duminică, 2 februarie 2014

Elixirul tineretii

Beu de azi dimineata si ma doare capul... pfff...
Am baut mai multe, le-am amestecat! Ioi....
Adica limonada cu spirulina, limonada cu ghimbir, limonada simpla.. Si am zis gata.. Sa imi prepar ceva mai consistent! Am deschis usa la congelator si am luat ce a picat la indemana! Le-am pus in blender cu o banana si jumatate, apa si am blenduit! Tulai ca bun o mai iesit! Dar capul tot nu a trecut! Panica? Nicidecum! Bucurie? Daa...
Poate o sa credeti ca sunt o nebuna dar pe mine ma bucura durerea de cap. Pentru ca asta inseamna ceva. Organismul lucreaza si imi da de stire! De foarte mult timp mi-am propus ca duminica sa imi dau concediu stomacului si sa ma hranesc doar cu sucuri proaspete! Sa imi cresc nivelul de vitamine si antioxidanti si de ce nu, sa imi tin sub control greutatea. Credeti ca am reusit? Nope! De ce? De...
Azi mi-am propus sa reusesc!



Asadar, sa va spun din ce am facut acest elixir!
Ingrediente:
1 banana si jumatate
1 lingura de miere
1 lingura de polen crud ( este amazing)
10 samburi de caise
50 gr de coacaze negre
4 cuburi de suc pur de merisor
4 cuburi de suc pur de catina
5-600 ml apa plata

Preparare:
Toate in blender si gata treaba!

De polenul crud am auzit prima data intr-o mica excursie in cluj, cand m-am intalnit cu Doina Oprea. Pentru mine polenul era doar polen. Si atat. Apoi am aflat ca de fapt cel crud este muuuuuult mai fain decat cel uscat ce il luam de obicei de la apicultori. Si ca sa nu dau cu copy paste, iata aici informatii despre polenul crud .
Samburii de caise mi-au fost recomandati de catre acupuncturist. Ajuta la detoxifiere.
Coacazele negre au fost luate de la o buna prietena, din curtea ei. Adevarate minuni ale naturii.
Cat despre sucul de merisor si de catina... In toamna am cumparat kile intregi de catina si de merisor, si cu ajutorul unui aparat de stors cu ax dublu melcat, le-am facut pe toate suc si le-am pus in pungi de gheata! Dintr-un kil de fructe mi-au iesit cam 90-100 de cuburi de suc pur. Foarte simplu acum de consumat in sucuri. Si va indemn sa faceti la fel daca aveti storcator cu ax melcat.


.... long day today.....
.....sau asa pare cand ti-e foame de se lungesc urechile... Cred ca ma duc sa ma culc putin!
See ya'!



2 comentarii:

  1. Of, Corina , nu esti singura :) . Sa sti ca si eu mi-am propus ca o zi pe saptamina sa fie zi de sucuri .Mi-am propus, dar nu am reusit ,decit o jumatate de zi :( . Dar nu-i bai , nu ma las , trebuie sa ajung la ziua intreaga . Lasa ca vei (vom) reusi :) .Succes !!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Corina! Felicitari pentru toate minunile sanatoase si gustoase pe care le pregatesti si le si impartasesti cu noi! Cum se numeste tortul din fundal? arata asa de bineee!!! Si are si 3 tipuri de crema asezate frumos pe un blat verzui...oare are spanac prin el?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...