marți, 15 martie 2011

Pesto de masline Cristina Barascu

Aceasta reteta am luat-o de pe blogul dragei mele Andreea. De ce am facut-o: iubesc caju-ul si iubesc maslinele kalamata. De fapt chiar inainte sa fac acest pesto, imi placea sa mananc caju crud nehidratat cu maslinele kalamata putin sarate ( 1 maslina kalamata cu 2 boabe de caju :P ). Am gandit ca acest pesto trebuie sa fie foarte bun pentru ca le combina pe cele doua. Plus cateva ingrediente in plus.
Asadar am pus asa:

Ingrediente:
1 castron masline kalamata fara samburi
1 castron caju hidratat 12 ore
1 catel de usturoi
vreo 50 ml ulei de masline
1 lingura suc de lamaie

Preparare:
Am pus caju-ul in blender cu apa acoperit, apoi am mixat pana a devenit crema. Apoi am adaugat restul ingredientelor si am mixat bine pana totul s-a omogenizat perfect.

 Va spun.. este INCREDIBIL de delicios. Eu l-am mancat pe painici raw si cu stick-uri de legume. Mi-au iesit vreo 2 borcanele. In doua zile am mancat tot! Am dat si la o colega de servici si i-a placut la nebunie.
Acum am ramas fara masline kalamata si stau ca un copil bosumflat ca nu poate sa isi faca papa bun :))) Dar imi cumpar eu 1 kil!

Inainte de a descoperi aceste masline, luam masline ca toata lumea.. negre, mari si nesarate! Apoi am auzit de colorantii chimici si glutamatul de fier. Si am zis adio masline. Singurul produs din masline ce puteam sa il consum era uleiul extra virgin.
Dar am gasit aceste masline putin sarate si amarui ce la inceput nu prea mi-au placut dar dupa cateva masline mancate, mi-au placut la nebunie! So... oameni buni, cand ceva nu va place la prima gustare dar stiti ca este sanatos, insistati. O sa iubiti acel produs in scurt timp!

9 comentarii:

  1. Datorita tie, am gasit si eu, de vreo cateva luni !!... :)) masline sa-mi placa. Mie mi-au placut din prima. Pana atunci luam diverse masline negre si insipide. Iar pesto l-am facut cu seminte de fs. De altfel in toate pate-pastele-pesto si in maioneza am folosit floarea soarelui. Voi incerca si cu caju.
    anno.... ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. Gata! Am pornit mobilizarea pt meniul de maine al aniversarii lui bebe! Prima reteta ivita, prima incercata cu o cantitati micute. Pacat ca nu am masline K. Insa delicios a iesit pastra-crema-pateut-presto! :) Sa vedem ce urmeaza!:)
    Multumim, Corina!
    PS: culoarea e dubioasa. Ca de ciment. Dar poate luam maine alte masline sa nu speriem invitatii !:))) Sunt ornate cu masline si bucatele de caju? nu vad bine in poza decat portocala;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Victoria, pune niste sfecla rosie, sa ii dai o tenta rosiatica. Nu se va simti la gust. Eu am ornat cu fulgi de migdale si samburi de papaya. Dar tu orneaza cu ce ai in casa: seminte de susan, canepa, fl soarelui, boia dulce, patrunjel, marar... De gasesti masline kalamata, va da o culoare draguta cremei. De nu, coloreaza cu ce am spus mai sus ;)
    Pupicei.. si sa iti traiasca bebele sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am gasit reteta asta in alta parte, dar cu masline verzi si in loc de caju, nuci (ori fistic sau arahide). Am incercat cu nuci, si intr-adevar, delicios. Si nu am folosit ulei de masline si suc de lamaie, ci putina zeama din borcanul de masline. Data viitoare o sa incerc varianta ta.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu mereu gasesc doar masline extra mega sarate si ca sa le pot manca trebuie sa le tin in apa cel putin 2 zile , aaa, si eu iau cica "masline naturale", sunt cele mai ieftine si au sare si ulei de masline

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maslinele le poti taia maruntel, si daca le conside sarate, le poti folosi in salate in loc de sare. Sau in orice alta mancare. Eu consumam cu drag caju crud gol si masline kalamata. Si atat! O combinatie delicioasa!

      Ștergere
  6. eu am facut cu seminte de pin, ulei masline, lamaie, usturoi si busuioc proaspat. in reteta mai erau si rosii deshidratate dar nu avui. si eu cumpar maslinele Kalamata, si le scot samburii. e adevarat ca atunci cand nu-ti place ceva trebuie sa mai insisti, gusturile se educa, si totul tine de obisnuinta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suna foarte bine reteta ta. Semintele de pin sunt minunate, doar ca sunt un pic mai scumpe. Dar pentru un rasfat, din cand in cand, sunt foarte ok. ;)
      Si da.. gustul se educa!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...