treaba, vor iesi macar vreo 4 portii. Aceasta salata este usor acida ( posibil sa va piste putin la limba) si foarte bogata in fibre. Asteptati-va asadar sa vizitati baia, fara a fi nevoie sa luati ceva de citit acolo! Treaba va fi rapida!
Ingrediente:
150 gr fructe de padure congelate
150 gr kiwi
150 gr ananas
100 gr portocale
100 gr caise uscate ( puse in apa cateva ore la hidratare)
150 gr capsuni congelate ( pana ies cele proaspete) .
20 gr tarate de psyllium
3 -4 linguri de miere/ sirop de agave
Preparare:
Fructele de padure se pun in blender impreuna cu 10 gr de psyllium si vreo 2 linguri de miere. Se blenduiesc usor si apoi se pun in pahare, la baza. Fructele le putem blendui mai mult sau mai putin, in functie de aspectul ce dorim sa il obtinem. Ca si tehnica, se pune piure-ul usor, cu o lingurita in fiecare pahar. Si apoi se trece la maruntitul fructelor de kiwi. Aceastea ii musai sa fie bine coapte, sa fie dulci. Le taiem cat de marunt dorim sau avem rabdare si apoi le asezam peste stratul de fructe de padure. Curatam ananasul si repetam pasii de la kiwi. Toate acestea se pun cu lingurita incet, peste celalalte straturi.
Portocalele le curatam de coaja si incercam sa le taiem frumos. Caisele se scurg de apa si se taie si ele. Se adauga peste ananas. Incercam sa le asezam bine, sa formeze un strat uniform, fara a lasa vreun lichid sa treaca printre straturi.
Capsunile congelate le decongelam, le punem in blender cu mierea ramasa si psyllium si le transformam in piure. Cu o lingurita, asezam piure-ul peste stratul portocaliu. In functie de sezon, dam la rece sau lasam vreo 2 ore sa se aseze aromele. Nu va ingrijorati, daca ramane vreo portie, o puteti manca si a doua zi ( musai sa o tineti in frigider).
Reteta nu ii greu de facut o data ce aveti ingredientele la indemana.;)
Si in incheiere, un video ce va va motiva sa faceti mai multa miscare si sa mancati sanatos! Iata o doamna de 72 de ani si cateva din sfaturile ei!
http://www.kudika.ro/articol/celebritati~stiri-despre-vedete/25641/video-are-72-de-ani-dar-arata-ca-la-35-cine-este-femeia-care-a-invins-batranetea.html
Va imbra!
Buna Corina,
RăspundețiȘtergereImi poti recomanda te rog un magazin online sau nu de unde pot cumpara unturi de cacao/cocos/palmier?
Multumesc,
Monica
Cu drag. Gasesti de toate pe www.driedfruits.ro la sectorul uleiuri/produse de cofetarie.
ȘtergereTe imbratisez!