duminică, 19 februarie 2012

Ustensile necesare in bucataria raw




Intrebare intrebatoare:P

In urma nasterii in cursul anului trecut a unei minunatii de baiat am ramas la frumoasa greutate de 69 de kg. Sunt fascinata de povestea ta de slabit si as vrea sa te rog sa-mi spui si mie mai multe detalii despre modul asta de viata ce iti da energie si vitalitate.

Imi doresc enorm slabesc si eu la fel ca si tine si te-as ruga sa-mi spui de ce dotari sau de ce anume am nevoie sa incep sau ce secrete :-) ar fi pentru a reusi, mai ales ca anul asta implinesc 30 de ani si tare mi-as face cadou un corp de care sa fiu mandra.

Raspuns:

Felicitari pentru minunatia de baietzel! Sa iti traiasca, sa fie sanatos, si sa va bucurati de el! Despre slabit.. ar trebui sa iti scriu vreo 100 de emailuri.. sunt foarte multe de povestit. Ca sa fiu cat mai scurta, reteta este simpla: adopta hrana vie in viata ta, intr-un procent cat mai mare. Iti va oferi pe langa acel corp armonios si frumos, o energie care sunt sigura ca iti este de mare folos, acum cu bebe duracell ( din cate am vazut, de la 1 an tre sa te tii bine dupa ei :)))

Ca si aparate ai nevoie in primul rand de un blender. Cu el poti face smoothie. Adica sucuri din frunze verzi cu fructe. Citeste pe blog postarile mele de la categoria "Cum am slabit" si vei gasi mai multe detalii. Apoi ai nevoie de un robot de bucatarie. Si daca tot vrei sa faci o investitie buna, cumpara un robot mai bunicel, de 1000 W ce are si blender si robot incorporat. Pentru inceput, este mai mult decat perfect acest robot: phillips 7774.


Daca vrei sa avansezi si sa incerci tot felul de painici, clatite si produse deshidratate, este bine sa iti cumperi un deshidrator. Nu este nevoie sa iti iei unul foarte scump cand poti gasi si variante mai ieftine.

Editare ulterioara: in urma unei cautari rapide de Excalibur pe Ebay, iata ce am gasit:

Click-ul pe poza va va duce la adresa URL a site-ului de unde puteti comanda excaliburul. Isnt it wonderfull?

(Revenim in redactie si continuam cu stirile:P )
Ca sa slabesti, renunta (cel putin pana cand ajungi la greutatea visata) la orice produs de origine animala. Daca alaptezi, nu iti fa griji, bebele va avea doar de castigat. Si daca alaptezi, nu trece direct la dieta 100% deoarece corpul tau va incepe sa se detoxifice, si va elimina toxine pe unde apuca. E posibil astfel sa ii dai si il laptele cu care il hranesti. Daca nu mai papa lapte de la tine, atunci poti trece 100% pe dieta raw.
Pentru a evita simptomele neplacute ale detoxului ( dureri de cap, ameteli, stari de greata, transpiratie, etc. etc.) iti recomand sa consumi spirulina. Am scris despre ea pe blog si am scris si cum o beau eu, caci e tare puturoasa de felul ei!
Sunt sigura ca de adopti acest stil de viata, frumoasa varsta de 30 de ani te va gasi asa cum iti doresti tu! Supla, frumoasa si increzatoare in tine!


Email 2:
(...............)
Intrebare: Tu ce faceai cand iti venea foame si pofta de una alta ?

Raspuns: Cand imi era foame.. mancam. Aveam mereu la mine fructe spalate si sterse cu un servetel, si pungute cu migdale hidratate. De pofte am scapat relativ repede. Stiu ca o data mi-a fost foarte pofta de placinta cu mere ( la restaurantul unde lucram tocmai se facea asa minunatie, si tot restaurantul mirosea a mere si scortisoara). Am rezistat eroic, si primul lucru care l-am facut cand am ajuns acasa a fost sa curat 2 mere, sa le dau prin razatoare si sa pun scortisoara pe ele. Si am mancat tot. Si m-am ghiftuit bine, si mi-o trecut si pofta de placinta cu mere!
Incetinel, aceste "pofte" vor renunta la tine, si vei vedea ca incepi sa vezi mancarea cu altii ochi. Vei cauta doar mancarea ce iti hraneste corpul si mintea. Mancare sanatoasa. ;)

11 comentarii:

  1. Esti o dulce Corina .
    Ma bucur cind dai si lte variante aparaturii folosite la prepararea retetelor Row.
    Orice sfat venit din partea ta este bine venit .Ma bucur ca te gindesti si la buagetul celorlalti .Sub nici o forma sa nu faci reclama aparatelor performante sau profesionale ,altfel vizitatori tai tind sa creada ca faci reclama voita.FELICITARI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Alternative sunt intotdeauna pentru fiecare buzunar! Este insa important sa gasim un produs bun - pe termen lung investitia ce pare mai mare la inceput va fi mult mai mica in final( aparatele ieftine se strica usor si trebuiesc inlocuite des)
      Te imbratisez!

      Ștergere
  2. Intrebare: ce te faci cand trebuie sa gatesti pentru ceilalti membri ai familiei tot felul de bunataturi ne-raw si faci asta tot la doua zile? Ce faci cand ai in frigider tot felul de lucruri nu tocmai sanatoase? Stii..."Il vede azi, il vede mani'/Astfel dorinta-i gata"...
    Altceva: am pe la "Cum sa mancam corect?" un comentariu. Daca si cand ai timp...
    Multumesc! O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lucca, sincer.. imi e greu sa iti raspund la aceasta intrebare deoarece eu nu gatesc in casa decat cate o supa de legume pentru iubi meu care fiind vegetariana, mai mananc si eu din ea.
      O solutie ar fi sa nu mai tii in frigider lucruri nesanatoase. Sau cel putin sa incepi sa nu le mai cumperi. Si sa pui in frigider alimente sanatoase! Si cu gatitul.. nu am copii dar asta nu ma impiedica sa te sfatuiesc sa gatesti cat mai sanatos si pentru ei ( inclusiv hrana cruda facuta in asa fel sa arate ca si cum ar fi gatita - ca la gust, sigur e buna). As putea sa spun chiar ca ne-raw.. nu prea le poti numi bunataturi nu? :P:P
      Caut mesajul la postarea de care ai scris si iti raspund si acolo!
      pupici!

      Ștergere
  3. Iti multumesc foarte mult pentru ambele raspunsuri. O zi insorita!

    RăspundețiȘtergere
  4. corina, tu ce deshidrator ne-ai recomanda pentru inceput...si la un pret rezonabil?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru inceput iti recomand caloriferul! Este gratuit si este in sezon.

      Cat mai tine frigul afara ii prilej bun sa incepi sa strangi banuti si sa iti comanzi de pe net un excalibur de care iti doreste sufletelul tau. Ai mai sus link-uri directe catre paginele cu deshidratorul minunat.

      Despre alte deshidratoare mai ieftine, stiu doar ca exista, insa nu le cunosc, nu le-am folosit.. nu le cunosc performantele. Cauta pe google Exidri. Este posibil sa fie mai ieftin. Dar nu cred ca este o diferenta imensa la pret intre el si Excalibur.

      Ștergere
  5. Buna ,
    Am descoperit blogul tau,si sunt foarte incantata.
    Incerc sa ma abonez pe email,dar imi da o pagina de eroare.

    Am cateva intrebari, sunt la inceput cu stilul asta de viata si alimentatie,despre care stiam toata teoria, bla,bla ,bla dar niciodata nu am aplicat-o la mine :)
    Acum insa ,a venit timpul cred, nu doar din motive medicale,dar si de intrebari mai deep cred...
    Mi-a placut postarea ta in care te hotarai sa fii o bunicuta sexy si in verva ,super.

    Anyways, am cateva intrebari.
    Ce Chlorella si Spirulina iei?Eu m-am tot uitat pe net sa cumpar,si nu prea sunt lamurita exact cat de bio sunt sau bune.
    Am inceput deocamdata cu extract de orz verde.
    Crezi ca exagerez daca il combin si cu mixul de chlorella si spirulina?


    mananci Tofu?
    Care este nefermentat?Cel moale, nu?Am gasit niste produse, INEDIT se cheama.Ai testat?

    Mananci si germeni de soia?

    Merci frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult!
      Chlorella si spirulina iau de la un magazin naturist. Probabil de la EverTrust. LTD. Nu stiu cat de bio si organice sunt, dar eu cred in puterea lor, asa ca nu mai imi bat capul sa aflu cat de pure sunt. Nu e nici o problema daca iei si pudra de orz impreuna cu ele. Orzul este si el o minune a naturii. Tofu nu mananc ca nu imi place. Imi place insa branzica din migdale. Nici germenii nu ii suport. Prefer lastarii de floarea soarelui!
      Te imbratisez si iti multumesc pentru cuvintele frumoase!

      Ștergere
  6. Buna ziua ! Va rog spuneti-mi la ce temperatura si la cate ore trebuie reglat deshidratorul pentru painicile din hrisca ?Am intrat de curand in posesia unui deshidrator Excalibur 5 si am trait deja un fiasco incercand sa deshidratez rosii (10 ore la 40 de grade C.) apoi... a trebuit sa le arunc.Daca puteti recomandati-mi un manual/instructiuni/retete in romaneste pentru deshidrator.Va multumesc pentru minunatele retete ,dar mai ales pentru faptul ca impartasiti cunostintele acumulate (zic eu , nu foarte usor) celor interesati sa se hraneasca sanatos .Cu stima si respect,Ion Panduru ,"tanar"debutant raw-vegan (desi am 60 de ani) de putin timp( am depasit un an de cand am devenit vegetarian convins) si imi place sa ma mandresc cu acest fapt,ori de cate ori am ocazia .

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...