duminică, 25 septembrie 2011

Chocolate Parfait

Iubesc ciocolata...
La sala imi iau o bautura energizanta cu gust de ciocolata; acasa cand ma relaxez imi fac o ciocolata "calda" si atunci cand am musafiri de impresionat sau pur si simplu am pofta de ceva bun tare imi fac o budinca de ciocolata cu chia. Este o minunatie!

Acest parfait a fost facut pentru prietena mea, ce am invitat-o pe la mine cu ocazia zilei sale de nastere. Ia uitati ce bucuroasa este de asa frumushenie la pahar:

Dar sa trecem direct la ciocolata si sa vedem de ce avem nevoie.
Ingrediente:
250 ml lapte de migdale*
3 lingura seminte de chia
2 lingura cacao raw
2 lingura miere ( sau alt indulcitor raw)
1 lingurita pudra mesquite
1 lingurita extract de vanilie

*lapte de migdale:
se pun 10-12 migdale in apa la hidratat peste noapte. A doua zi se scurg, se pun in blender cu 250 ml apa si se mixeaza. Se strecoara prin sita/tifon/saculet si gata! Avem laptic proaspat si bun!
ps: merge cu lapte si din alte tipuri de nuci/susan. Sau o licoare facuta din 5 curmale cu 1 lingurita de cacao si 250 ml apa, toate blenduite bine de tot.

Preparare:
Laptele se pune in blender si se adauga cacao, miere, mesquite, vanilie. Se mixeaza bine. Se adauga semintele de chia si se mai blenduieste cateva secunde, cat sa le amestece bine. Se toarna in cupa de inghetata si se lasa la rece minim 3 ore ( cat sa se umfle chia in pene).
Eu am pregatit budinca cu o seara inainte si a stat in frigider peste noapte, timp berechet pentru rasfatul semintelor chia in laptele de migdale cu cacao. Am turnat apoi jumatate de compozitie in cupa de inghetata, apoi am pus un strat de fructe ( nectarine) si apoi am turnat restul de budinca. Am ornat cu fulgi de migdale, ananas, nectarine, fulgi de cocos si struguri. Si umbreluta!
Fu tare bun. Am papat amandoua tot. Si dupa juma de ora am mers cu randul la citit ziarul din baie... ca deh.. chia este zburdalnica!

10 comentarii:

  1. super bun tre' sa fie !...aaa..eu am inceput detox de 5 zile..totul e perfect..in afara de faptul ca mi-au iesit 3 cosuri enoormmeee...inspaimantatoare...si nu am de obicei !

    RăspundețiȘtergere
  2. Este clar coco.. detoxul a pornit la valeeeee! Cea mai rapida cale de a scoate afara ce e rau din corp, este prin piele (socotit cel mai mare organ de excretie). Deci, cosurile inspaimantatoare sunt in grafic. Se vor trece repede insa ;) Eu am avut un herpes taaaare urat.. si nu am avut asa ceva niciodata! O trecut insa si acum sunt super ok!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ziua mea e in martie .. suficient timp sa ne imprietenim ... nu? :)))
    Citind reteta ma gandeam cum ar fi fost cu datorade in loc de lapte.
    Oricum Corina, din toate blogurile pe care le "bantui" doar tu ai reusit sa ma provoci sa comentez. Si cele mai multe retete incercate(infidele recunosc :))) tot de aici sunt inspirate.
    :-*

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim, de imi spui si numele tau, ma declar prietena ta ( desi poate sunt si nu stiu) si cu prima ocazie ( fara sa fie chiar ziua ta) te cinstesc cu asa desert! Doua portii de doresti!
    Si ma bucur tare ca mi-ai scris! Acum ca ai facut-o.. te astept sa imi scrii mai des ;)
    :*:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Saliu Corina,

    Ma bucur ca te-am cunoscut la Potluck-ul raw din Racadau (la care din pacate nu am putut participa- bebele trebuia "dormitat"), dar sper ca la urmatoarea intalnire sa fim si noi acolo!Am si eu o intrebare: de unde ai gasit fulgi de migdale? Exista in Brasov sau de pe net? Danke si iti doresc o toamna cu zambete sufletesti, Ildiko

    RăspundețiȘtergere
  6. Am sa-l incerc maine dimineata, inainte de a pleca in delegatie...
    Pupici si multam pentru reteta.
    Cum a fost la concurs?
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  7. Nuuuu, nu doresc doua portii. Am de descoperit patratelele de pe abdomen. Nu de acoperit :)))

    Pupici. Annonima ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ildiko, ma bucur si eu ca ne-am cunoscut, chiar si asa in graba! Fulgii de migdale sunt luati de pe www.driedfruits.ro.

    Luciana, cu intarziere in raspundere la mesaj, te imbratisez cu mult drag! A fost minunat la concurs!

    Annonima, ciocolata cruda ajuta la descoperit patratelele de pe abdomen ( inainte de mers la sala, iti da muuulta energie pentru a face mai multe exercitii ca de obicei! ) Asa ca iaca-ta cum ciocolata face minuni la slabit!

    RăspundețiȘtergere
  9. Facut si placuuutttt, tare mult placut!
    Multam fain!
    Pupici ciocolatii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur draga me! Mai pregatesc o portie pentru niste prieteni, miercuri! Si una pentru mine in seara asta, ca tot mi-ai adus aminte :P
    Pupici primiti.. si returnati cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...