luni, 25 iulie 2011

Rosyllium


Iata o frumusete de trandafir ce este plin ochi de fibre prietenoase ce vor ajuta la curatarea intestinelor. Este frumos, sanatos si delicios pe deasupra!
A reiesit dintr-o joaca si dintr-o forma de silicon in forma de trandafir.
Ca ingrediente am folosit ce aveam prin bucatarie: 1 lingura de inghetata de cocos pe baza de caju, 1 lingura de inghetata de visine cu aceiasi baza, lapte de fistic, ulei de cocos si tarate de psyllium.
Dar merge bine si fara inghetata. Eu am folosit pentru gustul dulce si pentru efectul estetic ce il ofera petalelor.
In loc de inghetata puteti pune un amestec din:
2 linguri de ulei de cocos/palmier ( pentru ca ingheata in congelator si se intareste mintenas)
piure de fructe - cateva capsuni, visine, fragute, zmeura, afine, nectarine, caise, banane (proaspete sau decongelate) si blenduite sa se faca crema.
Amestecati piure-ul cu uleiul sa se omogenizeze bine. Este importanta ca fructele sa fie la temperatura camerei, ca uleiul sa nu se intareasca la contact.
Am uns forma cu piure-ul colorat si apoi am purces la urmatorul pas:

Lapte de fistic

Se prepara o budinca intr-un vas separat din:
Ingrediente:
150 ml lapte de fistic (hidratat 12 ore) - poate fi facut si din migdale, caju, seminte de susan, etc...
3 lingurite de tarate de psyllium
1 lingura de ulei de cocos
cateva bucatele de fistic taiate marunt
Preparare:
Intr-un castron mic am pus taratea de psyllium, apoi laptele, uleiul si bucatelele de fistic. Am amestecat usor pana totul s-a incorporat, am turnat apoi in forma de silicon si am dat la congelator. A doua zi am scos din congi forma, am scos trandafirul pe farfurie si l-am lasat la temperatura camerei cam 20 de minute inainte sa il mananc ( sa se dezghete)

Forma de trandafir am cumparat-o de la un chiosc de ziare, impreuna cu revista "Click in bucatarie". A costat 4.99 ron si forma are 6 trandafiri. Cautati la chioscuri si poate o gasiti!


Si-a pastrat forma perfect si a fost o incantare pentru privire si gust!

5 comentarii:

  1. Superb!
    Cand ai luat revista? Poate o mai gasesc.

    Toate retetele tale sunt minunate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Luana, revista e aparuta in luna iulie. Deci sunt foarte mari sanse sa o mai gasesti la chioscurile de ziare. Mai exista o varianta cu forme mai micute, de budinca. Si acelea sunt super de luat de gasesti! Nr urmator va avea niste forme din silicon pentru omleta, in forma de rata, fluturas parca, etc.. .. Deci cu ochii in patru!

    RăspundețiȘtergere
  3. Merci, chiar azi am fost la chiosc si am gasit-o pe cea cu forme de budinca, 4 forme de floare. Am crezut ca cea cu trandafiri e din numarul trecut si ca am pierdut-o dar o sa mai caut daca zici ca e tot din iulie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Azi am mai gasit un numar din revista cu trandafirii :)) I-am cumparat imediat, iar maine preparam reteta :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Iha.. ce norocoasa esti! Eu nu am mai gasit, dar na, imi ajung 6 trandafirasi! In locul laptelui de fistic, poti folosi lapte de migdale, caju sau susan. Dintre toate, cel de susan este preferatul meu, probabil din cauza ca nu este gras si gretos ca celelalte si are muuult calciu. Sau ca sa iti iasa si mai delicios trandafirul poti pune suc de fructe ( afine, caise, mere). Ai grija la psyllium - sa consumi mai multe lichide in ziua respectiva, sa nu ai vreo problema la burtica. In rest, nu are ce sa nu iasa! Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...