marți, 6 decembrie 2011

Noi aventuri

Ei dragii mei, ma simt mai ceva ca acasa aici, pe bloguletz. Si vreau sa va impartasesc si bune, si nebune. Caci rele - nu prea avem in lumea hranei vii. In ultima vreme o groaza de lucruri fantastice mi s-au intamplat. Vreau sa vi le impartasesc nu pentru a ma fali sau lauda, ci pentru a va da curaj si pentru a realiza voi insiva ca atunci cand va doriti ceva cu adevarat, nimic nu va sta in cale!
Am intalnit o persoana minunata, pasionata de stilul Rockabilly. Pentru ca suntem amandoua brasovence, ne-am intalnit intr-o seara si am vorbit una alta. Totul s-a concretizat intr-un interviu, ce va invit sa il cititi aici.

In urma cu 1 luna jumatate am fost invitata la o emisiune tv sa vorbesc despre viata mea, despre alimentatia raw. In cadrul aceleasi emisiuni am fost invitata sa prepar ceva rapid, gustos si sanatos, fara foc. De atunci am ramas acolo, prezentand o mica rubrica culinara la fiecare editie. Cei din Brasov ma pot urmari in fiecare duminica, incepand de la ora 17, la emisiunea "de duminica, cu nora" pe canalul mix 2. ( voi cere inregistrarile, si cu permisiunea lor, le voi posta aici, pe blog).

Mai apoi am fost sunata de o buna prietena si intrebata daca nu vreau sa vorbesc oamenilor in cadrul evenimentului Eleven ( 11 speackeri, 11 orase). Am acceptat fara sa stau pe ganduri. Si iata-ma in 11.11.11 in fata a 111 oameni, incercand sa sintetizez experienta mea cu hrana vie in 11 minute. Cam greu, recunosc. A fost o experienta minunata si am avut onoarea de a sta alaturi de oameni foarte importanti din mediul de afaceri brasovean, dar si oameni talentati, chiar geniali, ce au invatat din greselile lor si au ajuns sa cunoasca succesul pe toate planurile. Printre altele am realizat ca nu sunt o persoana potrivita pentru a vorbi, ci mai degraba pentru a trece la actiune.
La sfarsitul lunii noiembrie am avut ocazia de a prepara dulciuri raw pentru 120 de nuntasi. Impreuna cu tortul miresei. Am plecat in capitala cu cateva zile inainte pentru a incepe pregatirile. A fost destul de greu, mai ales ca nu am avut mereu alaturi persoane sa ma ajute, dar, asa cum se intampla si in filme, in final totul a fost un succes. A fost o aventura, deoarece este foarte greu sa te descurci intr-un mediu strain, cu ustensile straine.. Dar am biruit!

Tarte cu fructe, stelute picante, tiramisu, budinca de chia, rawfaello, bobo cu ovaz, nuci cu crema mentolata si o felie din tortul miresei:
Ma repet spunandu-va ca niciodata nu m-as fi gandit ca toate aceste lucruri mi se vor intampla tocmai mie! Ma simt ca intr-o avalansa.. Am pornit ca un bulgaras mic, alb.. ce se rostogoleste la vale.. si se rostogoleste... se rostogoleste..... devenind mai mare, mai puternic, mai perfect.... Si continui sa ma rostogolesc... Si nu vreau sa ma opresc... Cu toate acestea, "nucleul" ramane neschimbat. Voi ramane cu sufletul la fel, cu dragostea si cu dorinta de a darui mereu inzecit din ceea ce primesc!

13 comentarii:

  1. Te felicit si te imbratisez din tot sufletul! Cuvintele tale sunt, intr-adevar, incurajatoare si aseaza oricui zambetul pe buze. Ceea ce faci tu acolo e arta pura.. si sanatate pura, evident :).

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca te-as chema si eu o data de ziua mea sa-mi gatesti. 8->

    RăspundețiȘtergere
  3. Este minunat ce faci!
    Putini oameni au o asa putere de munca, ambitie si pasiune pentru lucrurile in care cred! Sunt putini cei care cred pana la capat.
    Vorbesc despre tine si creatiile tale culinare intotdeauna la superlativ, pentru ca de la intalnirea noastra lumea ta m-a fascinat pe viata.
    Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti o inspirate in fiecare clipa, prin tot ce creezi. Primesti atat de inocent toate incercarile si testele pe care ti le aduce viata... Nici nu stii de ce iti sunt acum atat de utile. Dar vei vedea curand! Cand mai simt uneori mici tentatii ne-raw, intru pe blogul tau si pe pozele tale de pe FB si imi trece. Chiar daca hrana mea cruda nu arata ca a ta eu imi imaginez ca manac ceva bun si aratos ca la tine. Si ma pregatesc pentru momentul cand voi intra in restaurantul tau. Acum in Bucuresti sunt 2 restaurante raw. E loc si de al treilea. La noi in Mallul din Militari. :)
    Camelia Patrascanu

    RăspundețiȘtergere
  5. zahra, cheama-ma! Eu voi veni.
    Ana, iti multumesc tare mult. Si eu te admir pentru pasiunea ce o ai si imi esti tare draga!

    Camelia, te imbratisez cu drag si iti multumesc pentru toate cuvintele frumoase! Ma bucur ca iti sunt sprijin atunci cand ai tentatii culinare nesanatoase! Hrana vie este buna, este frumoasa, fie ea ornata ori ba! Important este ca ne face sanatosi, frumosi, mai buni la suflet!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand mai faci asa "nazbatii" anunta-ma si pe mine. Ma refer la meniul de nunta. As vrea taaare mult sa te filmam in actiune. Eu lucrez la o emisiune de sanatate care va fi difuzata incepand de anul viitor, cand va fi lansat un nou post de televiziune. Aveam in minte subiectul asta de mult, mult timp, dar n-am gasit pe nimeni care sa faca tort de nunta raw. Si cu siguranta la nunta mea te vreau!

    RăspundețiȘtergere
  7. Izabela, iti multumesc mult! Te anunt cand mai fac asa nazbatii! Sa imi trimiti rogu-te un email, sa te pot gasi mai usor cand va fi cazul!
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce idee minunata pentru nunta! Rogu-te, poti sa dai o estimare pentru pret ingrediente, manopera, transport si cazare? Ar fi f fain un bufet raw la o nunta, in loc de fructe si etc :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Roxana, iti pot da mai multe detalii in privat. Eu insa nu cred ca voi mai merge la o nunta sa prepar dulciuri raw prea curand! :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Auch, abia acum am citit ca tu de fapt ai pregatit dulciurile din poza pentru o nunta. Ma gandeam ca erau pentru prezentare. Corina, daca vreodata ai nevoie de ajutor de bucatar, iti deschizi vreun restaurant raw, sa ma chemi :)). Serios, asta e unul dintre dorintele mele mari, sa fac un curs de bucatareala. Cum la noi nu's decat chestii care implica carne, mai greu, dar nu se stie niciodata. Oricum, ma fascineaza cu cata grija aranjezi totul. Bravaa, oleee, oleee!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari pentru ceea ce faci! Sper sa ajung pe la Brasov intr-o buna zi...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...