joi, 15 septembrie 2011

Easy Detox - in progress

Sunt intr-o situatie delicata si in acelasi timp, ma aflu intr-o dilema: cum pot scrie despre ceva urat si neplacut, intr-o maniera simpatica si amuzanta? Este putin cam greu, dar ma voi stradui!
Asa cum am scris, vreau sa va tin la curent cu procesul detox-ului meu, inceput acum o luna in urma. Simptomele nu s-au tinut departe si inca din prima saptamana am fost lovita de tot felul de simtaminte si stari sufletesti: dureri de cap, greata, mancarimi de piele, stari de botic..
In cele 30 de zile care au trecut, recunosc ca am sarit peste cateva dimineti fara tarate de psyllium si spirulina. Dar sa zicem ca cel putin 25 de zile am urmat procedeul ca la carte!
Scaunul, sa ii spunem mai frumos, a fost atent urmarit. M-am tot chinuit sa descopar ceva anormal. Ii drept ca uneori imi parea ca e altfel, dar ma gandeam ca e doar imaginatia mea!
Saptamana aceasta, (14 - 15 sept) timp de doua zile am plecat la vrancea, la parintii mei. Am fost la plimbare prin sat, mi-au aratat hectarele de pamant ce sunt ale noastre ( eh, m-am simtit un pic mai bogata decat de obicei :))) ) si m-am relaxat completamente. Am mancat rosii din gradina, struguri de toate culorile si m-am bucurat de oamenii prietenosi si calmi.
Natura este pretutindeni si este atat de prezenta in viata oamenilor de aici. Din natura se hranesc, de acolo se inspira, in natura se relaxeaza.. si uneori mai fac si altceva in natura! Oare va ganditi la ceea ce ma gandesc si eu? Oare?
Eeee.. da! La tara la mine, casa este facuta din chirpici. Conditiile sunt mai mult decat rudimentare. Dar asta imi place cel mai mult acolo! Exista curent, ii drept.. si de cativa ani in sat s-a introdus si apa curenta. De aici pana la construirea unei toalete ca la oras nu mai este mult. Dar pentru ca nu exista inca, si pentru ca de mica am o fobie de acele toalete facute de tarani in gradina ( efect de cutie, fara lumina, cu miros mai putin placut) de cate ori am simtit nevoia, am mers in gradina! Daaaa.. si asa am facut in in dimineata zilei de 14, dupa ce am calatorit 3 ore cu autobuzul. Am simtit nevoia, am mers repede in gradina! Si am purces! Si apoi m-am ridicat, am aruncat o privire si am chiuit! Am lasat in urma o maaare bucata din placa mucoida! Credeti-ma ca am probe solide sa o dovedeasca! Dar sunt doar pentru ochiul meu :)))
Am luat un bat si am inceput sa imi ghicesc trecutul! :)) Am gasit parti cu mucus, apoi parti unde era mai tare, sau de consistenta unei gogoloaie cu paie. Cam ciudat nu? Paie.. pfff..
Din cate am citit pe net, placa are mult mucus daca in alimentatia de zi cu zi sunt multe alimente procesate chimic. La mine nu era atat de mult. Nu atat cat se vede pe net in poze! Asta mai mult ca sigur din cauza alimentatiei raw din ultimul an si jumatate!
Pentru a se proteja de excesul de aciditate datorat stresului, alimentelor nesanatoase, abuzului de medicamente, parazitilor, bacteriilor patogene, organismul secreta mucus. Acest mucus este secretat inca de la varsta de 5-6 luni, cand primim hrana prelucrata termic, conservata, pasteurizata. Organismul trebuie sa se adapteze la hrana preparata si creeaza mucusul din mancarea insasi, folosindu-l ca pe un filtru de protectie. Cu cat consumam mai multa hrana prelucrata, cu atat organismul creeaza mai mult mucus pentru a se proteja. Si cu cat sunt mai periculoase substantele ingerate, cu atat se depune mai mult mucus. Excesul de mucus nu este deloc bun. Cu timpul, mucusul devine gros si greu, se intareste si ingreuneaza procesul digestiv. Se formeaza astfel placa mucoida care ingreuneaza digestia, asimilarea, drenajul limfatic, excretia. Sursa
Imi pare foarte ciudat sa scriu pe blogul meu cochet, treburi din acestea mai dirty. Dar asa cum in viata nu totul este perfect si roz, asa si eu simt ca este corect sa va redau viata asa cum este ea! Iar eliminarea placii mucoide a fost un lucru minunat!


Am mai eliminat cate putin si la urmatoarele mele vizite in natura :))) Dar ce bine si curata m-am simtit apoi! Iha!!
Voi continua sa iau tarate de psyllium dimineata! Eventual dupa 2 luni voi micsora doza la 1 lingurita. Dupa eliminarea placii mucoide, taratea de psyllium poate fi folosita ca metoda de intretinere, pentru impiedicarea refacerii placii mucoide.
Si gata.. nu mai zic nimic. Pentru alte detalii, va stau la dispozitie in privat, pe email!

17 comentarii:

  1. Poate suna ciudat, dar ce frumos :P! Ma bucur mult. Dupa ce am citit acum 2 saptamani postul tau despre detox am zis ca e cazul sa-l incerc si eu: psillyum pe stomacul gol, apoi un energy drink cu guarana si maca, iar la pranz un smoothie cu alge si iarba de grau. Din pacate nu am fost deloc consistenta, caci m-au lovit tot felul de pofte, insa postul tau ma incurajeaza sa continui.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce tare esti ! tarate i-au si eu , spirulina ma bate gandul de ceva vreme !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper sa nu devin prea stresanta.. dar ma risc :)
    Fetelor, voi intr-o zi obisnuita ce mancati? In ce cantitati? As fi curioasa.

    Eu nu sunt raw, nici macar veagana, dar m-ar tenta sa incerc pt inceput sa zicem vro 2 saptamani. Nu stiu cam cu ce sa incep, ce sa mananc. Adica ok, seminte, fructe, legume crude, dar voi pur si simplu mancati toata ziua morcovi si fructe? Sau va faceti in fiecare zi fel si fel de retete?

    As fi recunoscatoare daca imi oferiti mai multe informatii sa vad cam cum se desfasoara un meniu din viata voastra.

    Tnx >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Corina,

    Sunt curioasa sa te intreb de cat timp iei taratze si dupa ce perioada de timp ai inceput sa vezi efectele?
    Am inceput si eu un regim similar dar am doar o saptamana si inca nu pot spune ca am vazut ceva diferit.
    Mersi

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce fain de tine! Eu mai am de așteptat pana la un detox ca la carte, căci alaptez.

    RăspundețiȘtergere
  6. Monica, ce spui tu acolo este perfect! Poftele ma mai lovesc si pe mine, uneori le si tin piept :P Tine-te de program si rezultatele vor aparea garantat!

    Coco, foarte bine te bate gandul! Umbla la buzunar si cumpara, nu mai sta! Si da-i cu taratea in continuare!

    Andre, in prima parte a postarii mele de aici: http://corinabacalu.blogspot.com/2010/10/cel-mai-usor-mod-de-slabi-sanatos-da.html gasesti meniul meu pentru o zi. Acum mai fac cate o prajitura, le mai combin.. dar tot ce am scris acolo este baza! In viitorul apropiat voi incropi o postare cu un meniu recomandat zilnic.

    Cata, de l luna si cateva zile am inceput cura. Si la mine efectele au inceput imediat. Dar asta nu inseamna ca asa va fi la toata lumea. Fiecare organism reactioneaza diferit. ( varsta, stil de viata, alimentatie) Si intensitatea lor poate varia de la o persoana la alta!

    Inutz, toate la timpul lor. Oricum tu ai un stil de viata foarte sanatos. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Corina! A picat la tanc relatarea ta. Vreau si eu sa incep o cura cu lichide - sucuri, apa, ceai. Cred ca si psylium.
    Camelia Patrascanu

    RăspundețiȘtergere
  8. Cum a decurs pana la urma eliminarea placii ? Intr-o singura repriza ? sau au fost mai multe zile ? Simti vreo imbunatatire in ceea ce priveste asimilarea nutrientilor ?

    RăspundețiȘtergere
  9. daca iau tarate dimineata iar in timpul zilei mananc vegan am sanse sa elimin placa?sau tre sa tin post cu sucuri?

    RăspundețiȘtergere
  10. Daniel, prima data a iesit cea mai mare parte, apoi am mai eliminat mai putin, vreo 2 -3 zile. Nu pot sa scriu ca ma simt "curatata" si ma simt altfel ca inainte.. De cand sunt vegana sunt intr-o continua stare de bine, energie si bunastare.

    Dana.. eu nu am tinut post cu sucuri. Am mancat vegan crud.. si uneori chiar si gatit (la mama me). Eliminarea poate varia ca si timp intre o luna si 3 luni, in functie de alimentatia care o ai, de stil de viata, etc.. De iesit, cu siguranta va iesi ;)
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  11. corina, am si eu o cvasi problema, am senzatia ca aceste tarate creaza un fel de dependenta. adica, in zilele cand nu iau, apare constipatia.... ti s-a intamplat? mersi

    RăspundețiȘtergere
  12. Adriana.. in primul rand trebuie sa te gandesti la alimentatia ta zilnica.. apoi la taratea de psyllium. Taratea este un ajutor, nu o cale de a scapa de constipatie (definitiv).
    Ca la orice problema, trebuie tratata cauza si nu efectul.
    De consumi mancare nesanatoasa (desi ma indoiesc), e normal sa ai probleme de genu, caci nu ai aport suficient de fibre. Ceva nu se leaga. De consumi multe cruditati si apa, totul ar trebui sa functioneze perfect!

    Cand am devenit crudivora am inceput sa am scaun normal si frecvent ( eram f constipata inainte, mergeam la toaleta o data la 2 -3 zile). Si la inceputul raw nu consumam tarate de psyllium. Deci o data ce consumi multe cruditati, poti sa nu consumi in plus taratea. Tractul intestinal se va regla si nu vei mai avea probleme cu constipatia. Consuma 2 l de lichide pe zi. Eu nu am remarcat probleme atunci cand nu iau tarate. Am probleme doar daca mananc mancare gatita. :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. ah, eu nu mananc de departe asa de sanatos ca tine:( m-a atras ideea de detox. nu am apelat la tarate ca leac impotriva constipatiei, doar ca am observat ca asta se intampla:) dau dependenta. multam de raspuns:) si eu te pup

    RăspundețiȘtergere
  14. UFFF...ce m-am speriat in aceasta dimineata cand cred ca am eliminat o asemenea chestie...bleah! Arata ingrozitor. Eu nu am urmat o cura de detoxifiere pt colon bazata pe tarate sau alte chestii naturale gen ColonHelp etc. Pur si simplu am incercat sa tin o cura cu usturoi pe stomacul gol, (asta pt a ma ajuta sa slabesc putin) si surprizaaa!!!! Am eliminat o chestie urata, dupa care imediat am incercat sa ma informez pe internet. Am gasit argumente si pro si contra. Unul din articole este absolut contra. Cica nu este posibil sa elimini asa ceva. Culmea!!!! daca nu este posibil atunci eu ce am eliminat? Mai sunt si alte persoane care au eliminat "acea chestie urata ca matele de peste"? Va urez multa sanatate tuturor si poate se gaseste cineva sa explice mai amanuntit ce este acea chestie.Aveti aici un link care explica de ce nu este adevarat cu eliminarea placii de mucoid, oricum eu nu am inteles nimic si mai ales pt ca am vazut cu ochii mei ce am eliminat. http://www.despreboli.ro/boli-digestive/2010/placa-mucoida-placa-dentara-placa-eliminati-le-urgent-nu-tolerati-placarea/

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim, cei ce spun ca nu poti elimina asa ceva vin cu argumente ca tocmai substantele din colonhelp formeaza acea materie in colon ce este eliminata. Si tot acest lucru pentru reclama si a-si vinde produsul.
    Eu cred ca exista acea depunere in colon in urma dietei nesanatoase, lipsite de fibre (ce ne ajuta sa avem un intestin curat si sanatos). Fiecare este liber sa creada ceea ce doreste si sa faca ce il duce mintea.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...