sâmbătă, 17 decembrie 2011

Workshop roz cu bulinute mov


Dap! A fost un workshop rawz.. cu fetite de la 3 la 11 ani! Adica mai exact 4 fetite si un baiet. A fost foarte fun si sunt sigura ca vor tine minte aceasta petrecere la care au invatat ceva nou mult timp de acum incolo.
Mai pe larg...
M-am oferit sa fac un tort mic, pentru aniversarea fetitei unor foarte buni prieteni. Am intrebat ce prefera sarbatorita si mi s-a spus direct: ciocolata! Ok.. ciocolata.. la 3 ani... nush.. da am eu ceva in suflet ce nu prea e de acord cu ciocolata data celor mici. Dar, sa nu dezamagesc completamente pe cea mica ( adica Ocşana, cum isi zice ea, si Roxana cum ii zic ceilalti) am facut un mic compromis. Minor zic eu. Am pus de un blat mov, cu o crema de ciocolata (destul de "diluata") si peste ciocolata un strat generos de vanilie roz. Dap.. vanilie roz... spre deliciul fetitelor invitate si intristarea baietului! :)
Ca si reteta va spun pe scurt: blat facut din migdale, curmale si afine. Crema de cioco cu caju, cacao, lucuma, putina miere si crema roz - caju, lucuma, agave si praf de sfecla rosie, cu afine intregi ascunse in crema. Plus unt de cocos si cacao pentru intarirea cremelor la rece.

De cu o seara inainte mi-a venit minunata idee de a organiza un workshop cu cei mici, ca petrecerea sa fie cat mai distractiva. Si pentru ca recunosc, tortul nu a iesit prea dulce ( m-am gandit la tatic ce are diabet), am zis sa ii invat pe copii sa faca un sirop de ciocolata. Si apoi sa le dau la fiecare felia taiata sa si-o orneze dupa pofta inimii cu cateva ingrediente. Ha!

Inainte de a aduce tortul am scos cate o cescuta in care am pus cate 1 lingura cu miere. Am chemat copilasii la masa, si le-am pus la fiecare in cescuta cate 1 lingurita cu pulbere magica de ciocolata ( in vine in minte Alice Lopez, cu felul ei simpatic de a povesti treburi cu zane fermecate - caci ma simteam pe post de zână şefă cu zânuţe şi zân mic alaturea :))) Si gata cu diacriticele!
Bun. I-am pus pe toti sa invarta bine in cescuta pana obtin un sirop de ciocolata. Totul a fost un succes!
Am purces la aducerea tortului, in care au fost puse 3 lumanarele mici.. am cantat la multi ani, sarbatorita a suflat si apoi am feliat tortul in 8 si am dat la fiecare in farfurie portia neornata.
Le-am pus in centrul mesei asa: merisoare, papaya, stafide, goji, fulgi de migdale si de cocos.
Fiecare si-a pus sirop de ciocolata pe felia de tort, apoi a adaugat dupa pofta inimii din ingredientele de mai sus. Evident.. felia mea a fost cea mai urata dintre toate! Copilasii au ornat feliile minunat! Dulce copilarie!
A fost super distractiv si mi-a placut la nebunie! Mai vreaaaauuu!! Sau pâng! :P
Pozici:

8 comentarii:

  1. Ce frumos! Cred ca v-ati distrat de minune. Bravo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti adorabila!! :))
    Camelia P.

    RăspundețiȘtergere
  3. Corina, esti one man show, te chem la ziua baietelului meu la anu :)
    Multe felicitari, cred ca a fost o experienta deosebita si pentru beneficiarii tortului si pentru tine :)

    Flory

    RăspundețiȘtergere
  4. Corina, tot cautam siteuri de unde sa comand (nu neaparat rawz..) si am vazut ca recomandai driedfruits.ro. Am vazut ca ei scriu ca "Preturile de pe site nu contin TVA". Cum aflu valoarea totala de plata, cu tot cu TVA? Atunci cand plasez comanda sau la posta, sa fac infarct?:D Mi se pare putin ciudat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Roxana, la finalul comenzii ai pretul total cu tot cu TVA. Inainte sa finalizezi si sa trimiti comanda, de iti pare suma prea mare poti sa te intorci si sa vezi ce tai de pe lista.
    Ca si socoteala.. poti proceda asa: sa zicem ca suma fara TVA este de 100 lei. Tastezi
    100+24%= 124. Si asa afli suma cu tot cu tva.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Flory.. iti multumesc! Ma pun pe mesterit tort albastru pentru baietei! :))))
    Baietelul invitat la aniversarea fetitelor a refuzat sa manance tort, caci era roz.. Deci.. musai sa evitam aceste situatii pe viitor :)))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...