marți, 21 august 2012

Impresii si rezultate ale detoxifierii



Asadar, ma simt fantastic! Ii drept, ca as fi vrut sa continui aceasta cura 30 de zile, dar socoteala de acasa nu iese intotdeauna cu cea din targ. De ce nu continui? Pentru ca a inceput sa imi fie foame.. si pentru ca in cateva zile voi merge la mare, in concediu. As fi putut sa iau storcatorul de fructe dupa mine si sa imi fac mereu sucuri, dar am zis ca nu e cazul sa exagerez. Plus ca nu intotdeauna m-am simtit perfect si in stare buna de functionare, asadar nu vreau ca in concediu sa am stari de lesin, greata si ameteli. Bun...
   Acum insa vreau sa va vorbesc de toata aceasta perioada de 15 zile in care am consumat doar sucuri naturale si apa plata.
   Prima saptamana o gasiti detaliata in explicatii in postarea trecuta. Voi continua cu saptamana a  doua. Recunosc, nu a fost usor. Chiar a fost mai dificila decat prima saptamana. Am tinut un "jurnal" pe facebook, asa ca ma voi folosi de informatiile de acolo pentru a le reda si aici. Sa recapitulam:

Ziua 8: A fost o zi mohorata si am fost adormita in marea parte a zilei. La restaurant a fost racoare, si cum temperatura corpului este mai scazuta in timpul unui detox, am mers acasa sa ma incalzesc. Nu am avut deloc senzatia de foame. Am baut 1 l suc de portocale cu gref, jumate litru de suc de mar cu putin avocado si apa plata. Nu ar fi trebuit sa pun avocado in suc, dar nu m-am putut abtine. L-am savurat cu toata fiinta mea.

Ziua 9. Dimineata, precum si cu o seara inainte mi-a scazut tensiunea ( mi-a dat ceva batai de cap tensiunea in aceasta perioada) si am avut o stare de tremurici. Am citit in carti ca este un simptom des intalnit in detoxifiere. De dimineata mi-am facut un shake energizant si cu avant am plecat la sala. Acolo am avut surpriza ca organismul meu sa cedeze si sa zica "stai asa.. pai de unde crezi ca mai am energie sa fac si sport?". M-a luat o stare de ameteala, lesin si m-am oprit. Am facut insa multe poze la baieti. Am invatat astazi asadar ca este foarte gresit ca in timpul unui post sa facem exercitii grele. Se recomanda insa plimbari usoare, yoga si probabil un pic de balaceala in apa. Starea mea in general a fost ok. Am consumat sucuri de mere, portocale si apa. Mi-a fost in continuare putin frig, asa ca m-am echipat mai bine. Am inceput sa fac in fiecare zi clisma. Ii drept ca pana acum am facut mai rar. Am avut usoare dureri in partea stanga, sub coaste. Banuiesc a fi intestinul gros.

Ziua 10. Am dormit bine, pana pe la vreo zece fara ceva.  Am avut usoare dureri tot ca si ieri, dar nu cat sa ma deranjeze. Astazi am fost in Rasnov, intr-o tabara si am tinut un atelier cu 10 copilasi. Au facut salata si budinca de ciocolata. Am avut la mine suc de mere, de portocale si apa. Devine putin mai greu sa rezist in fata mancarii. Nu am cedat, dar probabil am baut mai mult suc decat as fi baut in mod normal de stateam acasa. Copii au fost tare simpatici. Puteti citi mai multe aici. Spre seara m-am intors la restaurant, si mai apoi acasa. Am facut o clisma cu apa si lamaie. Durerile au presistat in partea stanga, sub coaste. 

Ziua 11Dimineata mi-am curatat limba. Dap. Aceasta procedura am facut-o in fiecare zi si va recomand sa o faceti si voi, chiar de tineti detox sau nu. O sa vedeti cum un lucru atat de marunt va face sa va simtiti extraordinar. In cursul zilei am fost putintel balonata. Probabil sunt gaze. Cineva mi-a scris ca este normal ( sucurile intra in reactie cu substantele toxice ce sunt eliminate de stomac si intestine si fermenteaza, si vor disparea dupa prima masa bogata in fibre). Astazi, desi nu ar fi trebuit, am mers la sala. Am mers cu gandul sa lucrez foarte usor, in limita puterilor mele. Spre surprinderea mea, a mers excelent! Am facut stretching, abdomene, fandari, flotari, genoflexiuni si TRX-uri. Am baut inainte de sala suc de portocale cu o lingurita intreaga de guarana. In mod normal, as fi fost avion de la atata energie! :)))) Am slabit putin, si ma simt skinny bitch! :P Clisma cu apa calduta. Tensiunea mi-a scazut mult si am avut o usoara stare de panica. M-am pus in pat sa ma calmez.

Ziua 12: De dimineata cantarul mi-a zambit: 50.9 kg. Oglinda a fost si ea prietenoasa si mi-a aratat o fata senina si luminata, si o limba roz cum nu am mai vazut de ceva vreme. Am dormit bine si din cand in cand m-am trezit sa schimb pozitia. Din cauza ca am slabit, ma dor coapsele ( oasele imi preseaza muschii). Funny.. dar putin cam dureros. :P Am baut suc din struguri ce a fost delicios. In mare, ma simt plina de gaze ( ragai dupa ce beau si nu numai, am intestinele pline si clipocesc cand apas mai tare pe traiectoria colonului). Nu stiu cum sa elimin acest efect, asa ca il imbratisez. Asta este! Clisma cu pudra de orz verde.


Ziua 13: Am fost de dimineata la sala si am facut antrenament la saci. Mi-am pus manusile de kickbox si am dat cat am putut. Destul de usor si relax, fara sa exagerez. Inainte de asta am facut o incalzire completa. Si dupa, stretching. Am baut un energizant cu lapte cocos, curmale, cacao si guarana si mai apoi juma litru suc de portocale. Am tensiunea scazuta deoarece am urechile infundate si ma aud cand vorbesc ( chiar si cand respir). Cand las capul in jos si sangele coboara in cap, urechile se desfunda. Semn clar ca e tensiunea si nu curentul ( cum credeam eu).
 Am cumparat cateva tincturi si pudre pentru a incepe tratamentul glandelor suprarenale. Astragalus, ginseng siberian, tinctura de boabe de ienupar si de mladite de zmeur.
Am pus cate putin din fiecare intr-un suc si am baut. Din pricina alcoolului din tincturi am avut arsuri puternice la stomac asa ca am zis ca nu incep tratamentul pana nu termin cura cu lichide. Cantar dimineata: 51 kg. Limba: roz. Clisma: apa cu pudra de orz verde.

Ziua 14: Am dormit pana pe la ora 10.. Nu m-am cantarit dar cred ca tot pe la 51 sunt. Am fost ametita de cap si cu tensiune mica. Am avut usoare dureri la intestin ( tot in partea stanga sub coaste). Am stat pe acasa, m-am uitat la tv, am lenevit. Am baut doar doua pahare cu suc si restul apa plata. Seara mi-am executat o clisma si m-am pus in pat de pe la ora 21. 

Ziua 15. Am decis sa fie ultima zi de cura. Am fost de dimineata sa imi schimb buletinul. Mai apoi am mers acasa, m-am asezat in pat si am citit toata cartea lui Steve Meyerowitz "Postul cu sucuri naturale si detoxifierea". Am mai aflat cateva informatii pretioase si din cartea sa. Asa ca am hotarat sa incep sa mananc de maine (  sambata, cand voi fi la mare, sa pot manca linistita o salata cu varza sau chiar si un cartof natur). Poate din cauza ca am decis sa mananc, mi-a stat mintea la mancare intruna. A fost cea mai grea zi. Am simtit ca ma roade stomacul de fomica. Dupa ce am citit cartea, am dormit vreo ora si ceva. Mi-a prins tare bine. Mi-a fost frig, desi am fost bine invelita. Am revenit la restaurant, unde am mai povestit cu Miha, am baut fresh de mar cu morcov si m-am intors acasa sa scriu editorialul pentru 24Fun. Ma declar slaba, caci am ajuns la 50 de kilograme. Nu am mai fost asa de slaba din liceu. Hainele imi sunt toate largi. Stau linistita insa, voi reveni inapoi la 52-53 kg mintenas.

Bun. Musai sa va scriu cateva lucruri ce le-am facut zilnic, sau cel putin o data la doua zile: 
- in fiecare dimineata curatat limba cu o lingurita
- spalat bine de tot dintii si gingiile.
- facut clisma cu apa Bucovina ( cu galbenele, lamaie sau orz verde)
- baie cu apa calda dupa clisma, cu masaj pe tot corpul cu o manusa cu burete lufa ( peeling, stimulare circulatie si eliminare toxine)
- masaj usor cu ulei de cocos/ cacao ( rasfat suprem)
- 1 sedinta de masaj general. ( rasfat si mai suprem)

Acum sa va scriu cum ma simt! Ma simt stralucitoare! Ma simt curata si pura in interior. Pielea imi este catifelata si moale. Simt ca am intinerit cu cel putin 5 ani. Ma simt usoara ca un fulg si sunt mandra de mine. Tenul este improspatat; ma simt mai ceva ca o pustoaica! In aceste doua saptamani mi-am dat seama ca mancand mai putin, castigi mai mult timp pentru tine, pentru gandurile tale. Mi-am dat seama ( din nou) cat de important este sa avem un stil de viata sanatos, sa stam departe de toxine. Nu trebuie sa renuntam la ceva ce ne place. Putem consuma carne, oua, lactate.. Dar este OBLIGATORIU sa dam ragaz organismului sa se curete de toxine. Sa dam liber stomacului o zi pe saptamana, o saptamana la 3 luni, sau chiar 30 de zile o data pe an. Acest lucru ne va prelungi viata, ne va ridica mult standardul de viata si ne va intineri. In sfarsit am inteles ca boala este un rezultat inevitabil al intoxificarii. Daca facem curat regulat in organismul nostru, nu ne vom mai imbolnavi. Este atat de simplu precum pare. ( sa nu intelegeti gresit, EU niciodata nu voi mai consuma produse de origine animala)

Acum am 50 de kilograme. Ma simt foarte bine, desi toata lumea imi spune ca sunt mult prea slaba. Le dau dreptate. Dar ma simt atat de bine in interior. Imi doresc din suflet sa mentin aceasta stare cat pot eu de mult. Si asta am de gand sa si fac. Voi incerca sa mananc cat mai simplu, sa imi ajut digestia sa fie cat mai usoara. Voi incerca sa furnizez organismului mancare cu valoare nutritionala cat mai mare. Il voi ajuta sa se vindece de problemele de sanatate cu ajutorul plantelor medicinale. Voi fi stricta si optimista ca ma voi vindeca. De astazi imi voi iubi corpul si il voi intelege. Nu voi mai face abuzuri in alimentatie.  Chiar de voi mai manca cate o pizza, o sa am grija sa il recompensez cu post si cu energie pozitiva. 

De acum incolo, o zi pe saptamana o sa tin post negru. Iar daca nu pot doar cu apa, voi consuma 2 pahare cu suc de fructe. O data la 2-3 luni, voi tine o saptamana doar cu lichide. Si data viitoare voi incerca sa tin 30 de zile, in loc de 15. Dar pentru asta, trebuie sa am o perioada foarte linistita si sa imi permit sa stau acasa cat pot eu de mult. A fost foarte greu din acest punct de vedere cu restaurantul. Zilnic a trebuit sa fac fata mirosurilor si mancarurilor apetisante ce erau servite clientilor. O perioada este foarte ok, dar la un moment dat nu prea mai poti rezista. Daca nu eram cu restaurantul si nu trebuia sa plec la mare, as fi rezistat fara probleme 30 de zile cu sucuri. Si, in viitorul apropiat, ma voi interesa in Brasov de o hidroterapie a colonului. Am incercat eu sa curat cu 1 L de apa, dar nici pe departe efectul unei hidroterapii executate corect de un specialist, in care introduce 20L in intestine si le curata muult mai bine.

In final, vreau sa multumesc din tot sufletelul meu prietenilor dragi de pe Facebook, care au fost alaturi de mine si mi-au dat sfaturi pretioase. M-am simtit tare cocolosita si indragita si sprijinul lor a fost foarte important pentru mine. Multumesc mult celor care mi-au scris si m-au felicitat pentru ambitie si perseverenta, celor ce mi-au scris ca imi urmeaza modelul si vor incepe si ei o astfel de cura. Este un sentiment fantastic ce ma face sa ma simt mai presus de cuvinte!

Si ca sa ma falesc putin, azi am facut o mini sedinta foto, o mica "recompensare" a eforturilor mele de-a lungul acestor 15 zile. Si sa ramana pentru posteritate! Am zis! 




 Despre tratament si cum decurg lucrurile in reglarile mele hormonale, voi scrie putintel mai incolo ( probabil vreo 3 luni). 
 Va pupicesc cu drag!


18 comentarii:

  1. Bravo! Multa sanatate, fericire si iubire! Arati fantastic! Incearca sa te mentii asa! Sper sa-ti rezolvi si problemele hormonale. Eu am reusit, slava Domnului! Am avut hipotiroidie, am luat mai mult de 3 ani eltroxin, iar acum, pe 14 septembrie, v-oi face 1 an de la terminarea tratamentului. Ma pregatesc sa-mi fac analizele! Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei Tina. Iti multumesc! Voi incerca sa fiu asa cat pot de mult, sa imi prelungesc cat pot de mult starea de bine ce o simt acum. Ma bucur ca ti-ai rezolvat problemele cu hipotiroidia. Eu voi incerca cu plante ( nu stiu ce e eltroxinul, dar daca e medicament, nu sunt prea dornica sa il incerc prea curand) Te imbratisez si iti doresc ca analizele sa iasa perfecte!

      Ștergere
  2. Eu nu consider ca esti mult prea slaba. Areti extraordinar de bine, se vede si pe fata ta. Ai foarte multa ambitie, pe care o admir. Iti doresc multa sanatate si succes pe toate planurile. Felicitari si pentru blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Krisztina, multu tare. Eh.. nici eu nu as zice ca sunt prea slaba, desi toate hainele imi confirma acest lucru. Ma simt bine si asta este cel mai important! Multumesc inca o data pentru toate cuvintele frumoase! Te imbratisez!

      Ștergere
  3. Felicitari, si eu vreau sa fac o cura de sucuri ...e un pic mai complicat ca la servici mai greu cu storsul fructelor, dar o sa incerc si acum dupa ce am citit experienta ta am prins curaj, am cateva intrebari:
    - legat de clisma, cata apa foloseai si cat trebuie sa stai ?
    - as mai vrea sa stiu ce parere ai despre ciuperca kombucha? ai consumat vreodata ceaiul de kombucha?
    mie sincer nu mi se pare ca esti prea slaba...mi se pare ca arati super super, se vede sanatatea si fericirea pe fata ta
    Multa sanatate si la cat mai multe postari interesante!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc. E putin mai greu e drept cu serviciul si in privinta prepararii sucurilor dar si in privinta simptomelor ce le vei avea drept rezultat al detoxului. Daca ai o perioada incarcata, mai bine astepti putin sa se linisteasca treburile. E foarte greu sa poti face fata stresului de la servici cand trebuie sa te lupti si cu simptomele.
      Pt clisma foloseam 1 L de apa calduta. Stai cat iti este comod. De obicei cam 15 minute. Daca vine repede viitura, mergi la toilet, da afara si eventual repeta clisma. E posibil sa se intample si asa.
      Nu am consumat kombucha decat de vreo 2 ori in viata mea. Probabil ca rau nu are ce sa faca.
      Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si sprijin! Multa sanatate iti doresc si tie!

      Ștergere
  4. Hei! Felicitari! Ai toate motivele din lume sa te uiti bine la tine si sa-ti spui: "Bravo Corina, ai facut un lucru extraordinar pentru tine!". Sunt atat de putini oameni pe lumea asta care au cu adevarat grija de ei si se iubesc pe ei insisi.
    Hidrocolonoterapie se face la spa-ul Alpin, in Poiana. Sunt foarte buni cei de acolo si totul se intampla in conditii foarte igienice. Mama mea a facut 3 sedinte si urmeaza sa merg si eu.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei Laura! Iti multumesc mult! Iti dau dreptate. Cand am pentru ce ma felicita, imediat o si fac! :))))) Trebuie sa ne iubim in primul rand pe noi ca sa fim in stare sa ii iubim si pe cei de langa noi. Stiu de hotelul Alpin. Cu prima ocazie, voi merge acolo negresit! Te pup cu drag!

      Ștergere
  5. Felicitari! Esti o inspiratie pentru mine si imi place mult sa te citesc. In primavara am facut si eu o cura cu sucuri, de doar 7 zile. Am avut norocul sa fiu departe de casa(si deci de tentatii culinare) si sa am sprijinul moral al unei foarte bune prietene. Chiar daca mancam inainte aproape orice si preponderent mancare gatita, nu m-am simtit rau, ba chiar am inceput sa fac si sport. Am slabit 4 kg intr-o saptamana. Dupa detox am inceput sa mananc salate si mancare usor gatita si am slabit in continuare, mai putin dar sigur si cu sport zilnic.
    Acum, daca ma gandesc bine, ar fi cazul sa mai fac o cura fiindca chiar simt nevoia. Iti multumesc pentru ca ma inspiri si iti doresc un concediu de vis! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cori draga... iti multumesc mult! Iar mi-s mandra de mine ca ma consideri o inspiratie. Ma muzez si amuzez toata! :)))) E tare bine sa facem periodic aceste cure de detox. Cel mai mult imi place ca te simti atat de usor dupa, intinerit si plin de viata! Bravo pentru sport si pentru modul de gandire! Este un lucru maret!
      Acum ca au iesit struguri, pune-te pe o cura doar cu sucuri de struguri. Si din aceia cat mai inchisi la culoare cu multi samburi. Am auzit ca sunt incredibili de buni la detox si energizare! Nici nu am terminat bine cura asta si abia astept sa fac si eu cu struguri!
      Iti multumesc pentru urari. Va fi un mini concediu dorit din tot sufletelul meu! Te pup si eu tare si apasat!

      Ștergere
  6. Si pe mine ma inspiri si ma motivezi. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei Andreea... ba eu iti multumesc ca imi esti aproape! Pupici emotionati!

      Ștergere
  7. Nu pot decat sa te felicit pentru ca ai reusit sa tii aceasta cura 15 zile, mai ales ca azi este a treia zi de cand am inceput si eu o cura asemanatoare (eu consumand si sucuri din legume)si simt cat este de greu. In primele doua zile am reusit sa rezist doar cu sucuri, dar azi, in a treia zi, am avut o durere groaznica de stomac, insotita de transpiratii si cresterea tensiunii (eu avand o tensiune mica, de obicei), durere ce a inceput sa se diminueze doar dupa ce am mancat mancare solida, respectiv o piersica. Stomacul m-a durut si in a doua zi, dar nu in acest mod. Nu stiu daca sa mai continui sau nu. Mi-e teama sa nu fac vreo gastrita.
    In plus, sunt uimita si de cantitatea mica de sucuri pe care ai baut-o intr-o zi. In primele doua zile, eu am baut 3 l de suc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Irina, multumesc din tot sufletelul meu ( acum relaxat si putin bronzat) :)))
      Felicitari pentru initiativa si pentru cele 3 zile. Ce a fost mai greu, de acum a trecut. Durerea este ceva firesc si normal. Si eu avut dureri de stomac, de cap, de burtica, de spate, de muschi, de ovare.. Toate m-or durut. Am avut si cateva mici atacuri de panica. Sa nu iti imaginezi ca am fost vreo viteaza si eu. Foarte bine ai facut ca ai mancat piersicuta. Te-ai linistit ( mai mult sufleteste) si totul a fost ok. In aceasta cura, trebuie sa iti asculti corpul si sa incerci pe cat poti sa stai relaxata... sa iti "imbratisezi" asa zisele crize de vindecare. Nu vei face nici o gastrita, de asta te pot linisti eu. Durerea va trece de la sine pana sa iti dai seama. Ai baut 3 L de suc deoarece atat ti-a cerut corpul. In timp vei vedea ca nu mai ai nevoie sa bei atata suc si vei consuma mai multa apa. Iar daca tot asa mult suc bei, probabil ca trupul iti cere foarte multi nutrienti. Daca simti ca nu mai poti tine cura, atunci te poti opri, si ziua urmatoare consumi numai fructe bogate in apa, apoi o salata usoara in urmatoarea zi, si treptat revii la mancarea normala. Cand te simti linistita, poti incerca sa tii 4 zile de sucuri.. Si mai adaugi o zi, si inca o zi... Si pana sa iti dai seama, a trecut o saptamana! Nu e nici o graba, asa ca.. take your time!
      Te imbratisez, si te rog sa mai imi scrii cum te mai simtesti!
      Pupici!


      Ștergere
  8. Hola Corina,

    Imi place mult de tine, esti tare draguta! Te-am intalnit pe blogul Andreei Lazarescu,si de atunci te descopar in fiecare zi. Intamplator sau nu, ieri m-am hotarat sa tin dieta de detox cu lichide recomandata de Una , cea cu suc de castravete, si am intrat pe blogul tau. Caaand, cu bucurie , am descoperit multe raspunsuri la intrebarile mele :) Pe langa sucurile de castravete, mi-am facut si de mar,portocale, morcovi,sfecla,si ma simt foarte foarte bine.Nu imi e deloc foame, ceea ce nu ma asteptam, si ma simt energica,fericita!

    In alta ordine de idei,imi place mult transformarea ta(am citit blogul de la inceputurile lui),se vede ca esti o noua persoana.Imi place si cum scrii,imi place cum arata restaurantul tau(chiar daca nu l-am vazut decat in poze),imi place energia pe care o emani.Imi place totul la tine , sa stii.

    Te pup si te imbratisez cu drag, multumesc ca ai aparut in viata mea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Esti inspiratia mea, de multa vreme ma gandeam sa fac 7 zile de detoxifiere doar cu sucuri dar nu prea am avut mare incredere in mine ca voi fi in stare. dar azi m-am decis de maine incolo incep dar doar ptr 7 zile. Ma bucur ca mai sunt persoane motivatoare. Daca tu ai putut si eu voi reusi. multumesc

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...