vineri, 10 ianuarie 2014

Un ac de cojocul racelii

Poveste cu doua inceputuri. 
 1.    ........ " A fost candva, in urma cu vreo 12 ani, o cori care a intalnit un baiat ".
Nu mai stiu unde exact si cum. Dar stiu ca l-a intalnit. Si acel baiat era vegetarian!!!! Adica da... nu papa carne!! Iar cori papa... Pana si mama isi aminteste cine e acel baiat! Am fost acasa si i-am zis: mazeer.. il mai stii pe baiatul acela careia i-ai facut tu un snitel de soia? Si ea a zis: Alin! Tare ha?
Ei bine alin a plecat in Germania, apoi el stie pe unde a mai fost. Si in urma cu vreo luna sau doua mi-a scris pe facebook! Mi-a spus ca a fost in China si a studiat medicina! Pffff... Megacurioasa m-a facut sa aflu mai multe. A studiat acupunctura, presopunctura, masaj si multe altele. Si am zis ca vreau!!! Ceva.. orice... doar sa stau la un pahar de vorba cu el si sa ma bucur de experienta lui in domeniu. Sa puna mana pe mine!! ( nu va ganditi la prostii da?). Am mers la acupunctura. Da.. m-a intrebat daca am vreo problema cu acele ( a se citi pluralul de la ac) ... Dude... uita-te putin la mine asa... iti pare ca mi-ar fi frica? :P  Si poc un ac in frunte, unul in mana, in antebrat, si vreo cateva in jurul buricului. Iata-ma tintuita pe masa de masaj, fara sa pot face vreo miscare. Ca ma sageta o senzatie de durere si placere.
  Nu va imaginati ca inainte de asta nu am stat de vorba. I-am povestit cate in luna si in soare.. despre mine, iubi, mama, tata... ca ma doare aici, ca sangerez mult si nu mor ( stiti voi cand), ca am picioarele bocna, ca am fibroadenom la san, ca ma doare si iar ma doare, ca de ce? why me? why now? why?? .... M-a ascultat si a zis: te voi face bine! Atat!!!
Meniu nou: patrunjel, sfecla rosie, ceapa rosie, varza rosie, cartofi si ciuperci. Sa curatam ficatu' si colonu. Pare-se ca acolo sunt probleme. Cum domle? Eu... care m-am detoxifiat cu hrana vie, cu psyllium si cure cu suc? Da domnle... eu! Inca nu imi explic de ce am probleme la ficat, vezica biliara si colon. Dar am! Asta pentru ca am aflat ca un detox complet poate dura ani de zile. M-am calmat imediat. Numai ca eu sunt putin cu capul: cand mi-a zis ca tre sa mananc patrunjel, sfecla si restul... mai de a naibii nu imi trebuiau. Si ma intreba: ai mancat aia? aia? Si eu: vrei sa te mint sau sa iti spun adevarul? Nu am mancat!!!! :)))) Si luat pozitie de ghiocel... Si poc acu in frunce!


La o sedinta a inceput sa ma intrebe ce am visat. Si i-am povestit. Si apoi a inceput sa imi desire visul, sa il destrame, sa il analizeze si sa imi spuna ce am prin corp! Facusi niste ochi cat cepele alea rosii ce nu le-am mancat... Si m-am intrebat: organismul nostru este atat de genial incat ne transmite problemele lui prin intermediul viselor???? Uaaauuuuuu.... Se pare ca este! Va mirati?
 ....... Sedinta de ieri..... . Sunt intrebata: ce iti mai face nodulul de la san? Tot acolo e? Ii zic.. nu stiu ca nu il caut. Dar stai sa il caut... Si il caut... si il caut... si intr-un final il gasesc. Mic. Necajit! Hoooray! Se pare ca e pe duca! Du-te, duce-ti-as doru!
 A fost a cincea sedinta de acupunctura. Sa nu va speriati ca nu doare. Parol! Efectele se resimt incredibil de repede! Colonul incepe sa lucreze. Cum stiu asta? Eheee... Imi da de stire big time: ba ma doare intr-o parte, ba in alta... si fratzica.. am niste vanturi fierbinti de nu ai vazut asa ceva! Acuma iarna is numai bune pe sub geaca. Extaz si usurare! :))) Zici ca iese tot raul din mine pe usa din dos... Fssssss...... sshhhhhhh...

2  ..............." A fost candva, in urma cu vreo luna, o cori care a inceput sa calce in strachini si sa manance ceea ce nu ar fi trebuit. Niciodata carne, asa ca sedeti calm! O venit luna decembrie, luna mancatului excesiv si compulsiv. Si merge Cori la mazeeer, infometata, infrigurata... Iar mazeer ii zice: ioi.. nu am nik pt tine! Haide bre.. da-mi ceva.. orice!! Doar sa fie facut de manuta ta! Bulz? Hai fie.. da putin! Si tulai doamne face mama o mamaliga din aia zdravana, fotomodeala, o pune in draicucar si ii pune niste branza de telemea si cas. Si o lasa acolo sa se topeasca, imbratisand mamaliga. Aburinda... Si apoi imi pune in farfurie, si pune si o lingura de smantana peste! Mai ca imi dau lacrimile.. pardon... balutele! Si mananc cu bucurie. Ca e al naibii de bun bulzu asta! Si ling farfuria. Si mai cer o portie. Apoi trece ziua, si mai merg nush pe unde si mai pap niste branza topita. Si apoi iar pe la mama si bag o felie de paine cu smantana.. apoi niste cascaval afumat... Pfff... Si uite asa vine revul.. trece revul...
Cori incepe sa stranute. Apoi incepe sa tuseasca. Deja devine neplacut. Dar atunci imi dau seama: ops... am racit! Nume cod  fenomen de raceala: BRANZA!
 Ochii imi sunt mici si rosii, nasul umed plin cu muci verzi, tusesc si stranut.. Si ma doare gatul tare, amigdalele se umfla. Si tusesc sec. Si suflu nasu... Ma deranjeaza lumina! Dar coafura rezista. Iar stranut.. iar mucesc...
  De cate ori fac exces cu produse lactate, in mod miraculos si inexplicabil ..... racesc! Doctorul ar zice: gripa! Baga o galeata de medicamente! Dar cori nu se duce la doctor. Cel putin nu la doctorul alopat. Merge in schimb la doctorul care a studiat medicina in china si primeste un ac in plus si pentru raceala! :))))
  Ideea este ca produsele lactate produc foarte mult mucus, fiind acide. Organismul rabda, rabda.. dar pana cand? Va spun eu: pana cand va loveste o "raceala" Care de fapt este o detoxifiere! Ce ii dau acum organismului? Numai rasfaturi: limonada cu spirulina la discretie, ceai de scai vanat, sucuri de sfecla rosie morcov si patrunjel, citrice, mere, ciuperci. Si NAPI!!! Duamne cat de buni sunt!! Asa de buni ca urmeaza o reteta cu napi. N-ati fi zis nu? :)))
  
De trei zile mananc raw. Si gura nu-mi mai tace! De trei zile incoace :)))) Pur si simplu a venit de la sine. Nu mi-e pofta de paine, de pufuleti, de branza sau de cartofi.  Ma simt usoara iar organismul meu se curata. O simt in fiecare minut! V-am mai zis ca inainte de rev cantarul imi arata cifra 60? Azi mi-a zambit in schimb: 58. Deci se poate!

( eu cu iubi la cumpana dintre ani) 

S F A R S I T.
.. si de maine, de la capat!

2 comentarii:

  1. Corina, "doctorul care a studiat medicina in china" trateaza doar prieteni sau e disponibil si pentru necunoscuti? De mult ma bate gandul sa ma las intepat, dar am avut mereu o oarecare retinere... Insa dupa ce m-am delectat cu povestea ta atat de simpatic relatata, mai ca mi-as face curaj macar sa vad la fata un manuitor de ace :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Corina, are cumva un cabinet unde poate fi gasit prietenul tau? In ce consta dieta de detoxifiere a ficatului si colonului? Multumesc. Angela

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...