Simplicity is the ultimate sophistication! Asa a zis Leonardo da Vinci, si asa zic si eu! Sau in alta ordine de idei, less is more!
Cand faci trecerea de la mancare gatita la mancare dezgatita, vrei sa imiti cat mai mult din ceea ce ai consumat inainte. Pentru comfort psihic in primul rand - vrei sa vezi in fata ceva ce seamana cel putin la aspect cu ceea ce obisnuiai sa mananci inainte. Asa capeti incredere si doresti sa experimentezi mai mult. Este un pas firesc si normal sa ne adaptam mai bine si mai usor la ceva nou, necunoscut. Asa ca tot incercam sa ne complicam. Si ne iese, ca mancarea crudivora este delicioasa si nu are cum sa nu iasa bine.
Si apoi observi ca parca e prea mult, si ca nu mai doresti sa iti petreci prea mult timp in bucatarie. Da.. descoperi ca ai mai mult timp la dispozitie si nu mai vrei sa il petreci intre oale si castroane. Si atunci incepi sa iti doresti ceva mai rapid, mai usor, ce necesita mai putin ingrediente. Pe care le ai mai mereu in bucatarie.
Azi la mic dejun am mancat o jumatate de pomelo. E putin migalos la curatat, dar gustul e atat de bun incat sunt dispusa sa pierd timp curatand fiecare felie de pielita si ce mai are. Apoi am mancat un strugure. Si dupa vreo ora si ceva am zis sa imi fac ceva usor de mancat. Am mers repede in bucatarie, am deschis frigiderul si am facut repede inventaru': varza, avocado, lucerna, muraturi, supa de linte, mustar, ciuperci, nuci, piper boabe in 5 feluri si inca vreo cateva borcane cu diverse. Si m-am decis!
Ingrediente:
o varza mica ( dupa pofta)
germeni de lucerna ( dupa gust)
sare
ulei de floarea soarelui ( presat la rece) - foarte putin sau chiar deloc.
otet balsamic sau suc de lamaie
jumatate de avocado
piper rosu cateva boabe (optional)
Preparare:
Varza se taie in fasii subtiri si apoi se maseaza cu sare ulei si otet balsamic. Se adauga mai apoi germenii de lucerna, avocado taiat in patratele si putem presara optional piper rosu proaspat macinat. Gustul e magic.
Am pus de poza mai intai, si apoi le-am amestecat pe toate cu drag si am mancat tot! Si a fost ditamai salata!
Varza simpla este foarte buna la gust. Chiar doar cu putina sare, ulei si suc de lamaie ( respectiv otet balsamic). Lucerna ii da un gust foarte proaspat, verde. Si ii ridica foarte mult nivelul nutritiv, mai ales iarna. Avocado aduce si el grasimi sanatoase, vitamina E si ce mai are in compozitie. Pentru ca avocado este gras se pune mai putin ulei in salata. De fapt cred ca nici nu e necesar. Toate acestea cu aroma piperului fac o adevarata simfonie culinara in simtiri! Va invit sa va faceti si voi. E foarte rapid, gustos si sanatos!
Recomand cu insistenta! CU INSISTENTA da? :)))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu