duminică, 30 noiembrie 2014

Branzica de caju


 Este prezenta in cateva preparate din carticica mea virtuala de retete, dar nu am reusit pana acum sa va scriu modul de preparare a la diva! :))
 Este foarte densa si cremoasa si nu poti manca foarte multa. De fapt acesta este si scopul: putin si bun. Pentru a iesi atat de cremoasa, bine ar fi sa aveti un blender bunicel, de 1000W.
O puteti combina in enspe feluri, cu ce condimente aveti la indemana, verdeturi si legume. Mie cel mai mult imi place cu marar si ceapa verde, dar incercati cu incredere si cu masline si oregano, rosii uscate si busuioc, turmeric si sare indiana... you name it! Sau o puteti lasa natur, si presarati deasupra ce legume va pofteste inima.
Se poate si congela, asa ca nu ii bai de va iese mai multa si va ganditi ca nu o sa se manance. O puneti in pungute individuale in congelator si le scoateti cand aveti pofta. Crema tine bine si la frigider, intr-un recipient de sticla. A doua zi ii chiar si mai buna decat atunci cand e proaspat facuta! Tine bine chiar si 4 zile.


Ingrediente:
250 gr caju
1 catel de usturoi
1 lingura fulgi de drojdie inactiva
1/2 lingurita sare himalaya sau marina
185 ml apa
2 linguri suc de lamaie

Preparare:
Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza la viteza maxima timp de 2 minte. Daca blenderul da semne ca merge in gol, atunci mai adaugati cate 1 -2 linguri de apa. Crema tre sa fie matasoasa si fina precum o smantana. O data ce ati obtinut aceasta crema, puteti adauga condimente/verdeturi/legume dupa pofta inimii.
Eu am pus marar si ceapa verde dupa ce crema s-a facut bine si am mai mixat cateva secunde, ca mararul sa nu se dizolve in crema, ci sa ramana frumos.

Se poate servi pe painici raw, pe bete de legume, pe pizza raw, lasagna raw, etc etc...



2 comentarii:

  1. Gand la gand cu bucurie, draga Cori!
    Si eu am pregatit azi branzica de caju cu turmeric si am umplut niste ardei cu ea!
    Yaaamy

    RăspundețiȘtergere
  2. Azi am pregatit si eu branzica de caju cu marar-ceva de vis. Fiica-mea de 1 an si 8 luni manca direct din vasul robotului ;-) multumim ca ne impartasesti minunatele tale retete :-)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...