miercuri, 21 septembrie 2011

Spicy Chocolate Affair


Cum sa nu te inspire natura? Ia uite ce ardei mi-a pus mama deoparte, primit din curtea matusii mele:
Parca este o mamica ce isi protejeaza puiul! Inca il am in frigider, si il voi pune la uscat pentru la iarna! De il puteam clona, imi faceam o pereche de cercei!

In urma cu ceva ani, am vazut doua filme romantice ce mi-au placut tare mult. Unul dintre el era cu penelope cruz unde ea gatea mancare si folosea foarte mult ardei iute, iar celalat era cu johnny depp si cu juliette binoche ce avea un magazin mic cu ciocolata ( cam ce as vrea sa am si eu candva, dar in varianta cruda) Si uite asa m-am gandit eu sa combin cele doua filme si sa o combin pe penelope cu johnny, si sa fac o ciocolata picanta! Muahahaa...

Ingrediente:
50 gr lichior de cacao ( merge si unt de cacao)
2 - 3 linguri de miere
1 lingura extract de vanilie
2 linguri ulei de cocos
1 lingurita rasa de chilli
3 lingurite de cacao cruda

Preparare:
Am pus bucata tare de lichior de cacao ( care este o pasta din boabele de cacao maruntite si grasimea ce le contin) in deshidrator si am lasat-o sa se topeasca. Consistenta era deja de crema de ciocolata, dar foarte amara. Am adaugat apoi mierea, vanilia, uleiul de cocos, cacao si chilli si am amestecat cu lingurita in castronel pana cand toate s-au omogenizat. Am turnat intr-o forma de gheata de silicon si am dat la congelator pana cand s-a intarit.

Ciocolata a iesit super buna. Este cremoasa, intensa la gust, se topeste in gura.... si dupa ce o inghiti, iti ramane asemenea unei amintiri frumoase si pasionale aroma de chilli, piscand usor... Este o nebunie!

12 comentarii:

  1. Ciocolata cu chilli e cea mai buna cico ce am mancat-o vreodata. Indiferent de marca :))
    Acum n-am lichiorul :( dar vine el ...
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va veni si lichiorul.. si in lipsa lui poti folosi untul de cacao cu succes. Si mie imi plac tare mult aceste bomboane. Si pentru ca sunt dulci si concentrate la gust nu poti manca mai mult de una! Minunat!
    Pupici back!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dulci spui ... Inseamna ca voi incerca cu mai putina miere si mai multa cacao. Prefer ciocolata mai amara. Si poate voi manca ... mai mult de una odata :))
    Pupici. Proaspeti si dulci :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. :))))) Imi pare corect sa mananci mai multe bomboane de nu le faci prea dulci. Da ce sa ma fac eu daca imi place gustul dulce? :P Ma multumesc cu una!

    RăspundețiȘtergere
  5. Care-i secretul ca ies asa frumoase? Ungi forma cu ceva? Sau e importanta forma formei ....
    Le-am tavalit prin cacao si nu s-a bagat de seama ca au fost mai imperfecte ... :)))
    N

    RăspundețiȘtergere
  6. Am folosit o forma de silicon. Este foarte moale, si practic porti intoarce forma de steluta invers ( de o impingi cu degetul afara). Si acest lucru ajuta enorm. De forma este mai tare este posibil ca atunci cand scoti bomboana sa iasa afara cu mici imperfectiuni. Am auzit ca se poate unge forma cu ulei de masline, dar mi-e teama ca influenteaza gustul bomboanelor. Nu am incercat totusi asa sa vad.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. despre uleiul de masline se stie (se spune) ca nu modifica gustul. Si de dragul experimentului :))) voi incerca uleiul de palmier si apoi daca va fi cazul... "temperarea" ciocolatei... Teoretic stiu ca exista dar nu stiu detalii despre procedeu.
    Buni pupicii. Mai vreau. :)))
    N

    RăspundețiȘtergere
  8. aaa.... bun si spicy veggies sn
    l-am probat aseara
    N :-*

    RăspundețiȘtergere
  9. Inca doua duzine cu duzini de pupici catre N. Impachetati cu funditza rawz.
    Bun si spicy veggies. Perfect de acord!
    :*

    RăspundețiȘtergere
  10. Cori,
    am facut si eu ciocolata ta! A iesit foarte buna, numai ca mi se intampla un fenomen: uleiul de cocos/cacao se aduna sus si ramane alb, iar partea de jos isi pastreaza culoarea maronie.
    E drept: nu am avut lichior si am folosit unt de cocos, iar in loc de cacao crud am folosit pudra de roscove. Oare ce ar trebui sa fac sa nu se mai intample asta? E frumoasa si bicolora, da' parca nu-i acelasi lucru!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E ciudat ca imi spui asta.. deoarece cel putin o persoana mi-a scris ca a patit acelasi lucru. Nu imi explic de ce se intampla asta. Ii drept ca eu le-am facut o data cu lichior de cacao ( unde cacao este amestecat cu unt si nu se separa neam)si cum scrie mai sus.. iar o data le-am facut cu unt de cacao si pudra de roscove ( la o nunta unde nu s-a dorit folosirea pudrei de cacao). Dar nici atunci nu s-au separat si bomboanele au iesit uniforme si inchise la culoare. La gust nu mi-au placut, caci erau doar cu roscove. Incearca cu unt de cacao. Il incalzesti la bain marie, pui pudra de cacao, mierea si chilli, amesteci continuu ( poti lasa castronelul pe un ibric cu apa fierbinte, ca untul sa nu se intareasca deloc). Cand totul este omogenizat, torni in forme si bagi repede in congelator. Ii musai sa iasa! Te pupicesc!

      Ștergere
  11. E clar. Procedeul folosit de mine a fost identic cu ceea ce tocmai ai descris tu - inseamna ca ingredientele sunt de vina. Banuiesc pudra de roscove. Asta e a doua oara cand fac: prima oara nu s-a separat atat de tare, insa am pus o gramada de pudra de roscove si nu mi-a placut la gust, ca devenise prea amaruie. Asa ca de data asta am pus doar o lingurita, a fost nemaipomenita la gust, dar separarea aia... m-a omorat. Azi dimineata le-am scos de tot din forme si... dezastru: partea de sus (cu unt de cacao si cocos) tare alba si tzapana, iar partea de jos, unde se ingramadise pudra si era maro, a iesit moale ca... o budinca. O sa le scobesc si tot o sa le mananc pe toate, dar odata si odata vreau sa-mi iasa si mie ca ale tale!
    Muah! :*

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...