Astazi ma voi da mare cu ceea ce am pregatit pentru potluck-ul organizat de Ramona in 30 ianuarie. Incep cu pizza- a fost prima idee incoltita, inflorita si pusa in practica. M-am tot gandit ce fel de blat sa fac, m-am uitat pe zecile de site-uri raw in romana si engleza cautand blatul perfect. Dar apoi m-a traznit: voi face blatul din hrisca cu nuci braziliene de pe blogul Andreei. Adica de aici
Am facut intocmai cum spune Andreea, folosind aceleasi cantitati. Tarate de psyllium am pus putin mai multa ( 4 linguri) sa iasa blatul/painicile mai pufosene. Nu am numarat cate painici mi-au iesit dar va spun sigur ca am umplut toate cele 9 tavi ale aparatului de deshidratat. Pe doua tavi am facut blat de pizza iar restul painici.
Iata cateva poze:
Branzica de caju a fost inspirata tot de pe blogul Andreei. Am pus asa:
- 1 cana mare de caju hidratat in timpul noptii
- 2 curmale hidratate langa caju, in alt castronel
- 3 linguri generoase cu fulgi de drojdie inactiva
- 4 lingurite de tarate de psyllium
- 5 varfuri de cutit de sare :)))) sa pastrez ordinea. Serios acum.. sare dupa gust!
Am pus caju in blender cu apa sa ii depaseasca usor nivelul, apoi curmalele nerabdatoare si sarea si am blenduit vreo doua minute cel putin pana s-a facut caju-ul cremos. Apoi l-am rasturnat intr-un castron si l-am descantat cu o lingura de lemn, turnand tarate sa ingroase ( era fff lichida branzica si imi trebuia in pret de o ora maxim sa o asez cuminte de blat. S-a supus draga de ea si a iesit o branzica exceptionala!
Sosul de rosii a fost facut cu ce aveam prin casa adica:
- 2 rosii
- cred ca vreo doua rosii deshidratate din vara, si imbaiate toata noaptea, langa vecinul caju
- busuioc uscat - dupa gust
- oregano uscat - dupa gust
- un catel de usturoi taiat marunt
- sare - dupa gust.
Am blenduit totul si gata.
Pe pizza am asezat asa:
Ciuperci - stropite cu zeama de lamaie
Masline verzi cu gogosar - feliate
Masline Kalamata - alleluya ca pot manca masline naturale pana ma satur, fara sa imi fie frica de gluconatii de fier si alte prostii.
Ardei gras rosu si galben
Brocoli - marinat o noapte in ulei de masline si zeama de lamaie
Rosi cherry
Praz
Bineinteles ca se pot pune toate legumele posibile peste pizza. Eu visez la o pizza cu avocado, ananas si rodie.. Si nu ma las pana nu o fac. Sau cu muguri de floarea soarelui.. Cate legume avem la indemana, atatea feluri de pizza putem face!
Dupa ce am aranjat totul, am pus din nou pizza in Excalibur pret de vreo ora si jumatate pana cand bucataria mirosea a pizza si pana cand a trebuit totusi sa o scot din deshidrator sa plec la intalnire.
Ce au spus oamenii de pizza? Numai cuvinte de lauda! Nici nu ma asteptam la altceva din partea lor! :))))
Si inca ceva... blatul de pizza il puteti face si mai mic, si atunci nu mai e nevoie sa il "portionati" dinainte de deshidratare. Si in aceiasi idee, se pot face minipizza bites! Yummy!
Si mie mi se pare ca arata fantastic!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc. Pentru prima pizza facuta de mine ma simt tare mandra! O sa mai incerc cateva variante. In masura timpului, le voi posta pe blog.
RăspundețiȘtergereLove and sunshine!
Esti minunata!!! Multumesc mult pentru retetele fantastice. Sunt din Sf Gheorghe si as vrea sa particip si eu la intalnirile voastre. Incerc sa devin si eu vegana, urmaresc toate blogurile fetelor (Ligia, Ina, Andreea, Mimi, Angi ...)si beneinteles pe al tau. Toate sunteti frumoase, destepte si harnice. Vreau si eu!!!!
RăspundețiȘtergereVali Bayer
Atunci iti spunem bine ai venit in "club-ul raw".
RăspundețiȘtergereInceputul este putin mai greu, dar daca iti doresti, totul se va indeplini.
Cand vom mai face intalniri raw, te vom anunta si pe tine. Voi posta anuntul pe blog!
Much love!
Yammi!
RăspundețiȘtergere