miercuri, 30 octombrie 2013

Acceptare. Tatuaje. Si inca ceva.

Un articol 3 in 1. Pentru ca vreau sa vorbesc cate putin din fiecare. De ma intind prea mult la vorba, imi cer iertare. Dar puteti citi in etape, dupa cum aveti chef sau dispozitie.


Acceptare. Probabil ca stiti ( sau poate nu) ca, de cand ma aflu pe aceasta minunata planeta, am luptat cu mine. Impotriva mea. De ce am facut asta? Doar universul stie... si nu vrea sa imi spuna. Poate pentru ca sunt perfectionista de cand ma stiu, de cand sunt constienta de consecintele actiunilor mele. Am vrut sa fiu cea mai cea. Cuminte, ascultatoare, visatoare, placuta de cei din jurul meu, frumoasa, sexi.
Cand am fost mica ma vedeam intruchiparea Ilenei Cosanzene chiar de eram de fapt o gogosica mica si dulce. Dar sanatoasa!! Nu cu E-uri si alte combinatii naspa. Ma vedeam cu parul lung si auriu, cu rochii de zana pe mine, prinsa intr-un turn si asteptand pe Fat Frumos sa ma salveze. De cate ori citeam povesti, inima imi urca in gat de emotie si parcurgeam textul  intr-un suflu pana la final, sa fiu salvata.
Mai apoi am inceput cu pianul. Nu stiu daca are vreo relevanta cu ceea ce incerc sa dezbat aici dar musai sa scriu: nu imi placea defel!!!!! Gata.. i let it go now :))))
  Mai tarziu am inceput sa cresc. Si sa cresc. Si sa cresc. Si m-am trezit la 16 ani cu multe kilograme. Dar diva ( respectiv Ileana Cosanzeana) din mine s-a trezit si a zis gata: dieta si sport. Si asa am dat jos vreo 30 de kilograme, ajungand in extrema cealalta ( usor anorexica - 43 kg).
 Ideea este ca, de cand ma stiu, mi-a placut si nu mi-a placut de mine. Si mai mult a doua varianta. Mereu m-am criticat aspru - ca sunt prea plinuta, ca am celulita, ca am fata rotunda, ca nu am parul cret. Niciodata nu m-am acceptat cu adevarat asa cum m-a lasat natura pe acest pamant. Recunosc ca aceasta autocritica a fost si constructiva la randul ei, fortandu-ma sa ies din zona mea de confort ( gastronomic) si sa fac ceva in aceasta directie.


And now... cut to the case i say! 
Buna, sunt Corina, am 33 de ani si sunt mandra de ceea ce vad in oglinda. Imi iubesc corpul  il accept cu bucurie asa cum este acum. Pentru PRIMA data in viata mea, in adancul si strafundul sufletului meu sunt fericita de reflexia mea in oglinda. Adica fericita pe bune oameni dragi!
Vad o femeie frumoasa, aromonioasa, plina de vitalitate!  Daca in urma cu un an trageam cu dintii sa am 50 de kilograme, acum mi-am dat seama ca NU un numar conteaza ci felul cum te simti. Si ce rau si ce greu  imi era sa ajung la 50 si sa raman acolo. Ma chinuiam degeaba. Ma sabotam singura. Oare unde imi era mintea? Acum am pus inapoi cateva rotunjimi si ma umflu toate in pene de mandrie cu ele!  Acum nu mai conteaza numarul!
Cum ajungi sa te accepti? Ii cale destul de intortocheata, lunga si anevoioasa. Sau e simpla si dreapta! Te accepti asa cum esti. Atata timp cat esti sanatos da?  Mie mi-a luat 33 de ani. Sau hai sa zicem vreo 23 de ani ( considerand ca pana pe la 10 ani nu am avut prea multe batai de cap cu aceasta problema).


Nuditate. Se impleteste usor subiectul si cu ce am scris mai sus. Corpul uman este prefect in cele mai mici detalii. Cand esti gol ( nud, fara haine), esti asa cum te-a lasat universul pe acest pamant: intr-o stare de beautitudine ( euforie, extaz) Nu te leaga nimic, nu te defineste nimic. Esti tu. Daca nu simti asta, work on it!
Alergam dupa haine, accesorii vestimentare, cand de fapt uitam cine suntem noi cu adevarat. Si uitam cum suntem: frumosi, liberi, unici.
Tot pentru prima data in viata mea am acceptat sa fac o sedinta foto nud. Imi faceam griji si ganduri, ca mai apoi sa dau la o parte inhibitiile si temerile inutile, si sa ma simt in largul meu. Frumusetea corpului meu era surprinsa si redata de ochiul fotografului prin intermediul aparatul de fotografiat. Rezultatul: pe masura asteptarilor mele - magnific. Am un corp minunat!


Tatuaje. Ehe.. aceasta e o tema precum o bomba cu ceas! In 19 oct am participat la un eveniment numit "biblioteca vie" unde eu am fost o carte cu ilustratii. :))). Cititorii au fost intr-un numar foarte mare si mi-au adresat o multitudine de intrebari.
Iata raspunsurile mele: Doare. Mai ales dupa 3 ore jumate. Nu imi pare rau. La 60 de ani o sa arat traznet. Nu vreau sa le sterg. A costat destul de mult. Nu stiu cate tatuaje sunt, ca nu le pot numara.  Nu lucrez ca sunt sefa mea, dar daca voi lucra undeva si deranjeaza aspectul voi fi cea mai imbracata persoana din angajati. Si cu banii primiti o sa imi fac alte tatuaje. Imi creste parul peste tatuaje si imi transpira pielea! M-am obisnuit cu ele ca uit uneori ca le am, devenind o parte din mine. Si da, o data ce iti faci unul, ai toate sansele sa mai doresti si alte tatuaje.Le-am facut in Brasov, la un artist foarte talentat, rabdator si ocupat, asa ca suna si fa programare din timp. Calin Matkovski il cheama de va intrebati!
 Astea au fost raspunsurile in cap de lista.
De ce am zis bomba? Pentru ca tatuajele sunt un subiect tabu. Fiindca in general oamenii nu accepta tatuajele. Pe cei ce au tatuaje. Pentru ca acesti oameni indraznesc sa fie altfel. Tatuajele insufla teama, repulsie, ura, retinere - toate astea din cauza prejudecatilor ce le-au fost indoctrinate de-a lungul timpului. Caz valabil si in multe alte directii si domenii ( ateism, veganism, rasism, etc)
Probabil ca despre tatuaje as putea sa scriu o carte din cate am auzit, citit, vazut si trait. Dar azi ma rezum sa scriu putin despre efectele lor asupra pielii, asupra sanatatii si mai apoi cateva cuvinte despre tatuajele mele.
  Cineva m-a intrebat daca nu pot provoca cancer de piele. Raspus: Da, pot provoca cancer de piele.
Dar asta o poate face si soarele, o predispozitie genetica sau o alimentatie incorecta. Cancerul se afla la noi in organism. In fiecare zi, ora, secunda putem face cancer. Are grija de asta alimentatia noastra, poluarea, substantele chimice, stresul, radicalii liberi. Toate acestea pot duce la cancer. Dar tot in fiecare zi, ora, secunda, organismul nostru bate cancerul la funduletz si il ucide. Pentru ca asta face el. Cand nu mai e in stare sa se lupte singur cu toate aceste elemente atunci cancerul va ramane in corp, va creste, se va dezvolta si te va ucide. Fie ca ai sau nu tatuaje.
  Probabil ca substantele chimice injectate sub piele sunt toxice, sunt potential generatoare de belele, dar la fel sunt si substantele chimice injectate in mancare. Adica conservanti, coloranti si alte minunatii. Sunt tot substante toxice de origine chimica, anorganice, sintetice si artificiale. 
  Si bun... care ii secretul? Ii simplu! Ori te faci vegan... ori periodic scoti din tine cat mai multe toxine ( prin diverse cure de detoxifiere). Si uite asa nu faci cancer. Si gandeste pozitiv! Tattoed people are awsome!!
 

   De ce mi-am facut eu tatuaje? Buna intrebare. A trebuit sa stau sa ma gandesc putin la asta. Pentru mine reprezinta o modalitate de exprimare; o arta vie si un mod de a incepe o conversatie placuta si interesanta. Pentru ca imi place sa cred ca sunt open minded si incerc sa schimb ceva in mentalitatea oamenilor. Vreau sa dovedesc ca dincolo de aparente suntem toti oameni, egali. Si ca iubirea poate trece peste absolut orice.
 Final siropos, stiu.. dar ce sa-i faci daca asa gandeste o fiinta vegana pe dinautru si tatuata pe dinafara? :)))
Si da, sunt extravaganta si imi place sa ies in evidenta. Ca oamenii sa ma tina minte toata viata lor, indiferent de motiv. 
Daca doresti sa iti faci un tatuaj, go for it! Bucuria ce o vei simti cand il vei purta compenseaza tot raul facut. Si daca iti doresti, dar iti e teama de efectele nocive, sa iti iasa din minte acestea. Decat sa regreti tare ca nu l-ai facut, mai bine il faci si te pregatesti pentru consecinte!
Daca nu iti doresti, atunci e simplu: nu iti fa!


In general, tatuajele mele exprima bucuria de a trai si sarbatoresc viata!
Tatuajele mele reprezinta o promisiune facuta mie ca intotdeauna voi avea grija de mine, de cel de langa mine si de toti ce imi ies in cale. Ca nu voi face niciodata rau voit niciunei fiinte de pe Pamant. Simbolizeaza optimismul, victoria, mandria si recunostiinta ce o simt pentru tot ce s-a intamplat in viata mea pana in prezent. Fiecare tatuaj spune o mica poveste despre ceea ce am fost, sunt si voi fi. Voi renaste mereu in viata, oricat de jos ma va duce ea ( slabe sanse dar nu imposibile), ma voi bucura de miciile placeri ale vietii ( trupesti, sufletesti si de care or mai fi), voi avea grija sa raman frumoasa in interior si in exterior, feminina, calda si prietenoasa. Familia mea va fi mereu in sufletul meu si la fel toate fiintele nevinovate de pe aceasta planeta, necuvantatoare. Voi trai clipa, ca si cum ar fi ultima! Fara regrete.
Si pe langa toate acestea ( tatuajele) , sunt o opera de arta extravaganta, dusa usor spre extrem ( de fapt ce inseamna extrem?) .
Tatuajele mele... sunt singurele "lucruri" ce le voi lua cu mine cand plec de pe aceasta lume! Tare asta nu? :)))))

 Si ceva dulce....





15 comentarii:

  1. Te felicit pentru schimbarile prin care ai trecut, tatuajele tale sunt superbe.
    Totusi, ideea de "multumita cu tine asa cum te-a lasat universul pe acest pamant" si ideea acceptarii corpului tau asa cum e se bate cap in cap cu parul albastru-verzui si corpul acoperit de tatuaje....(nu am nimic impotriva parului albastru-verzui si nici impotriva tatuajelor) lucruri pe care le-ai adaugat la "pachetul de baza", prin urmare nu ti-ai acceptat corpul asa cum e si nu ai fost multumita de el asa cum era.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Timea, iti multumesc. Hmm.. zici tu bine acolo cu acceptarea corpului meu. Cand am inceput sa imi fac tatuajele e corect - nu eram multumita de mine si doream sa fac ceva sa ies din "impas". Sa fac ceva sa fiu altfel. Si asa a pornit primul tatuaj. Nu stiu daca am continuat cu ele pentru ca doream sa incep sa imi iubesc corpul sau am vrut doar sa ies in evidenta cu altceva. Culorile parului au fost ceva trecator - dar asta nu inseamna ca nu il voi mai vopsi in aceste culori. Cu sinceritate spun ca da.. in trecut nu mi-am acceptat corpul cum a fost si prin urmare i-am adaugat cateva elemente de infrumusetare. :) Si din cand in cand imi place sa ma rasfat, sa ma infrumusetez iar asta la mine inseamna de obicei o culoare noua de par, un tatuaj nou. Nu leg acest lucru de forma corpului meu Si cred ca acceptarea a pornit din INTERIOR catre si pentru exterior. Multumesc mult de mesaj! Te imbratisez!

      Ștergere
    2. Multumesc mult pentru raspuns, si te felicit inca o data pentru ca ai avut curajul si vointa necesara pentru a face pasi catre a te iubi, fara sa astepti o schimbare din exterior/de la altii. Sunt total de acord ca schimbarea porneste mereu din interior si ma bucur tare mult ca ai ajuns sa fii multumita de tine. Iti doresc o viata minunata in continuare. Te imbratisez!

      Ștergere
  2. Mega SEXIIIIIIIIIIII !!!!! Contradistoriu dar cand ma uit la fotografiile tale mi se par MEGA FEMININE ! SENZATIONAL!!! Imi place ce si cum ai scris. Bravo tie!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos....am si eu 3 mici tatuaje(sunt cam fricoasa si prefer sa nu indur atat de mult:-p) dar imi plac chiar daca sunt simple...le-am facut tot intr-un moment cand simte ca trebuie sa schimb ceva la mine...a functionat,cel putin o perioada.mai ramane problema sa ma simt bine in corpul meu:-(am de lucrat ceva la capitolul asta,dar daca reusesc,imi suna bine rezultatul final.oricum superbe tatuaje,la fel si tu.esti deosebita...and I love 'ur writing!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Alexxandra! Un tattoo te face sa te simti tare bine. Cel putin o perioada de timp. ;) Incet, tot ce iti doresti va veni la tine. Tu doar trimite dorinta in Univers!
      Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  4. Superb pictorialul!Ma uitam comparativ la poza de cand ai inceput cura de slabire,sau viata sanatoasa si pozele din acest pictorial.....da sunt "cateva" kilograme in minus,dar in primul rand sare in ochi schimbarea de atitudine,veselia din privire si cheful de viata.Bravo!Ma bucur.Iti urmaresc blogul,ma inspira!
    http://gradinariscusit.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc taaare mult! Schimbarea da.. este totala!
      Te imbratisez si te mai astept!

      Ștergere
  5. Sincer: urasc tatuajele!
    Dar... in cazul tau e diferit. Mi se par atat de frumoase, parca ar fi o haina, o podoaba. Sunt foarte finut alese si lucrate.
    Cred ca pana la urma conteaza si cum porti un tatuaj, iar tu, Corina, le porti foarte frumos... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult monica! Inseama tare mult, venind din partea unei persoane ce uraste tatuajele ;) Fiecare are motivul sau pentru a le ura sau a le iubi, dar ale mele sunt opere de arta de-a dreptul. Eu asa le consider!
      Te imbratisez cu drag!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...