marți, 1 octombrie 2013

Smoothie "sunshine"


Inainte sa cititi acest articol fugiti repedeeeeeeeee la piatza si cumparati 2 kile minim de catina! Mai e putin si nu va mai fii pe tarabe.Neaparat sa va puneti pentru la iarna. Este aur curat! Eu mi-am cumparat cred vreo 4 kilograme. Si l-am stors la masina de facut suc cu dublu ax melcat Green Star si l-am pus in pungi de gheata. A iesit mai gros, precum un nectar nepretuit, in cea mai frumoasa culoare: galben auriu. Asa cum este soarele!
In fiecare zi scot un cubulet de catina si il pun in ceai, suc, smoothie... Este foarte usor si la indemana. 
De nu aveti storcator, nu ii bai, puneti catina intreaba la congelator si apoi o puneti in smoothie-uri. Sau puteti sa puneti in miere, dar sa o tineti in frigider. Poate totusi fermenta si asa iar mirosul va fi mai puternic,

Azi va propun un smoothie de-li-cios. Cu prea laudata catina, evident. 
Stiti ce imi pare funny? La inceput nu suportam mirosul de catina.. imi parea foarte acid si greu de suportat. Ei.. acum... mi-as cumpara un parfum cu miros de catina de as gasi. Sucul pur e acru amarui, dar imi place. Nu il pot servi asa evident, caci e prea puternic.. dar in limonada sau fresh-uri/smoothie-uri este delicios. 
Daca la inceput nu va impacati cu mirosul puternic, puneti catina in cantitate mai mica. Si pe parcurs mariti doza. Asa este bine sa facem cu toate alimentele ce la inceput nu prea le suportam.

Smoothie Sunshine:
2 banane mici spre medii, bine coapte
50 gr catina ( o mana zdravana)
200-250 ml apa
1 lingura de miere ( de este nevoie)
sucul de la jumatate de lamaie

Preparare:
Punem in blender catina cu apa si mixam. Apoi strecuram printr-un tifon. Punem inapoi sucul obtinut si adaugam lamaie, miere, banane si blenduim iarasi pana cand sunt toate omogenizate. Acest smoothie ii bun de servit dimineata, pe stomacul gol. Si chiar poate inlocui micul dejun.

Eu ii mai pun pudra de maca ( energizanta), astragalus ( superaliment pentru sistemul endocrin), ginseng siberian ( combate oboseala fizica si psihica, tonic general). Mai pun uneori si putin ulei de cocos ( dar daca se tine smoothie la rece, uleiul se va intari si nu e placut la vedere). Si dupa ce este gata il beau imediat. Este bun tare la gust si ne ajuta sa fim sanatosi. 
La ce e buna catina? Ioi ioi... Ia dati un search pe google....
   Asa rapid.. iata ce am gasit: numită şi „Ginsengul românesc”, datorită proprietăţilor ei revigorante, conţinutului bogat în vitamine şi acţiunii ei benefice asupra vaselor de sânge, cătina poate înlocui cu brio unele medicamente şi poate învinge bolile.

4 comentarii:

  1. daca nu pui apa si congelezi amestecul, iese o inghetata de milioane ! si eu m-am acomodat greu cu aroma catinei ( dar tenta amaruie o iubesc ), insa acum.......vorba ta, mi-as lua un parfumel catinos !
    pupici Corina !

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite bine de stiut, nu prea ma dau in vant dupa catina dar o sa incerc iar sa o consum.
    Azi am congelat must in pungi pt gheata :))

    RăspundețiȘtergere
  3. eu congelez catina intreaga in portii mijlocii (200-250g). Cand o folosesc o dezghet, o pun in blender si apoi o scurg printr-un saculet ca acelea pentru laptele de migdale. Nectarul il amestec cu putina miere si il tin la frigider (2-3 linguri dimineata ,daca ma pot rezuma la atat)... si ii dau si baietelului meu. Fac asta de 3 ierni si cred ca mi-a fost de folos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salutare Corina draga!
    Iti multumesc foarte mult pentru ca ai impartasit aceasta reteta minunata cu noi! De cand am descoperit-o, sunt innebunita dupa ea si rare sunt zilele in care sa lipseasca de la masa de dimineata. Si pe langa faptul ca este senzational de buna la gust, ajuta foarte mult si la intarirea sistemului imunitar. Deci wow! Super buna! Geniala!
    Atat ca am o nedumerire apropo de prepararea acesteia: ai spus ca se strecoara catina, dupa ce a fost mixata si intrebarea mea era de ce, care este motivul pentru care faci acest lucru? Este vreo problema cu cojile sau semintele de catina sau tine doar de aspect, de finetea bauturii? Pentru ca eu nu mai strecor catina, pun toate ingredientele in vas si mixez si beau cu totul si mi se pare foarte bun, nu am observat ceva sa ma deranjeze.
    Multumesc mult si iti doresc toate bune! :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...