Si uite ca a trecut mai bine de o luna de cand bucataresc raw pentru 30 de persoane. Daca inainte nu ma vedeam gatind pentru 2 persoane, iata-ma acum preparand hrana vie pentru o firma intreaga. Pot spune ca m-am perfectionat atat de bine incat ochiometric pregatesc mancarea la fix, ca si cantitate. Am insa o problema cu gustul, caci de mica nu am fost invatata sa mananc sarat, acru sau picant, asa ca de multe ori colegii isi mai condimenteaza mancarea, dupa gustul fiecaruia. Si mai am o problema, dar asta nu stiu de ce tine - rareori pot manca si eu din mancarea ce o pregatesc in cursul zilei. Adica gust de mai multe ori, iar in final nu mai imi trebuie.
In ultima perioada am simtit o mare nevoie sa mananc alimente simple, necombinate necondimentate, ne ne ne....
Despre colegii mei va pot spune ca sunt oameni minunati. In fiecare zi imi povestesc despre schimbarile din viata lor de cand mananca o masa pe zi raw iar eu nu ma pot satura sa ii ascult, sa ii apreciez si sa ii incurajez.
Va mai incant ochii cu cateva poze din ultimele doua saptamani, luate aleatoriu.
Brocoli marinat cu sos hoisini si orez parfumat din pastarnac
Barcuta de ardei cu pate de seminte pe valuri de varza rosie
Tort din ciocolata alba cu cirese
Soldatei din masline cu rosii
"Stir fry" cu legume picanteMedalion din nuca si rosii cu ciuperci condimentate si alge marine usturoiate.
Raw pizza
Asa se mananca pizza raw!!
Popcorn din conopida langa o salata fresh
Prajitura cu morcov si crema de caju
"Gris" cu "lapte"
Zmuti tricolor ( spirulina, varza, banana si capsuni)
Raw pizza
Asa se mananca pizza raw!!
Popcorn din conopida langa o salata fresh
Prajitura cu morcov si crema de caju
"Gris" cu "lapte"
Zmuti tricolor ( spirulina, varza, banana si capsuni)
Rawmburger
Corina, felicitari din tot sufletul si pentru tine si pentru colegii tai, ma bucur ca sunt oameni deschisi la nou. Nu mai e un loc la firma? Din decembrie ma stabilesc in Brasov:-)
RăspundețiȘtergerefelicitari! e minunat ceea ce faci!
RăspundețiȘtergereHei!
RăspundețiȘtergereBaaaaiiiiiii, esti fantastica! E meserias ce faci si cat faci!
So much love!
Una :-)
Pozele sunt extraordinare!
RăspundețiȘtergereFelicitari...totul arata minunat, nici nu vreau sa ma gandesc cum gusta ca mor de pofta :)
RăspundețiȘtergereHei.. fetele... va multumesc.
RăspundețiȘtergereIn ordinea numerelor de pe tricouri :)))
@Alina, iti multumesc. Se face loc special la firma pentru tine numai daca promiti ca papi tot din farfurie :)))
@Delia, sunt de acord!. Este fantastic ceea ce fac si pun tot sufletul in hrana ce o prepar! Si dragoste.
@Una: hmm.. nu contenesc sa ma uimesc amintindu-mi cum iti citeam eu blogul zi de zi si visam cu ochii deschisi la bunataturile ce le prepari. Nu ma vedeam pregatind raw food pentru mine, daramite pentru 30 de oameni! Tot ce imi doresc se intampla (nu degeaba am vazut "the secret" de vreo 5 ori! ) Mucher love to you back :)) :X
@Natalia: Pozele ca poze.. da sa simtesti gustu!! Este delicios!
@Diana: Iti multumesc. Gusta bine.. da sa nu mori de pofta :)). Mai bine mergi in bucatarie si faci o papica raw buna!
Felicitari. Cineva face papa bun in Brasov. As da orice sa imi pregateasca si mie cineva macar o saptamana asa ceva.....De curand am descoperit blogul, acum il citesc din scoarta in scoarta, avem de invatat.
RăspundețiȘtergereIris
Iris, bine ai venit! Sper sa gasesti lucruri utile si musai sa le pui in practica! Iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Sper ca in curand sa pot face papa bun pentru toata lumea interesata din Brasov si nu numai!
RăspundețiȘtergereEsti absolut magica! Am pus link la blogul tau pe FB-ul meu.
RăspundețiȘtergereSalutari si patronilor firmei pentru curajul de a incerca un nou concept de alimentati pentru ei si pentru angajatii lor. Deja nu mai e un experiment la voi. E un stil de viata si un alt mod de abordare a legaturilor profesionale. Bravo!
Camelia Patrascanu
Camelia, iti multumesc din suflet! Sincer m-ai lasat fara cuvinte! :)) Si mi se intampla destul de rar in ultima vreme!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru share pe fb-ul tau si cuvintele frumoase! Patronii firmei unde pregatesc mancarea sunt oameni deosebiti, ce vad dincolo de o viata normala, monotona. Suntem o echipa de tineri, toti energici cu pofta de viata.
Te imbratisez!
Doamne ce mai salivez in fata pozelor si retetelor tale. Dar promit sa nu incerc nimic in bucataria mea pana cand nu voi pasi in restaurantul tau! Pentru ca il vei deschide, nu foarte tarziu, nu-i asa? Eu am rabdare si fac galerie pe margine. Va imbratisez din inima pe toti cei de acolo, cu farfuriile pline de raw-ul tau, Corina!
RăspundețiȘtergereCamelia Patrascanu
Cami, te vom astepta cu drag in poarta raw!
RăspundețiȘtergereBuna, Corina! Iti urmaresc blogul de ceva vreme si chiar e fantastic ceea ce faci! Atat tu, cat si patronii firmei meritati numai cuvinte de lauda! Sper ca din ce in ce mai multa lume sa va urmeze exemplul!
RăspundețiȘtergereEu de cateva luni tot incerc retete raw, iar de 2 luni a inceput sa devina un stil de viata. Nu mananc 100% raw, dar incerc ca cea mai mare parte din alimentatie sa fie cruda. Cred cu tarie ca asta e secretul pentru o viata frumoasa atat dpdv fizic, cat si psihic.
Acum... am o rugaminte mare, mare:) Peste o saptamana e ziua mea si ma gandesc la un meniu raw. Sper sa reusesc sa-i conving pe prieteni sa si manance, pt ca toti sunt carnivori:( Ma gandeam sa ii atrag cu sharawma, dar imi poti spune cam ce legume ai pus in ea? Le-ai marinat inainte? Oare pot sa le dau impresia ca mananca shaorma clasica? Daca marinez legumele cred ca e mai ok, nu? Ai pus un condiment special, ceva? Vreau sa fac si frigarui din legume marinate. Spune-mi, te rog, cum le marinezi. Incerc sa-mi dau seama din poza ce ai mai pus: ardei, ceapa, masline, broccoli, conopida... E interesant ca ciupercutele par facute pe gratar! Ai pus cumva si vinete, dovlecei?
Multumesc mult si scuze pentru comantariul atat de lung:) Sa ai o zi minunata!
Izabela
Buna Izabela.
RăspundețiȘtergereLa multi ani de pe acum.
In shaorma am pus asa:
varza tocata, morcovi taiati in fasii subtiri, castravete, ardei rosu, avocado. Am facut un sos din caju ( 200 gr) pus in apa cateva ore, apoi blenduit cu apa si adaugat rosii deshidratate (cateva bucati), ulei masline,sare, busuioc, zeama lamaie. Am pus lipia, apoi am pus vreo 2 linguri de salata de varza, si am asezat restul de legume de-a lungul. Apoi am pus sosul, am rulat shaorma si am servit imediat. Legumele nu au fost marinate.
Frigaruile sunt minunate. Fa cu ananas, ciuperci, ardei rosu gras, ceapa, masline. Brocoli si conopida pune buchete mai zdravene ca altfel nu stau pe bat. Vinete nu am pus. Dovlecel.. poti pune. Eu nu am pus. Marinata am facut asa: am pus legumele in castron si peste ele am turnat ulei de masline si sos de soia tamari. Pui ulei si sos cat sa "atingi" fiecare bucata de leguma din castron. Si le poti lasa in frigider o noapte. Apoi le infingi in betisoare. Spor la treburi, si daca mai ai intrebari, te rog sa nu eziti.
PS: Iubesc comentariile lungi.. Te pup.
Multumeeeesc! Cateva intrebari: sosul pt shaorma mi-ar ajunge pt 10 shaorme? Tu pt cate ai facut? Vreau sa stiu daca ar trebui sa pun mai mult caju sau mai putin. Si daca pot folosi rosii proaspete in loc de cele deshidratate.
RăspundețiȘtergereLa soldateii din masline, castraveti si rosii ai pus ceva intre jumatatile de rosii? Sau le-ai infipt pur si simplu pe o scobitoare si atat? Pare mult prea simplu pt cat de bine arata! :)
Si vreau sa-mi mai spui cand ai tu timp ce deshidrator, germinator, blender si storcator folosesti. Eu sunt la faza de documentare, vad ca deshidratorul Excalibur e cel mai laudat, dar si foarte scump... Pt sprouts suna bine un Easy Green, e foarte usor de folosit, tu ce ai?
Te pup si multumesc inca o data pt raspunsuri!
Izabela
Eu puneam cam 250 gr caju pt 30 de persoane.Deci tu pune 100 gr. (De e prea mult, il vei manca cu lingurita). Acopeream cu apa, puneam condimente si iesea minunatie de sos. Poti folosi rosii proaspete, dar cele deshidratate dau o aroma foarte buna ( de sos de rosii concentrat)Daca pui rosii proaspete ( vreo 2 grasane), cred ca e bine sa le pui mai intai pe ele in blender ( de preferat sa le dai pielita jos), faci suc, si apoi peste pui caju, busuioc, usturoi, sare, ulei de masline si lamaie. Ulei putintel, caci caju-ul este destul de gras. Si mixezi bine vreo 2 minute si ai un sos fabulos!
RăspundețiȘtergereLa soldatei am presarat peste jumatatile de rosii cherry niste fulgi de drojdie inactiva. Nimic mai mult. Lucrurile simple sunt cele mai frumoase si gustoase!
Eu am deshidrator excalibur, robot-blender phillips de 1000w, iar germinator nu am. Momentan cumpar de la naturisti germenii, dar o sa imi cumpar si eu un vas mic, special pentru germinat seminte ( ~ 23 de lei)