marți, 8 martie 2011

Salata de floricele cu ulei de catina


Daca sunteti la inceputul vietii raw, si nu stiti ce sa va mai pregatiti, va recomand "Popcorn din conopida". Am gasit reteta pe blogul Inei, dar nu am facut. Iar cand am fost in vizita la Andreea, tocmai ce o gaseam cu mana in castronul cu popcorn, amestecand cu dragoste, si degustand sa vada ce mirodenii mai trebuiesc. Curioasa tare, am luat si eu o "floricica" si am crezut ca nu e adevarat! Era cea mai buna floricica ce am mancato ever. Intocmai ca popcornul cu aroma de cascaval. Dar muuult mai bun.
Bineinteles ca dupa vizita, mi-am preparat vreo 3 zile la rand numai popcorn din conopida. Si atat am mancat, pana cand aproape mi s-a aplecat! De atunci nu prea mai suport fulgii de drojdie inactiva. Conopida insa o iubesc.

Avand in frigider o jumatate de conopida, m-am gandit sa o fac salata. Si am pus urmatoarele
ingrediente:
- conopida dezbuchetzata ( hihi)
- ulei de masline
- sare
- fulgi de drojdie
- ulei de catina.

La cantitati, nu va fie teama, puneti dupa cum va este pofta. De la jumatate de conopida, la o conopida intreaga ( pentru 2 sau mai multe persoane - este foarte satioasa)

Preparare:
Se pun toate intr-un bol si se amesteca cu mana, degustand din cand in cand, cate o floricica.
In varianta inei, pt popcorn este bun uleiul de porumb. Eu nu am avut si am pus de masline.
Mai puteti adauga piper, curry, chilli, etc.

Salata este o portie de sanatate. Uleiul de catina este un superfood si este recomandat sa consumati zilnic. Este uimitor! Ia uitati doar un mic citat despre uleiul de catina:

Uleiul de catina este un tonifiant general, antianemic, vitaminizant; imunomodulator; are actiune sinergica cu interferonul si in special contribuie la sinteza proteinelor materie prima pentru interferoni; - protector coronarian; - antiaterosclerotic; - incetineste procesul de imbatranire prin consumarea radicalilor liberi nedoriti; - imbunatateste functia de detoxifiere a ficatului si asigura troficitatea celulei hepatice; - prin continutul mare in beta-caroten, previne aparitia cancerului; Evidentiem in mod deosebit activitatea antianemica. Are un rol exceptional in stagnarea si regresul diverselor afectiuni oculare (hemeralopie, prezbitism, keratomalacie, miopie, astigmatism, hipermetropie, glaucom, cataracta) prin continutul mare in beta-caroten. - in administrarea externa, este un bun cicatrizant, avand un remarcabil efect dermoregenerator, antiinflamator, nutritiv; - este singurul produs natural recunoscut pentru activitatea de protectie impotriva radiatiilor solare sau de alta natura. Fructele de catina si uleiul de catina sunt situate in categoria celor mai puternice vitaminizante din flora tarii noastre. Fortifica si revigoreaza organismul fiind util persoanelor care se confrunta frecvent cu raceli, gripe, senzatii de slabiciune, astenie. Aduce organismului un bogat aport de vitamine C, E, A, B1, B2, B3, P si substante minerale. Este antioxidant si reantineritor. Creste capacitatea de aparare a organismului fata de imbolnaviri. Ajuta la dezvoltarea organizmului copiilor aflati in crestere. Stimuleaza secretiile digestive, creste pofta de mancare. Racoreste si relaxeaza. Este recomandat persoanelor care se confrunta cu stari de stress, oboseala.



3 comentarii:

  1. Mmmmmm....bun, bun...incercat si placut...cu ulei de porumb, ca de catina nu aveam :D. Si i-a placut si baietelului meu de 3 ani, care de felul lui e cam mofturos la mancare. Cu drag, Simona

    RăspundețiȘtergere
  2. Copii au in general un instict pur de a manca ce este sanatos. Daca il lasi sa aleaga mancarea, vei vedea ca va avea alegeri foarte sanatoase. Pentru ca asa simte.
    Din pacate, parintii in loc sa cumpere la copii fructe si legume cat mai diverse, le cumpara ciocolata din comert si prajituri. Eu ma abtin eroic sa tac atunci cand merg la cumparaturi si vad bunici ce trag de copii sa le ia ciocolata si bomboane.
    Asa ca nu ma mira deloc ca baietelului tau de 3 ani i-a placut salatica!
    Sa ii faci si guacamole ( cu putin usturoi) si budinca din banana si avocado. O sa vezi ca o sa le manance cu multa pofta!
    Pupicei nutritivi.

    RăspundețiȘtergere
  3. O, dar guacamole e de mult timp in meniu ;), cu ceapa, usturoi si zeama de lamaie (uneori si cu rosie)...asta mananca si cel mic, care are un pic peste un an :). Cu el n-am incercat conopida, ca m-am gandit ca e cam micut, sa nu se baloneze prea tare, da' vine la rand...

    Simo

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...