luni, 14 martie 2011

Meniul meu intr-o zi de luni :)

Acesta este pachetelul din prima mea zi de lucru. Plus vreo 2 portocale ce nu au mai incaput. Plus 0.25 l lapte susan si 0.5 l apa.

Fiind vegana, toata lumea se intreaba ce mananc eu toata ziua.
Cand le raspund ca mananc legume fructe seminte nuci si uleiuri, urmeaza intrebarea: ok.. si te tin toate astea satula toata ziua? Ei bine da! Corpul omenesc este CREATIA PERFECTA ce se adapteaza oricarui tip alimentatie. Iar cand este vorba de alimentatie sanatoasa, este cu atat mai fericit si bucuros! Mintenas se transforma. In bine.

Pana ceva vreme in urma, mi se reprosa ca imi permit sa mananc asa pentru ca nu merg la munca, si ca nu depun efort fizic si intelectual precum un om ce are servici, casa si familie. Este adevarat ca am fost "privilegiata" sa stau in somaj 6 luni de zile, timp in care m-am relaxat, am invatat multe lucruri despre hrana si sanatate si cel mai important - am pus la punct un program bine definit la sala de fitness. Am avut norocul sa merg ZILNIC din septembrie 2010, timp in care mi-am format/tonifiat/marit muschii si forma corpului a devenit asa cum mi-am dorit intotdeauna. Combinatia dintre mancare si sport m-a transformat complet. Despre sport si dieta raw voi face o alta postare.

Sa revin acum la meniul meu. De putin timp m-am angajat. Program de 8 - 9 ore. Merg si la un curs de inspector resurse umane de doua ori pe saptamana, merg si la sala de fitness zilnic, mai fac si cate ceva de mancare si am grija si de cei 4 copilasi ( porcusori guinezi) din posesie. Slava domnului ca si ei sunt raw vegani :)))

Astazi am notat ce am mancat. Va prezint asadar, meniu meu dintr-o zi de luni.

ora 07.30 - trezirea - 0.25 l apa plata

ora 08.00 - 0.25 l -2 lingurita spirulina, chlorella, jumate lamaie, 1 lingura miere si apa - amestecate in blender
- 0.25 l apa plata - imediat dupa spirulina, sa se duca bine pe gatlej.

- ora 9.00 - inceput program servici.
ora 09.30 pana la ora 11.00
- 0.5 l energizant: 0,25 l lapte susan, 1 lingurita maca, 1 lingura cacao raw, 6 curmale.
Am pus bautura in pahar si am sorbit cate putin. Dupa beutura asta am fost titirez fara stare si odihna vreo 4 ore!!!! Am inceput sa imi curat biroul si mai era putin si curatam tot sediul firmei! Care este mare, va spun eu! :)

ora 12.00 - 1 banana

ora 13.30 - 3 sferturi avocado, 2 ardei capia. Am stropit avocado cu lamaie si apoi m-am ofticat ca mi-am uitat sarea de mare acasa. Dar a mers bine si asa, cu ardei.

ora 15.30 - brocoli cu sos dulce acrisor, un sfert de avocado, 1 ardei capia mic si vreo 10 masline kalamata. Reteta asta am mai facut-o de demult, dar nu am facut sosul. Va spun ca sosul face toata mancarea. Este DIVIN. Ina, multumesc de reteta! By the way, la cantitate - am facut jumatate din reteta Inei. Dar la sos am respectat intocmai indicatiile.

ora 16.00 - 0.25 l apa plata

ora 17.00 - 1 mar - Mare greseala :))) Marul asta m-a balonat ingrozitor si am avut de furca tot restul serii.

ora 18 - 0.25 l apa plata
- sfarsit program servici

ora 19.30 - Start fitness - 0,5 l bautura energizanta din :10 curmale cu apa in care au stat ( vreo 200 ml), 1 lingurita maca, 1 lingurita pudra de roscove si un sfert de lingurita de scortisoara.Toate blenduite si adaugat apa pana la 0.5 l. Am baut cu inghitituri mici, in timpul antrenamentului.

ora 21.15 - stop fitness - 0.2 l apa plata.

ora 21.30 - 2 portocale ... acre. Asa le-am nimerit!

0ra 22.00 - vreo 10 alune de padure. Dupa efort fizic, alunele de padure sunt delicioase. Asa spune mintea si corpul, caci are nevoie de proteinele din ele :))) In alt moment al zilei parca nu sunt chiar asa de bune. Serios!

ora 22.30 - 0.25 l - sucul de la o portocala, 1 lingurita de miere si 2 lingurite de spirulina, completat cu apa pana la 250ml
- 0.25 l apa plata.


ps - fotografii cu baietii mei vegani! Mi-s tare mandra de ei!

12 comentarii:

  1. tin sa iti multumesc mult pentru ca ne-ai impartasit din menuiul tau. Imi place asa de mult cand oamenii care sunt raw ne si zic ce mananca exact ca asa ne facem o idee clara cam ce si cat. Sper ca pe viitor sa ne mai zici si sa ne mai dai idei de office-raw food (acusi inventai termenul asta dar intelegi tu -ce sa mancam cand suntem pe drumuri toata ziua ba la munca, ba in alte parti :)) caci partea asta e mai grea decat home-raw food ca acasa altel pregatesti si poti sa mananci mancarea raw fara sa se uite nimeni mai chioras la tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mult drag Alina. Voi mai posta despre mancarea raw la servici, in vacanta/calatorii, in vizita, cu idei de meniu pentru orice ocazie. Pup u

    RăspundețiȘtergere
  3. Treaba asta cu uitatul chioras, sincer, ar trebui sa nu iti pese deloc. Este strict problema lor cum te privesc. Daca tu in sinea ta esti fericita asa, lucrul asta oricum se va vedea pe tine. Este alta poveste cand ai de tinut un regim strict cu cine stie ce mancaruri oribile si colegii se uita cu mila la tine, si alta este cand mananci sanatos si tot sediul firmei miroase a salata verde cu castraveti ( cum a fost in cazul meu astazi :))) Nu iti spun ca toti salivau si a trebuit sa imi impart salata cu o mana de oameni. La inceput inevitabil te vor privi ca un extraterestru, apoi cu curiozitate si apoi crede-ma te vor privi cu admiratie! Am simtit nevoia sa precizez acest lucru, recitind comentariul tau.
    Pup u din nou!

    RăspundețiȘtergere
  4. mersi mult draga Corina pentru precizarea facuta! te pup si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am mai postat doua comentarii la tine pe blog (care imi place f. mult)dar nu stiu de ce nu au aparut. Sunt f. interesata de programul tau de la sala si beneinteles de retetele minunate. Multumesc f. mult pentru tot ce faci! Vali B

    RăspundețiȘtergere
  6. Vali, necunoscute sunt caile internetului :))). S-a mai intamplat si la mine sa postez comentarii si sa nu apara. Poate a fost conexiunea slaba in acel moment. Who knows...
    Promit solemn ca voi face postari si despre programul meu de la sala. Trebuie sa adun bine informatiile si sa fac si niste poze, sa vaza lumea ca nu vorbesc degeaba, si cum le am toate organizate, trantesc postarile icisha colea.
    Ma inclin!

    RăspundețiȘtergere
  7. corina, te superi daca te corectez un pic? ai trecut cantitatile ca fiind 0.x ml in loc de l (litri)... ca nu-mi imaginez ca le consumi cu pipeta! pupici. lizuca

    RăspundețiȘtergere
  8. :)))) Sarna lizuca. Da.. ai mare dreptate. Era tarziu si eram obosita! Si noroc cu tine ca altfel asa ramanea. Corectez mintenas.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Superbi baietii tai!! Nu m-am putut abtine sa nu-ti spun!! Si eu am un iepuras alb de Angora, Mr. Pufu, si el tot raw vegan :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Multu... l-am vazut si eu pe mr Pufu pe feisbuc! Ii atat de dragalas.. nu stiu cum te abtii sa ai doar unul :))) Sa fie sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mă abțin si încă cum! Mr Pufu e învățat sa fie liber prin casa, roade tot ce prinde si nu mai avem nici macar un incarcator de laptop întreg! Ca sa nu mai vorbesc ca am sacrificat 2mp in sufragerie numai pentru cusca lui! Sa știi ca ți-am citit tot blogul, fir-a-par! La început mi se părea mult, acum mi se pare puțin!!! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. :)))) Sunt curioasa de iepurasii sunt la fel de afectuosi precum porcusorii.. Cred ca da! Eu le-am facut cusca pe verticala ( stau cate 2 pe nivel).
    Ma bucur ca ai citi bloguletul.. Pare mare la inceput.. dar e mititel... :P Crestem pe parcurs!
    Te pup tare!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...