duminică, 4 septembrie 2011

O gura de aer proaspat


Am fost sambata satul in Dambovicioara, jud Arges. Si nu vreau sa tin doar pentru mine ce am vazut si ce am simtit acolo!
Drumul din Bran pana acolo este de-a dreptul magic. Ai munti, vai si dealuri, case colorate si drumuri asfaltate :))) Acum esti la baza muntelui, acum esti in varful lui, cu o panorama de iti taie rasuflarea. Pentru cateva momente m-am imaginat zburand peste aceste dealuri colorate, cu iarba verde si capite de fan.. M-a cumprins un sentiment de bunastare cum rareori mi-a fost dat sa simtesc. Miros de iarba cosita, aer racoros ce parca trezea fiecare celula din corp sucuturand-o zdravan de toate cele rele, cantece de pasari, vacute pascand... De acest "tratament" am avut parte in scurta mea calatorie prin aceste fabuloase meleaguri romanesti.
Viata oamenilor de aici este atat de simpla. Se trezesc in zorii zilei si incep sa vada de gospodarie. Isi trimit vacile la pascut, cosesc iarba, merg cu oile. Femeile stau si fac de mancare si dereticesc prin casa si prin curte.
Acesti oameni sunt sanatosi, rumeni in obraji si cu zambet larg pana la urechi. Pentru ei viata inseamna o bucata de paine cu niste branza si rosii, mers pe dealuri la strans fan si grijit la animale. Muzica (populara) este o desfatare pentru urechile lor iar din cand in cand mai asculta cate o melodie ce le aduce aminte de vremea tineretii chiuind si dansand de mama focului.
Uneori tind sa ii invidiez pentru viata simpla ce o au, pentru bucuria de a avea ceva pe masa, pentru efortul fizic ce niciodata nu ii oboseste si dragostea lor pentru natura. Nu stiu daca as putea sa traiesc ACUM asa. Dar stiu ca mi-ar place sa incerc.. candva. Va recomand sa vizitati acest sat si imprejurimile sale. Sunt si pensiuni in zona unde va puteti caza. Cheile Dambovicioarei sunt un loc musai de vizitat. Va face sa va simtiti mici si neputinciosi in fata naturii, cu maretia si splendoarea ei!

Cu siguranta voi reveni aici!

2 comentarii:

  1. Corina draga mea draga, mi s-a taiat rasuflarea de atata spendoare, ce minunatii, iti multumesc mult!
    Sa stii ca si eu visez in aceeasi directie.....
    Te imbratisez cu drag!
    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  2. Mimi, iti multumesc. Am vrut neaparat sa impart aceste splendori cu voi, cu toata lumea.. Sa inchidem ochii pentru cateva clipe si sa ne transpunem in acele peisaje de vis! Parca simt si acum aerul curat, racoarea diminetii si soarele incalzind cu razele sale nasucul meu rece. :P
    Te imbratisez si eu cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...