luni, 28 martie 2011

Compot de fructe raw ( Raw fruit compote)

For english scroll down

Este foarte simplu! Dar se pregateste din timp! Adica:
In sezon se cumpara de la tarani capsuni, visine, cirese, afine, zmeura, catina, etc. Se portioneaza in pungute si se baga la congelator. In timpul iernii, se scoate o punguta si se pune intr-un castronel. Fructul va lasa zeama in timp ce se dezgheata. Mai adaugati un pic de apa de nu au lasat prea mult suc. Si daca mai puneti un pic de miere aveti un compot fantastic! Se consuma de indata, caci dupa ce sunt decongelate, fructele isi pierd nutrientii destul de repede!
Simplissimo, nu?

Its awfully easy. You need only to take out of your freezer fruits that you put there in season ( strawberry, sour cherries, blueberry, rasberry) and leave it to defrost in a container at room temperature. They will leave some juice. If needed, add more water and some honey or other sweetener you want. The fruits will have a boiled texture, but still will be raw. Easy, isnt it?

8 comentarii:

  1. Ina, iti multumesc! Sa stii ca imi esti fooarte draga si datorita tie si Andreei am devenit ce sunt astazi! Iti multumesc ca ai aparut in viata mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari, Corina! Te urmaresc cu mare interes si incerc sa fac cat mai multe din retetele propuse de tine.
    Am o intrebare legata de fructele congelate: anul trecut am pus afine, capsuni, mure si catina. Am observat ca totusi, dupa decongelare, capata un gust "de frigider" :D Eu le spal putin dupa ce le scot, desi cred ca din punct de vedere al vitaminelor, nu fac bine. La tine nu e problema asta?

    RăspundețiȘtergere
  3. Simona, la mine nu am simtit nici un gust de "frigider". Evident gustul nu mai este atat de fresh ca atunci cand le cumperi proaspete!
    Eu le-am spalat inainte sa le bag la congelator in pungute, deci le-am mai clatit dupa. Incearca sa le pui in caserole mici din plastic, inchise ermetic. Sunt chiar caserole mici, ce se gasesc in supermarketuri cu preturi de la 5 la 10 lei un set de zece cutiute transparente.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Corina! Eu le pusesem in pungute de plastic pentru congelat, spalate inainte. Am sa incerc si cutiutele de plastic!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ai pentru ce Simona. Acum am recitit raspunsul meu si vad ca am mancat un "nu" . Adica dupa decongelare NU am mai clatit fructele.
    Cred ca imi era foame :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Corina pentru tot ce primim de la tine . Citesc cu placere tot.Ma ajuta mult si sunt tare fericita ca te-am descoperit.Tu esti minunata!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...